POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
10å

En titt på de lägre divisionerna

Hög tid, tycker jag, att ta en titt i de lägre divisionerna här i England för att se vilka lag och vilka spelare det går bra och dåligt för. Det finns ju en massa härliga lag att hålla reda på utanför Premier League också.

**********

Newcastle leder the Championship och ägaren Mike Ashley har sagt att Chris Hughton nu ska få jobbet som tränare. Men det var en vecka sedan och Hughton har fortfarande inte skrivit på ett kontrakt. Men kan man ha spelare som Peter Lövenkrands och Geremi på bänken i andra ligan så ser det trots allt ganska ljust ut. Och publiksnittet så här långt på St James’ Park? 40 801. Inte illa.

Middlesbrough sparkade ju Gareth Southgate förra veckan. Nu är det klart att Gordon Strachan tar över och han har till sitt förfogande en viss Adam Johnson, Boros guldklimp nu när Downing och Cattermole lämnat klubben. Johnson är en ytter men har ändå gjort nio mål redan. Går han till en Premier Leagueklubb redan i januari?

**********

Fler spelare som spottar in mål: Cardiffs Peter Whittingham (ex-Aston Villa), Cardiffs Michael Chopra (ex-Newcastle) och Leicesters Matt Fryatt, anfallaren som vann skytteligan i League One förra året och som inte har haft några större problem att anpassa sig till tempot i the Championship. En riktig målskytt.

**********

Fredrik Stoors Derby förlorade igen i helgen, 2-4 hemma mot QPR, men tur i varje fall att “framtidsmännen” Paul Dickov och Robbie Savage gjorde målen… På tal om Savage, kolla in här när han blir hånad av dartsfansen i Sheffield…

West Broms Jonas Olsson med i veckans lag, medan stenrika QPR upp till en sjätteplats. QPR har lånen Jay Simpson (Arsenal) och Adel Taarabt (Tottenham) på topp just nu. Fd Spursyttern Wayne Routledge spelar också för QPR.

Hur länge för Roy Keane vara kvar i Ipswich? Fortfarande ingen vinst efter 1-1 i bottenmötet mot Plymouth. Det är alltså 14 matcher utan en enda seger just nu.

**********

I League One förlorade Leeds lagets första match den här säsongen men som vanligt när det gäller matcher mot Millwall så handlade inte rubrikerna om fotboll. Millwall har lovat att stänga av två fans på livstid efter de hånade Leeds med Galatasaraytröjor och turkiska flaggor.

Två Leeds-fans mördades ju efter bråk med Galatasaraysupportrar före en Uefa Cup-match 2000.

Ganska sjukt av Millwallfansen faktiskt.

Leeds leder fortfarande League One, en poäng före Charlton, med veteranen Christian Dailly som ledare på planen. Norwich ligger femma i tredje divisionen – ganska exakt 16 år sedan de slog Bayern München borta i Uefa Cupen. How the mighty have fallen…

Även värt att notera: Vincent Pericard, som har hunnit med att spela för Juventus och suttit i fängelse, spelar nu för Carlisle och gjorde sitt första ligamål sedan oktober 2006 i helgen mot Southend.

Southampton, som började säsongen med 10 minuspoäng, är nu uppe på 11 pluspoäng och jag undrar jag om Alan Pardews gäng kanske, kanske kan ta en play-off plats till slut.

**********

I League Two vann Notts County igen (2-0 hemma mot Crewe), mycket tack vare en straffräddning från Kasper Schmeichel. County ligger fyra nu, bara sex poäng efter Bournemouth.

Bournemouth, som ni kanske kommer ihåg, har en 31-årig tränare, massor med skulder och typ 15 friska spelare i a-truppen. Trots detta vann man igen i helgen, 3-1 mot Grimsby, och jag hoppas verkligen att det går bra för dem.

Måste också nämna mitt lokallag Barnet som vann igen, 3-0 mot bottenlaget Darlington, och ligger på en strålande femte plats.

Och den gamle Evertonräven Phil Jevons (nåväl, han är 30 år nu) har gjort sex mål för Morecambe den här säsongen. Trots detta ligger laget på en tung 21:a plats.

**********

Veckans fråga löd så här: Vilken spelare i Premier League har blivit fälld flest gånger den här säsongen (före helgens matcher)?

Svaret var… Aaron Lennon och det visste (eller gissade) Jesper, Heinoo, Jay Jay (1 eller 2, vet inte), Simon Soltan, Spurs10, att våga är att göra (naturligtvis).

**********

t2 vill läsa mer om Jordi Gomez, trevligt, men det får bli i en annan blogg. Jay Jay, måste erkänna att jag inte såg att Christan Eidem satt bredvid George Gillett i söndags. Däremot så satt Gillett och Hicks bredvid varandra i första halvleken – men inte i andra…

Och tack även till alla vakna läsare som påpekade att det kanske trots allt inte är Wigans sydamerikanske scout som har vaskat fram Palacios, Valencia och Rodallega. Det ligger mycket i det – imponerande fotbollskunskaper.

I morgon, äntligen, blir det några rader om Shabani Nonda

**********

Kvällens ligacupmatcher:

Barnsley-United
Blackburn-Peterborough
Portsmouth-Stoke
Sunderland-Villa
Tottenham-Everton

Dagens statistik: Harry Redknapp har bara vunnit två av 12 matcher mot Everton sedan David Moyes tog över klubben… Sug på den karamellen ni.

Publicerad 2009-10-27 kl 09:34
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå