POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
10å

Liverpool-liket lever

Härligt att vara tillbaka med bloggandet igen efter semestern och jag kör tankar och tidningscitat från alla Premier League matcherna i helgen:

Liverpool-United 2-0
Liverpool vann välförtjänt – trots Uniteds sena ribbträff – och jag har väl sällan sett Manchester United så blekt. Pepe Reina gjorde inte en enda räddning – enligt kommentatorerna – förrän i den 67:e minuten och Paul Scholes och Ryan Giggs gick inte att känna igen.

En hel del eftersnack kommer säkert att handla om Jamie Carragher – som jag nog tyckte skulle ha åkt ut när han rev ner Michael Owen – men å andra sidan var det bara fem minuter kvar och United hade inte skapat mycket fram tills dess. Att sedan Nemanja Vidic och Javier Mascherano åkte ut spelade ju inte så stor roll eftersom det var så lite tid kvar.

Vad tyckte ni om utvisningsbesluten? Själv tycker jag Carragher skulle fått rött kort och att Nemanja Vidics skulle fått rött direkt i slutminuten men att han inte skulle ha blivit varnad för första incidenten (med Torres). Mascheranos andra gula var väl lite billigt också eller?

**********

Direkt efter matchen fick Rafa Benitez frågan vad som var skillnaden idag. -, sa han. -Från mina spelare – och fansen.
Men han kunde ha lagt till: –Fernando Torres. Vilket mål han gör. Jag tror inte att Liverpool skulle ha vunnit utan honom idag. Men att göra det utan Steven Gerrard – och göra det på ett sådant dominant sätt – var imponerande.

Sir Alex Ferguson sa att United skulle ha haft straff när Carragher tog lite av bollen och mycket av Michael Carrick, vilket jag nog kan hålla med om om man ser på repriserna, men erkände också att Liverpool förtjänade att vinna.

United, återigen, saknade Darren Fletcher. Utan honom eller Owen Hargreaves saknar United något.

Så Liverpool-liket lever. Liverpool är nu bara fyra poäng efter United och sex efter Chelsea.  

**********

West Ham-Arsenal 2-2
Arsenal kunde ha gått upp på 21 poäng, tre efter Chelsea med en match mindre spelad, men tappade 2-0 till 2-2 på Upton Park. Efter matchen så erkände Arsene Wenger att det var “en missad” chans men också att domaren Chris Foy hade varit “extremt generös” när han gav West Ham frispark (som ledde till 1-2) och straffen som betydde 2-2.

Och, visst, frisparken var billig men å andra sidan så skulle väl Vito Mannone ha styrt ut bollen till höger istället för rakt fram till Carlton Cole? Straffen däremot var ett skämt. Cole ramlade efter att Alex Song bara vidrört honom i straffområdet.

Starkt däremot av Alessandro Diamanti att slå in straffen efter allt tumult och det var ju italienaren som låg bakom 1-2 målet också med sin frispark. Och måste säga att jag gillar anfallslöftet Zavon Hines, som kom in i andra halvleken. Han gjorde två mål för U21-landslaget nyligen och var bra igen idag medan Guillermo Franco var en besvikelse.

Och sprang verkligen Emmanuel Eboue runt i en ganska fri, offensiv roll till vänster? Vad hände? Positivt dock för Arsenal att Samir Nasri satt på bänken igen efter sin skada.  

**********

Bolton-Everton 3-2
Sean Whittaker, gästbloggare i fredags, måste ha varit nöjd efter den här vinsten. Och visst spelar Bolton bra för tillfället men stackars, stackars Everton. 10 spelare på skadelistan och så en förlust efter mål i 86:e minuten av Ivan Klasnic.

Kolla vilken avbytarbänk som David Moyes hade till förfogande på The Reebok: Nash, Baxter, Agard, Wallace, Duffy och Akpan. Inga “household names” där inte och det ser mörkt ut för Everton för tillfället.

**********

Manchester City-Fulham 2-2
Man City kunde också ha klättrat i tabellen men, likt Arsenal, tappade 2-0 till 2-2. Fulhams Bobby Zamora stod för årets miss, kolla in den om ni kan,  och det är något som inte stämmer med Manchester Citys mittback Joleon Lescott för tillfället. Han är inte i bra form.  

Så här sa Roy Hodgson om Zamoras miss: “It was a horrific miss and it’s a pity because he actually played very well. Everyone will remember the miss but they will not remember that for 96 minutes and 45 seconds he was magnificent, so I feel sad for him.”

**********

Chelsea-Blackburn 5-0
Chelseakross och härligt att se Joe Cole tillbaka på riktigt. Vilken tillgång han kan bli för Chelsea och England den här säsongen. Mot Blackburn spelade han i Frank Lampard-rollen bakom Didier Drogba och Nicolas Anelka – med Lampard lite längre bak – och var suverän. Carlo Ancelotti – som inte brukar använda de kraftigaste adjektiven när det gäller sina spelare – sa att Cole hade varit “genial”. Och man kan väl bara hålla med.

Och det är tydligt att Londonlaget inte kommer att ha några problem med hemmaspelet den här säsongen (det blev hela sex oavgjorda resultat förra säsongen, dvs 12 tappade poäng).

Trist för Martin Olsson – som faktiskt höll på att göra mål men John Terry räddade på mållinjen – att få spela mot Chelsea borta. Nästa ligamatch för Blackburn? Manchcester United borta.

 **********

Tottenham-Stoke 0-1
Fem år sedan double-vinnande tränaren Bill Nicholson gick bort – och Spurs skulle hylla honom med ytterligare en seger på White Hart Lane. Men nu blev det ju inte riktigt så. Och extra bittert för Harry Redknapp. Det var han som gav Stoke-tränaren Tony Pulis chansen i tränarbranschen genom att rekommendera honom till Bournemouth i början av 90-talet… Han kanske ångrar sig idag.

Jonathan Woodgate spelade första matchen för säsongen – men fick gå av efter bara 14 minuter. Men det verkade dock inte som om det var ljumskarna som krånglade igen varje fall. Och jag måste säga att Tottenham spelade bra och förtjänade att vinna.

På minussidan: Aaron Lennon skadad. En mörk lördag i norra London för hemmalaget.

Hur som helst. Stoke imponerar i år och tänka sig att man vinner med Salif Diao på mittenmitt. Och fotbollens värld är lustig ibland. Thomas Sorensen har varit en av Stokes viktigaste spelare men meddelade 15 minuter före matchstart att han inte kunde spela eftersom han var sjuk. Steve Simonsen fick spela istället – och var matchens lirare…

Stokes målskytt Glenn Whelan är irländsk landslagsman (ett landslag som jag tror kommer att slå ut Frankrike i kvalet till Sydafrika).

**********

Birmingham City-Sunderland 2-1
Sunderlands tränare Steve Bruce fick en stående ovation från Birminghamfansen (han tränade ju klubben i sex år) och det var trevligt att se. Men Bruce var inte lika nöjd efter matchen. -Man kan inte vinna några matcher i Premier League om en sex-sju spelare inte spelar i över en timme…

Jag undrar hur mycket Sunderland kommer att sakna skadade Lee Cattermole. 18-årige Jordan Henderson ersatte honom mot Birmingham på mittenmitt men det gick ju inte så bra.

Sebastian Larsson, som ni säkert har läst, var ju inblandad i båda Birminghams mål och på läktaren satt nye ägaren Carson Yeung och log tillsammans med Steve McManaman, som tydligen är konsult för nya ledningen.

**********

Wolves-Villa 1-1
Ett ganska rättvist resultat. Ingen höjdarmatch och domaren kunde ha blåst två straffar till (en för Villa och en för Wolves) men nu kvitterade i varje Wolves från den straff som trots allt utdelades och Sylvan Ebanks-Blake gjorde sitt första Premier League mål någonsin. Det kommer nog flera.

Det här är dock Villas bästa start på 10 år och Gabriel Agbonlahor har redan gjort sex mål. Tyvärr verkar dock varken John Carew eller Emile Heskey vara i form.

Wolves tränare Mick McCarthy tyckte att oavgjort var helt ok, men sa att Wolves skulle haft en straff när Richard Dunne rev ner Kevin Doyle. Jag kan bara hålla med – och var inte ensam om det.

Så här avslutade Joe Lovejoy sin matchrapport i dagens Observer:

McCarthy was “pleased with a point” and was in no doubt Wolves should have had another penalty when Dunne impeded Doyle. “He had his wallet off him and everything, didn’t he?” the manager said, with a look that insisted the question was rhetorical.

**********

Burnley-Wigan 1-3
Första poängforlusten för Burnley på hemmaplan den här säsongen och allt gick snett för Burnley efter det att målvakten Brian Jensen skadade sig i samband med Hugo Rodallegas 1-1 mål.

Och man måste undra: är Wigans sydamerikanska scout den bästa scouten någonsin? De senaste säsongerna har han plockat fram Wilson Palacios, Antonio Valencia och nu alltså Rodallega, som gjorde två av målen igår. En härlig spelare, Rodallega.

**********

Hull-Portsmouth 0-0
Fd Liverpoollegenden Phil Thompson sa att det var bland det sämsta han har sett någonsin och rubriken i the Observer löd så här: Dead men walking to the point of no return… Och en tidning inledde matchrapporten så här: Jimmy Bullard missed this match with a knock. By God I wish I had.

Enough said.

**********

Veckans fråga: Vilken spelare i Premier League har blivit fälld flest gånger den här säsongen (före helgens matcher)?

Publicerad 2009-10-25 kl 17:23
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå