Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Galen dag på Guardian med Svennis bland rubrikerna

11å

Ja, jösses vilken dag på the Guardians sportredaktion igår. Det är inte ofta vi, som kvalitetstidning, får ett scoop som gårdagens med Svennis möjliga jobb som förbundskapten för Nordkorea. Vilken lysande story. Och ingen annan tidning hade den nyhethen (förrän de snodde den från vår första-upplaga förstås, men så går det till här i England). Ni skulle ha sett sportchefens ansikte när han hade pratat med vår reporter Matt Scott vid fem-tiden.

ANNONS

Fram ills dess hade vi Rio Ferdinands “krismöte” med Fabio Capello eller det faktum att hästen Sea The Stars har sprungit sitt sista lopp som tänkbara “splash“, som de engelska tidningarna kallar sin huvudnyhet för dagen.

**********

Här kan ni läsa hela vår artikel om Svennis om ni vill.

**********

Hur som helst. På grund av Svennis-nyheten fick vi göra om i stort sett hela sportbilagan och då fanns det inte längre plats för den stora artikeln om Diego Maradona och hans Argentina till exempel. Däremot så behöll vi en intressant artikel skriven av David Hytner där den verkställande ordföranden för VM 2010 erkänner att Sydafrika “behöver” Cristiano Ronaldo och Lionel Messi i nästa års VM.

Var det därför domarna blåste offside på Henrik Larsson i lördags…?

ANNONS

**********

Och stackars, stackars Newcastle-fansen. De befinner sig fortfarande i en mardröm där Mike Ashley äger deras älskade klubb. Och affärsmannen från Newcastle, Barry Moat verkar helt enkelt inte ha tillräckligt med pengar för att köpa klubben från Ashley.

Det senaste? Klubbens fans ska försöka investera sina pensioner i något som heter Sipps (self-invested personal pension plans) för att köpa klubben. Jösses. Det kan väl aldrig sluta väl? Läs mer här.

Peter och toon: don’t do it!

**********

Steven Gerrard kunde inte träna mer än 10 minuter med England igår på grund av sin ljumskskada. Riktigt illa för Rafa Benitez med tanke på att Fernando Torres och Dirk Kuyt också dras med skador. Tänk om Torres spelar den oviktiga kvalmatchen mot Bosnien för Spanien ikväll och går sönder på riktigt…

ANNONS

Liverpools matcher nästa vecka: Sunerland borta, Lyon hemma, Manchester United hemma…

**********

På tal om oviktiga VM-kvalmatcher. England spelar mot Vitryssland på Wembley och så här kommer troligen laget att se ut i Gerrards och Wayne Rooneys frånvaro. Dvaid James lär inte heller spela på grund av skada och Robert Green är avstängd. Step forward Ben Foster…

Foster – Johnson, Ferdinand, Terry, Bridge – Wright-Phillips, Lampard, Barry, Lennon – Crouch, Agbonlahor.

Vilken chans för Gabriel Agbonlahor att visa att han håller internationell klass. Och gör han succé kan det bli ännu svårare för Michael Owen att ta en plats i VM-truppen. Owen kommer för övrigt att finnas på plats på Wembley ikväll eftersom Capello har bjudit in alla 55 spelare som spelat för honom sedan han tog över. Andra namn på plats: Leighton Baines, David Bentley (how did that happen?), Stephen Warnock, Joe Lewis, Jimmy Bullard, David Wheater, Luke Young…

ANNONS

**********

Jag gillar Capellos still. Det är lite “old-school, no-nonsense” över italienaren. Kaptenen John Terry hade föreslagit att spelarna skulle göra ett ärevarv för publiken ikväll efter matchen för att fira VM-kvalificeringen. Capellos respons: “Finns inget att fira än…”

Helt rätt.

**********

Manchester City har fått betala över 10 mijloner kronor till Leeds United för två 14-åringar från Yorkshire-klubben. Helt rätt – även om jag tycker 10 miljoner var lite för lite.

Säga vad man vill om Ken Bates men har gör helt rätt i att jaga klubbarna som stjäl ungdomar från Leeds akademi. Tidigare i år fick Everton betala närmare 10 miljoner kronor för Luke Garbutt och det kan bli ännu mer om det går bra för Garbutt.

**********

Rafa Benitez kommer inte att straffas för att ha gesten där han ville låna ut sina glasögen till domaren Phil Dowd efter en “missad” Liverpoolstraff mot Spurs på öppningsdagen av säsongen. Benitez advokat sa: -Det faktum att Benitez kallades till ett möte för det här visar att de enda personerna i hela fotbollsengland som inte har någon humor är killarna på fotbollsförbundet.

ANNONS

Jag håller inte riktigt med men i slutändan så var det något annat som räddade Benitez: Neil Warnock och det faktum att han inte straffades för den glasögonattacken på en annan domare. Ha ha ha. Warnock är för skön.

Publicerad 2009-10-14 kl 09:23

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto