POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
10å

Wayne Rooney håller på Sverige - lite grann i varje fall

OK, jag ska väl erkänna direkt att Wayne Rooney inte satt på englands presskonferens igår och sa att han vill att Sverige når VM eftersom han får ståpäls när han ser Daniel Andersson spela. Han sa, tyvärr, inte heller att Lars Lagerbäck “förtjänar” att komma till Sydafrika efter lång och trogen tjänst.

Nej, vad Rooney sa, måste jag erkänna, var att han inte vill se Cristiano Ronaldo i Sydafrika. Och för att vara säker på ett sådant scenario så måste ju Sverige och Danmark ta de två första platserna i vår grupp. -Portugal har slagit ut England ur de två senaste turneringarna så det skulle vara trevligt om de åkte ur i kvalspelet, sa Rooney med glimten i ögat.

**********

England har ju redan kvalificerat sig för VM. Fabio Capellos landslag möter Ukraina borta i morgon och kanske det mest intressanta med matchen är att den inte sänds på tv. Nej, istället kan fans betala fem pund för att se matchen på internet eller lite mer för att se matchen på utvalda biografer.

Skulle någon av er gå och se en betydelselös kvalmatch mot Ukraina på bio? Let me know. Själv så tänker jag kolla på Danmark-Sverige på ESPN och troligen även Ryssland-Tyskland, Irland-Italien och Argentina-Peru.

Sedan får jag nog kolla in englands höjdpunkter och läsa tidningarna om det ska bli någon blogg på söndag…

**********

Det vi kan konstatera när det gäller England och nyheter är att Gary Cahill vill visa Martin O’Neill att han gjorde ett misstag som sålde honom från Aston Villa till Bolton. Cahill är med i landslagstruppen igen och har väl redan visat O’Neill att han har utvecklats något enormt det senaste åren. Han lär inte peta Rio Ferdinand eller John Terry i VM nästa år – men han är en framtidsman och kul att se spelare från Bolton i landslaget.

**********

Michael Owen säger att han tänker kämpa vidare för att kämpa till sig en plats i VM-truppen, men jag tror det ser mörkt ut. Owen har bara spelat en enda match under Capello. Och vilka anfallare skulle ni ta med er till Sydafrika?

Säg att normal trupp innehåller fyra anfallare, vilka skulle ni då ta ut från dessa herrar? Wayne Rooney, Emile Heskey, Peter Crouch, Jermain Defoe, Carlton Cole, Michael Owen, Darren Bent, Dean Ashton.

Jag skulle nog ta med Rooney, Heskey, Crouch och Defoe.

På tal om engelska anfallare: Karl skickar in det här klippet på “Rooney och Crouch”…

 **********

Bolo Zenden tränar med Sunderland för tillfället. Någon som kollade på franska ligan förra säsongen? Håller han fortfarande?

**********

Och hur gick det då med the Football Leagues möte angående ägarfrågorna hos QPR, Leeds och Notts County? Disappointingly predictable. Ingenting hände. De kan inte slänga ut Flavio Briatore från QPR före han har överklagat sin livsavstängning från formula ett. Notts County har fått några dagar till på sig att förklara vem som äger klubben medan det inte ens är säkert att Leeds diskuterades.

Vilket fiasko.

**********

Liverpools fd assisterande tränare Phil Thompson har sagt att det är dags för George Gillett och Tom Hicks “to dothe honourable thing” och sälja klubben. Och det är det väl ingen Liverpoolsupporter som säger emot Pinocchio?

**********

Lyssna på det här försvarstalet för Norwichs ägare Delia Smith från början av den här säsongen. Det har blivit en klassiker här i England.

**********

Den här blicken från Roy Keane är inte att leka med. Jösses. Som grabbarna i studion säger: Man blir ju rädd.

**********

Arsenal har lånat ut Gavin Hoyte till Brighton för en månad.

**********

Burnleys Andre Bikey har erkänt att han sprang omkring med en pistol på sig i Moskva när han spelade för Lokomotiv Moskva. han var så rädd att han skulle bli utsatt för en rasistisk attack att han inte hade något val. Skrämmande.

Ska bli intressant att se om Bikey får fortsätta på mittenmitt för Burnley. Försvararen var ju suverän mot Birmingham på mittfältet sist och gjorde ett fantastiskt mål.

**********

Supportrar är ju där för att stötta sina lag men tänka sig att det går så långt ibland att det förstör för det egna laget. Och det är precis det som har drabbat Middlesbrough och Gareth Southgate. Southgate erkände förra veckan att spelarna verkligen såg fram emot att spela på bortaplan efter några tunga förluster hemma med buande fans. Och mycket riktigt: Leroy Lita gjorde två mål förra helgen när Boro slog Reading borta med 2-0.

**********

Kommer ni ihåg Paul Dickov? Tro det eller ej men han spelar fortfarande: tillsammans med Robbie Savage i Derby County. Och inte nog med det. Han var bäst på plan när Derby slog Sheffield Wednesday med 3-0 förra helgen.

**********

Hur fungerar den nya kommentatorsfunktionen? 

**********

Skrev jag verkligen “Ska bli intressant att se om Bikey får fortsätta på mittenmitt för Burnley”? I need a hobby.

Ha en trevlig helg.

Publicerad 2009-10-09 kl 09:58
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå