Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Förlust mot Ukraina och patetisk ursäkt från Ferguson

Christensons blogg

England förlorade mot Ukraine med 1-0 i den nya EM 2012-stadion i Dnipro men eftersom man redan kvalificerat sig för VM så spelade det ingen större roll.

Men det måste sägas att spelarna gav allt och spelade ganska bra. Och man kan ju förstå varför: en intensiv kamp om platserna, dels i startelvan och dels i truppen, har ju redan börjat.

**********

Så här såg Englands lag ut (med betyg från dagens tidningar):

R Green 5

G Johnson 7
J Terry 6
R Ferdinand 5
A Cole 6

M Carrick 6
F Lampard 7
A Lennon 6
S Gerrard 5

W Rooney 7
E Heskey 6

Avbytare:

D James 7
J Milner 6
C Cole 6

**********

Robert Green
hade en tung, tung afton. Först kastade de ukrainska supportrarna ett gäng lysraketer in i hans straffområde precis i början av matchen och efter 10 minuter blev han utvisad. Nu ska det dock sägas att utvisningen i stort var Rio Ferdinands fel eftersom han lät Artem Milevskiy springa förbi honom. Green gavs inte många sekunder att reagera på och drog ner Milevskiy. 

Annons

Nu missade visserligen Andriy Shevchenko straffen men Ashley Cole tappade bollen några minuter senare och styrde sedan in Sergei Nazarenkos skott i sitt eget mål.

**********

Michael Carrick spelade en tävlingslandskamp för första gången sedan oktober 2006 men det var nog mest för att Gareth Barry hade drabbats av en lättare ryggskada.

Hur länge får Emile Heskey fortsätta att spela för landslaget trots att han sitter på bänken för Aston Villa?

Wayne Rooney bäst på plan trots att han drogs ned på mittfältet efter utvisningen. Ibland verkar han kunna springa hur mycket som helst. 

**********

Sir Alex Ferguson har bett om ursäkt för sin attack på domaren Alan Wiley men varken tidningarna eller domarna här borta i England låter sig luras. Så här skrev The Mirror om saken till exempel.

Och vi kan väl alla hålla med om att Ferguson ljuger när han säger det här: “It was never my intention to bring the focus of intense media attention on Mr Wiley…

Annons

Ha ha. Det var ju precis det han ville.

Men hur som helst. Ferguson vinner som vanligt. Det har ju varit oändligt mycket mer snack här i England om Fergusons attack på Wiley än på lagets dåliga insats mot Sunderland. Och det var ju det han ville.

**********

Har fått ett erbjudande att köpa 24 burkar Mountin Dew för 24 pund. Är lite sugen men det är trots allt nästan 350 spänn. Ska jag slå till?

**********

U21-landslaget har också spelat kvalmatch – i fredags mot Makedonien. Det blev en målfest – 6-3 till England – och det mest anmärksningsvärda var väl att Theo Walcott bara spelade 45 minuter. Tydligen drog han på sig en lårskada – men det ska tydligen inte vara några problem att spela när ligaspelet drar igång igen nästa helg.

**********

Arsenals spelare fortsätter att göra mål, trots att det var landslagsfotboll på menyn. Cesc Fabregas, Philippe Senderos och William Gallas gjorde mål igår – och det gjorde Chelseas Nicolas Anelka och Didier Drogba också.

Annons

**********

John Barnes och Jason McAteer har tyvärr fått sparken från Tranmere. Jag skiver tyvärr för det kommer att ses som ytterligare en färgad tränare som har misslyckats i sitt jobb. Det spelar ingen roll att typ 20 vita tränare har fått sparken redan den här säsongen. Barnes katastrof med Tranmere och Paul Inces misslyckande med Blackburn gör att det kommer att vara fortsatt svårt för färgade tränare att få tränarjobb.

**********

Fullt program i League One och League Two igår och tyvärr förlorade mitt nya favoritlag Bournemouth (som har en 31-årig tränare och 13 friska spelare men leder League Two ändå) hemma mot Chesterfield med 2-1. Svennis Notts County spelar idag medan Chris Suttons Lincoln City tog andra raka segern med den före detta Chelsea-spelaren som tränare.

Desto tyngre för Mike Newell och hans Grimsby. De förlorade för fjärde gången på hemmaplan den här säsongen.

Annons

**********

I League One så fortsätter Norwich City att gå bra trots en mardrömsstart på säsongen. Nye tränaren Paul Lambert har lyft spelarnas självförtroende och igår blev det 1-0 vinst borta mot Carlisle. Även Southampton har börjat gå bra under fd Charlton och West Ham-tränaren Alan Pardew. Southampton inledde ju säsongen med 10 minuspoäng men är redan uppe på fem pluspoäng. Leeds, Charlton och Colchester ligger på de tre första platserna medan Norwich har kravlat sig upp till en sjätteplats. Wycombe, om ni undrar, ligger näst sist.

**********

Tänk att Jay-Z skulle använda en gammal Alphavillesång på nya plattan… Tyckte den här sången var ganska dålig första gången jag hörde den. Nu tycker jag den är helt lysande.

Konsert med Jay-Z på Ally Pally den 4:e november. Intim arena på gångavstånd från där jag bor. A once in a lifetime experience. Biljetterna sålde slut på 16 sekunder, men finns att köpa på Seatwave.com. Kostar runt 900 spänn. Är det värt det? Vad tycker ni?

Annons

**********

Och till slut: AFC Wimbledon vann med hela 5-2 borta mot Forest Green och är nu uppe på en otrolig sjätteplats i Blue Square Premier, bara två poäng bakom gamla storlaget Luton Town.

**********

Veckans fråga: Vilket lag tror ni har vunnit (procentuellt sett) flest tacklingar i Premier League den här säsongen? (Siffran är faktiskt hela 80 procent… och statistiken stämde upp till före förra helgens matcher).

**********

Jag tänkte ha en veckas semester i oktober och en veckas semester i november. Är det någon där ute som kan tänka sig att gästblogga här då? Mejla i så fall med idéer på vad ni vill skriva om så väljer jag ut tre till varje vecka.

Publicerad 2009-10-11 11:56

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto