POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
10å

Ligans mest underskattade spelare. Vem toppar listan?

Dagens blogg ska handla om Premier Leagues mest underskattade spelare men först några nyheter som borde rapporteras från ö-riket den här morgonen:

1. Portsmouth har inga pengar och kan gå i konkurs. Spelarna har inte fått lön i september.

2. Det blev ingen omedelbar avstängning för Emmanuel Adebayor för målfirandet mot Arsenal (suspended two-match ban). Rätt, tycker jag, men å andra sidan hade FA inget val efter frikännandet av Gary Neville och Craig Bellamy efter Mancehsterderbyt.

3. Everton slog BATE Borisov borta med 2-1 i Europa League trots att man saknade hela åtta a-lagsspelare. Fulham slog Basel med 1-0 efter mål av Danny Murphy.

4. Daniel Agger på väg tillbaka för Liverpool. Spelade 68 minuter i en reservlagsmatch i tisdags. Petar Rafa Benitez Jamie Carragher nu?

**********

Och så till listan över de underskattade spelarna. Jag tyckte det var dags att skriva lite om några av spelarna som kanske inte får så mycket uppmärksamhet i vanliga fall.

1. Kevin Davies, Bolton
Karln är otrolig. Han har burit Bolton på sina axlar under ett antal säsonger nu. Han gör mål, han spelar fram till mål och han sliter som ett djur. En komplett spelare som inte får det beröm han förtjänar.

2. Gael Clichy, Arsenal
Clichy är en underbar spelare som fyllde tomrummet efter Ashley Cole på ungefär tre sekunder. Han är fortfarande bara 24 år gammal men har ändå spelat närmare 150 matcher för a-laget. Finurlig och snabb framåt och förvånansvärt bra bakåt. En klippa och tydligen en av de mest tongivande spelarna i omkländningsrummet.

3. Stephen Ireland, Manchester City
En av mina favoritspelare i hela ligan. Irländaren har en härlig teknik och är en av Citys viktigaste kuggar anfallsmässigt. Han gör mycket mål och spelar även fram sina lagkamrater. Och man ska inte underskatta hans arbetskapacitet heller. En nästan komplett spelare. Inte konstigt att Giovanni Trapattoni saknar honom i de irländska landslaget (som han bojkottar sedan Nannygate).

4. Dirk Kuyt, Liverpool
Har haft sina problem på Anfield men det var nog mest på grund av privata problem (pappans bortgång mm). Nu är han en nyckelspelare för Liverpool och springer ibland så mycket att han är högerback, högermittfältare och anfallare i samma match. En otrolig arbetskapacitet och nu har han börjat göra fler mål också.

5. Carlton Cole, West Ham United
Stor, stark, snabb och har deesutom en härlig teknik. Hade Cole spelat för United eller Liverpool tror jag att han hade varit given i det engelska landslaget. Men är fortfarande bara 25 år gammal och han kan fortfarande bli bättre. Har redan utvecklats mycket med Gianfranco Zola som tränare på Upton Park.

6. Brad Friedel, Aston Villa
En målvakt som nästan bara blir bättre och bättre. Jag kan fortfarande inte förstå att Blackburn släppte honom för bara 26 miljoner kronor sommaren 2008. A bargain. Definitivt en av Premier Leagues bästa målvakter.

7. James Milner, Aston Villa
Tänk att mittfältaren fortfarande bara är 23 år gammal. Han har spelat rekordmånga matcher för det engelska U21-landslaget och har nu slagit sig in i a-lagstruppen. Han kan spela till höger, till vänster och på mitten på mittfältet och har ett härligt skott. Han står dessutom för många av Villas frisparkar på offensiv planhalva.

8. Matt Taylor, Bolton
Kan spela både som ytterback eller yttermittfältare och är dessutom otroligt målfarlig. Han har redan gjort två ligamål den här säsongen (lika många som Dimitar Berbatov) och gjorde 10 ligamål förra säsongen(ett fler än Berbatov). Inte illa för en ytterspringare.

9. Andrea Dossena, Liverpool
Nej, ha ha, jag skämtar bara.

9. Darren Bent, Sunderland
En spelare med otroligt målsinne och jag förstår fortfarande inte varför han inte fick spela mer för Tottenham. 22 mål för Charlton säsongen före han såldes till Spurs och nu sex ligamål på sju matcher för Sunderland.

10. Darren Fletcher, Manchester United
Hade nog varit högre upp på listan men nu är det nog alltför många som har insett hur bra Fletcher är. Fletcher är helt enkelt inte så underskattad längre. En av Uniteds nyckelspelare nuförtiden och laget saknade honom något enormt i Champions League-finalen mot Barcelona. Ska bli intressant att se vad Ferguson gör med skotten om (när?) Owen Hargreaves kommer tillbaka.

11. Sylvain Distin, Everton
Fransmannen har varit en av ligans bästa försvarare i många år nu och jag tycker det var ett mycket klokt köp av David Moyes. Distin blir visserligen 32 i december men har minst tre år kvar på elitnivå. Hans placeringsförmåga samt läsande av spelet har bara blivit bättre – även om han inte är fullt lika snabb som tidigare.

Bubblare: Ricardo Carvalho, Nigel De Jong, Pepe Reina, Christopher Samba, Craig Bellamy.

Är det någon jag har glömt bort? Någon spelare som jag tog med som inte borde ha varit med på listan?

**********

Helgens matcher i Premier League:

Lördag:

Bolton-Tottenham
Burnley-Birmingham
Hull-Wigan
United-Sunderland
Wolves-Portsmouth

Söndag:

Arsenal-Blackburn
Chelsea-Liverpool
Everton-Stoke
West Ham-Fulham

Måndag:

Aston Villa-City

**********

Alla ögon riktas naturligtvis mot Stamford Bridge men det känns också som om Hull har en otroligt viktig match framför sig. Förlust mot Wigan hemma och jag tror att styrelsen sparkar Phil Brown.

Och på måndag får vi se om Manchester City lyckas ta ett till steg mot att bli ett etablerat topplag. En match borta mot Aston Villa kan avslöja en hel del om vissa lag.

Publicerad 2009-10-02 kl 08:52
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå