POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
10å

Premier Leagues mest överskattade spelare

Det ska sägas direkt att det här inte var någon lätt lista att ta fram, till skillnad från den över Premier Leagues mest underskattade spelare.

Och det man ska ha i åtanke är naturligtvis att alla de här 14 spelarna är alla fantastiska spelare och att det egentligen är ganska fjantigt av mig att sitta här i mitt kök i East Finchley och kritisera dem.

Men jag ser det mer som en utgångspunkt för en bra diskussion. Är verkligen Dimitar Berbatov den spelare som kommer att ta United framåt? Gör Carlos Tevez tillräckligt med mål? Hade Sunderland köpt Fraizer Campbell för 45 miljoner kronor om han hade spelat för Crewe?

Nåväl, här kommer listan:
1. Dimitar Berbatov, Manchester United
OK, en jättebra spelare men han har inte tagit steget ut till en världsspelare efter flytten från Spurs till United. Fantastisk teknik men den leder inte tillräckligt ofta till mål. Verkar även ha tappat lite självförtroende på sistone.

2. Robinho, Manchester City
Brassen har inte haft den genomslagskraft som en spelare för runt 400 miljoner kronor ska ha. Jag säger inte att Robinho är dålig, jag säger dock att City inte alls har fått valuta för pengarna och det är mycket möjligt att den engelska ligan inte passar Robinho. Stoke borta i januari är väl kanske inte riktigt hans grej. Han har dock haft otur med skador.

3. Manuel Almunia, Arsenal
En bra målvakt men inte tillräckligt bra för ett topp-fyra lag. Jag undrar hur många titlar Arsenal hade vunnit med en Peter Schmeichel i toppform i målet under de senaste fyra åren? Almunia sa nyligen att han kunde tänka sig spela för England men dagen efter gick Fabio Capello ut och sa att han inte var intresserad. Och med tanke på att England har 39-årige David James och Robert Green till förfogande så säger väl det allt om vad Capello tycker om Almunia som målvakt.

4. Michael Ballack, Chelsea
När jag sätter Ballack på en fjärde plats på den här listan så tänker jag bara på hans tid med Chelsea. För tyska landslaget och Bayern har han ibland varit helt outstanding. Kung på planen. Der Kapitän. För Chelsea har han varit OK, inte mer. Han glimrar till ibland – men inte tillräckligt ofta. Och det är inte tillräckligt bra om man tjänar 1.5 miljoner kronor i veckan.

5. Rio Ferdinand, Manchester United
Den här femteplatsen är bara begrundad på de senaste två säsongerna. Jag tycker Ferdinand har tappat något oerhört under de senaste 24 månaderna. Han verkar tappa koncentration allt oftare och även om han har saknat matchträning så tycker jag att misstagen mot City och Ukraina visar att han är nere i en svacka. Den stora frågan är: kan han hitta tillbaka till toppformen?

6. Carlos Tevez, Manchester City
OK, kanske tufft att ta med Tevez på den här listan. Mannen har en härlig teknik och jobbar hårdare än någon annan anfallare i hela Premier League, men en anfallares viktigaste uppgift är trots allt att göra mål. Och Tevez gör inte tillräckligt många för tillfället.

7. Bobby Zamora, Fulham
En bra anfallare som jobbar hårt – lite av en Emile Heskey – men för mig är han inte en bra Premier League anfallare. Jag säger inte att han är dålig, men jag tycker inte att han är värd 60 miljoner kronor. Det är lite som med Tevez, han gör helt enkelt inte tillräckligt många mål.

8. Javier Mascherano, Liverpool
Mascherano är faktiskt en av mina favoritspelare men det är en sak som han inte kan göra: passa bollen. Jag har sett honom ge bort många, många bollar på mitten och ibland misslyckas med fem-meter passningar. Och det är väl inte tillräckligt bra om man är lagkapten för Argentina?

9. Michael Mancienne, Chelsea (utlånad till Wolves)
Jag kan nästan slå vad om att Mancienne inte hade blivit uttagen för någon landslagstrupp om han spelade för Reading eller Portsmouth. Men nu råkar han tillhöra Chelsea och därför har Capello tagit ut honom till en landslagstrupp och han ses som en av de mest lovande mittbackarna i England. Jag är dock inte säker att han kommer att bli så bra som många tycks tro.

10. El Hadji Diouf, Blackburn
Måste erkänna att jag aldrig har gillat Diouf. Verkar vara en egoistisk typ som inte bryr sig speciellt mycket om lagen han spelar för. Och tänk att Liverpool betalade runt 140 miljoner kronor för honom för sju år sedan. Och Sam Allardyce tycks älska honom. Såg en match med Diouf och Blackburn nyligen (mot Arsenal) där han inte gjorde någonting nyttigt men fick ändå spela hela matchen medan en spelare som David Dunn blev utbytt.

11. Stilian Petrov, Aston Villa
En av Martin O’Neills absoluta favoritspelare men jag tycker att bulgaren har varit en besvikelse i Premier League. OK, han har spelat upp sig de två senaste säsongerna och verkar nästan spela bättre nu när Gareth Barry har försvunnit – men jag hade ändå förväntat mig mer av honom när han flyttade ner från skotska ligan.

12. Zat Knight, Bolton
Knight har hunnit bli 29 år gammal nu och karriären är nog på väg nedåt. Var hyfsad för Fulham men jag förstod aldrig hur han fick spela två landskamper för England och hur Martin O’Neill kunde betala en hel del för honom när han gick till Aston Villa.

13. Fraizer Campbell, Sunderland
Med på listan av samma anledning som Mancienne. Jag tror helt enkelt inte att han kommer att tillhöra toppskiktet av Premier League-anfallare de närmaste fem åren och då är 45 miljoner ganska mycket pengar att betala för en spelare som bara gjort en handful Premier Leaguematcher.

14. Tal Ben-Haim, Portsmouth
Har den här mannen spelat för Chelsea? Otroligt. Ben-Haim är ingen dålig spelare men han är för långsam för att vara en toppförsvarare och hans teknik är inte den bästa heller.

**********

Vad tycker ni? Är listan ok? Är jag helt fel ute?

**********

Nästa vecka är jag på semester så då blir det tre gästbloggar. Trevlig helg.

Publicerad 2009-10-16 kl 14:23
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå