Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Your girlfriends are going to hate me…

Christensons blogg

Först en liten varning: dagens blogg är lite… annorlunda. Lite ”random” som engelsmännen skulle säga.

**********

Landskampsvecka med England redan klart för VM och då tar jag tillfället att dela med mig av det här internetspelet, Jumpers for goalposts. (Jumpers for goalposts 2 – lite nedanför – är ännu bättre).

På the Guardian tog vi nyligen fram de bästa gratis internetspelen någonsin och Jumpers for goalposts var naturligtvis med. Jag vet att jag är 36 år gammal och troligen inte borde spela dataspel men här kan man alltså spela sig upp från fotboll på gatan till högsta divisionen medan man tacklar alldagliga problem som gnälliga flickvänner eller dilemmat om man ska köpa en ny bil eller inte.

Annons

Spelet är snabbt, det är enkelt och… helt lysande. Vilken glädje när jag fick med första kontrakt med Shrewsbury Town för 100 pund i veckan…

Enda problemet är väl att era flickvänner/pojkvänner/föräldrar/arbetsgivare kommer att hata mig för att jag introducerade detta spel i era liv.

**********

Och när jag ändå är i farten så länkar jag till det här omöjliga spelet som fick mig att gråta av skratt igår. Hur gör man? Oba, friidrottskungen, grejar du det här också?

**********

OK, fun and games over for now.

En sådan här vecka ger oss också tillfälle att skriva lite mer om vad som händer i de lägre divisionerna. Svennis Notts County fick stryk av Bradford på straffar i Johnstone’s Paint Trophy igår kväll.

Annons

Och häng med nu för här kommer senate kapitlet i soppan om vem som äger Notts County: Den person som klubben har sagt är en av delägarna har sagt till oss på the Guardian att han inte alls är delägare i klubben.

Väldigt, väldigt mystiskt. Och riktigt, riktigt skumt. Om jag vore Svennis skulle jag lämna skutan direkt.

**********

Före detta irländska förbundskaptenen Steve Staunton har tagit över Darlington, som ligger ohjälpligt sist i hela det professionella ligasystemet. Men har man förlorat med 5-2 mot Cypern som förbundskapten så kanske man inte kan välja och vraka bland anbuden…

**********

Mer problem för John Barnes och Tranmere efter förlusten mot Bury i Johnstone’s Paint Trophy igår kväll. Nu dröjer det nog inte länge för den före detta Liverpoollegenden får sparken.

Annons

Låt oss istället komma ihåg honom som den fantastiska spelare han var. Sit back and relax. Och dra åt helvete vilken härlig spelare Peter Beardsley var.

**********

Kommer ni ihåg Chris Sutton? Visst gör ni det. Han har blivit utnämnd till ny tränare för Lincoln City i League Two (samma serie som Notts County och Darlington) och vann första matchen, mot Aldershot Town.

**********

Jag har fått ytterligare exempel på fula tröjor inskickade och Thomas bidrar med den här Manchester United-klassikern.

Inte illa men jag tycker nog att Getafes dräkt den här säsongen (skrolla ner och titta på hur man kan vända in och ut på den) slår det mesta.

Och vinnaren måste helt enkelt vara det här gamla numret från Jorge Campos. Herregud.

Annons

**********

Förra veckan hade jag en lista på Premier Leagues mest underskattade spelare och insåg efter att jag läst era kommentarer att det var flera spelare som jag hade glömt.

Mikel Arteta skulle ha varit med, inget snack om saken. Det skulle även Ryan Shawcross, Wilson Palacios, Kenwyne Jones, Martin Petrov, Alex Song, Mark Schwarzer, Phil Jagielka (tack Yea), Brede Hangeland och Steven Pienaar också varit.

Även Yossi Benayon, Andy Reid, Leon Osman, Danny Murphy och John O’Shea borde nog varit med, åtminstone på bubblarlistan.

Tim Cahill tycker jag får tillräckligt med uppmärksamhet och då platsar han inte på listan. Det är lite samma sak med Benayoun.

Vi får se om jag gör bättre ifrån mig med listan på Premier Leagues mest överskattade spelare.

Annons

**********

Signaturen A07: Läste din kommentar med glädje igår. Det du skriver är ungefär det jag eftersträvar. Kul att se apostrofen på rätt plats i din engelska mening också. Det glädjer en gammal journalist. Inte alla svenskar – eller engelsmän för den delen – vet hur man använder apostroferna.

**********

Angående debatten om Thierry Henry eller Ryan Giggs har varit Premier Leagues bästa spelare genom tiderna så är det inget snack för mig. Giggs every day of the week and twice on Sundays.

En liten jämförelse.

Thierry Henry
Matcher: 369
Mål: 226
Ligatitlar: 2
FA Cupvinster: 3

Ryan Giggs
Matcher: 774
Mål: 153
Ligatitlar: 11
FA Cupvinster: 4

Hade Henry spelat fler år i Premier League kanske situationen hade varit annorlunda men nu gjorde han inte det och då – som jag ser det – kommer han inte i närheten av Giggs. Alan Shearer däremot är inte långt bakom om man ser på hela Premier League-perioden.

Annons
Publicerad 2009-10-07 11:59

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto