POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
10å

Terry och Carvalho - vilka giganter

Chelsea slog Liverpool med 2-0 och i slutändan var det väl ganska rättvist. Liverpool kanske skapade tillräckligt med chanser för att få oavgjort men Chelsea var mer kliniska framför mål.

John Terry och Ricardo Carvalho var lysande. De gav inte Fernando Torres en chans (OK, en chans, nicken i första halvleken) och på slutet såg spanjoren ut som om han hade tappat tron att han skulle göra mål. Och det är inte ofta man ser Torres på det sättet.

**********

Naturligtvis är det för tidigt att avskriva Liverpools titelchanser men vad sägs om den här statistiken: Inget lag har vunnit ligan efter tre förluster på de första åtta matcherna sedan Manchester United 1966-67.

Och faktum är att Liverpool inte ser tillräckligt bra ut. Och visst saknades Xabi Alonso igår, eller? Lucas och Javier Mascherano är bra defensiva men kan inte öppna ett försvar som spanjoren kunde. Det är för mycket sidleds-Danne över sydamerikanerna. Liverpool behöver Alberto Aquilani. Kvickt.

Och varför spelade Albert Riera från start istället för Yossi Benayoun? Förstår inte den.

**********

Hilario och Frank Lampard var också väldigt, väldigt bra medan Didier Drogbas pass till Nicolas Anelkas mål var magnifik. Men herregud vad pinsam Drogba är när han slänger sig som om han har blivit skjuten med en bazooka så fort någon rör honom.

Så här skrev the Guardian efter 52 minuter: Next Drogba is brought down, fairly, by Johnson and, from his reaction, it would appear he needs an amputation.

Till och med tv-kommentatorerna här i England skrattade när Drogba låg och åmade sig efter en tackling av spindelmannen Benayoun.

Det verkade som om Terry sa åt Drogba att skärpa sig igen, precis som han gjorde mot Tottenham. Lite pinsamt att bli tillsagd av en medspelare att man överdriver.

**********

Arsenal krossade Blackburn med 6-2 och jag fick samma känsla som Romfords Pele – Ray Parlour – på BBC Five Live: det känns som om Arsenal kan göra mål varje gång de anfaller. Cesc Fabregas var nästan skandalöst bra. Han var delaktig i fem av de sex målen och visade prov på passningar och en spelblick som får en fotbollsälskare att smälta.

Och vad sägs om Thomas Vermaelen? Ytterligare en pärla från belgaren och han har nu gjort fem mål den här säsongen. Otroligt imponerande.

Theo Walcott var tillbaka också efter skada så det var en härlig dag för Arsenal. Jag måste säga att jag tycker laget ser starkt ut och – med tanke på att man bara har förlorat mot City och United borta – så tycker jag att man har haft en bättre ligastart än United (som ju förlorat mot Burnley och kryssat mot Sunderland).

**********

Sebastian Larsson gjorde mål för Birmingham i 2-1 förlusten borta mot Burnley och Birmingham beskrevs som ”feeble” och ”unambitious” i the Sunday Times. Inga höjdaradjektiv direkt.

Tränaren Alex McLeish höll inte med dock. –Jag är bättre på taktik än alla mina kritiker. Vi var dåliga idag men att säga att vi var defensiva ”is a load of shit”.

Ajdå. Öm punkt?

**********

En annan tränare som var rasande på media var Roy Keane, vars Ipswich förlorade med 2-1 borta mot Barnsley. Han vägrade att svara på frågan om han kommer att stanna kvar på Portman Road eller inte och gnällde på journalisterna för att de inte frågat om en straff (som missades ändå).

**********

Patrick Vieira var i stan idag. På morgonen hade News of the World skrivit att han kommer att skriva på för Arsenal i januari, men varför valde han då att titta på Chelsea-Liverpool istället för Arsenal-Blackburn? Mystiskt.

**********

Det gladde mig verkligen att Portsmouth vann igår, 1-0 borta mot Wolves. Spelarna har inte fått lön på ett tag på grund av de ekonomiska problemen men visade ändå upp ett otroligt kämparhjärta på Molineux. De visade att pengar inte är all motivation spelare har nuförtiden och bilderna på en överlycklig Paul Hart och David James efter matchen var härliga att se (sorry, alla Wolvesfans, och jag vet att ni skulle ha haft en solklar straff).

Kul att se Steve Finnan tillbaka i Premier League. Har alltid gillat honom som spelare. Och – hör och häpna – Kevin-Prince Boateng var ganska bra.

**********

Pompeys ägare Sulaiman al-Fahim är på sjukhus efter njurstensoperation men enligt tidningsuppgifter idag så har klubben redan hittat en ny ägare: Ali al-Faraj. Och det är bara att hoppas på det bästa.

Enligt verkställande direktören Peter Storrie så behöver Pompey de första 30 procenten av 600 miljoner kronor inom två veckor – annars vet han inte vad som händer.

**********

Otroligt viktig seger för Hull City också. Det blev 2-1 mot Wigan efter mål av Geovanni och Jan Vennegoor of Hesselink.

Tränaren Phil Brown har sagt att han denna vecka övertalade en person på Humber Bridge att inte begå självmord. En något viktigare insats än att leda sitt lag till tre poäng men, hur som helst, en bra vecka för Brown. Det var länge sedan.

Hull har förresten haft fem olika kaptener på åtta matcher. Det måste väl vara något slags rekord? Veteranen Nick Barmby var kapten i lördags.

**********

United spelade 2-2 mot Sunderland igår efter ytterligare en sen kvittering. Ni har säkert sett Sir Alex Fergusons kritik av domaren Alan Wiley efter matchen. Skotten sa att Wiley var otränad och behövde vila och var trött och att det var däför han inte la till mer tid.

Ganska barnsligt av Ferguson. Det är ganska tydligt att han försöker få bort allt snack om att det är för mycket övertid på Old Trafford genom att säga att domarna inte lägger till tillräckligt – men att göra det med personangrepp är nästan patetiskt.

**********

Ferguson får nog också ta på sig de två tappade poängen. Han ändrade sju spelare från Champions League-matchen mot Wolfsburg men laget hade ingen balans och ingen rytm. 2-2 kvitteringen var högst turlig och jag är fortfarande inte helt säker var vi har United den här säsongen.

Ferguson erkände i varje fall att United hade spelat riktigt dåligt.

Hur många chanser ska Nani få i en Unitedtröja? Otroligt snyggt mål av Dimitar Berbatov förresten.

Ben Foster håller nog tyvärr inte. Synd. Hade varit kul med en engelsk målvakt som förstaval i en av storklubbarna.

**********

Sunderland spelade riktigt bra och positivt och Darren Bent är i kanonform. Ett nytt mål för honom och Lee Cattermole var riktigt bra på mitten. Kul att se ett lag som inte åker till Old Trafford och lägger 10 man i försvarsposition. Det kan bli en riktigt kul säsong för Sunderland.

**********

Veckans fråga: vilka tre spelare har skapat flest målchanser (dvs passat fram till) i Premier League den här säsongen (före helgen)?`Och jag kan nog lova att ni inte prickar in alla tre…

Publicerad 2009-10-04 kl 21:28
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå