Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Beviset: Rafa Benitez skitsnack om transferpengar

Christensons blogg

Det är ofta man hör Liverpools tränare Rafael Benitez klaga på att han inte har lika mycket pengar att spendera på spelare som Chelsea och United och det är därför han inte har vunnit ligan hittills.

Så här sa han bland annat i mars i år: -Sanningen är att saker och ting är olika för oss och Chelsea och United när det gäller pengar. Det är en stor, stor skillnad och vi försöker alltid kompensera för detta.

Och här är ett annat exempel.

**********

Jag för ofta frågan i mejl om hur det egentligen ligger till med sanningen bakom de här påståenden och nu har The Sunday Times plockat fram alla transfers som topp-fyra klubbarna har gjort sedan Rafael Benitez tillträdde som Liverpool-tränare sommaren 2004.

Tidningen, den mest respekterade av alla här i England, kom fram till följande siffror (med dagens växlingskurs) om man  inkluderar de spelare som har sålts också. Det lag som gått mest back först.

Annons

Chelsea minus 2.12 miljarder kronor
Liverpool minus 1.39 miljarder kronor
United minus 308 miljoner kronor

Arsenal  plus 308 miljoner kronor

**********

Jag vet inte vad som är mest fascinerande med de här siffrorna. Att Benitez har spenderat så mycket mer pengar än United – eller att Arsene Wenger faktiskt har gått plus.

Jag tycker dock att den här statistiken visar vad jag alltid misstänkt: Benitez är en suverän taktiker – kanske bättre än alla andra tränare i Premier League – men han är inte speciellt bra på att köpa spelare. Eller är han till och med urdålig på att köpa spelare?

Eller vad tycker ni?

**********

Läs hela artikeln här. Har de glömt någon spelare? Har de räknat fel? 

**********

Fem matcher i Ligacupens fjärde omgång igår kväll. Mest dramatik blev det på Oakwell där Manchester United slog Barnsley med 2-0 efter mål av Danny Welbeck och Michael Owen. Eftersnacket handlade dock om Gary Nevilles röda kort och Sir Alex Ferguson – Shock! Horror! – som erkände att domaren hade gjort rätt i att visa ut ytterbacken.

Annons

Tyvärr blev åtta supportrar arresterade och Unitedfansen vandaliserade norra läktaren på Oakwell, inklusive hamburgerbaren. Personalen satt inlåsta som gisslan i 25 minuter, livrädda. Så här såg det ut.

Varför beter sig fotbollsfans som djur ibland?

**********

Tottenham slog ut Everton med 2-0 och tro det eller ej, men David Bentley var bäst på plan. OH YES. Bentley back on the road, var en rubrik i morse och yttermittfältaren kanske får chansen mot Arsenal i helgen. Undrens tid är  sannerligen inte förbi.

**********

Tur att en Ferguson-familjemedlem höll uppe traditionerna igår. Darren Ferguson klagade på det röda kort som delades ut till målvakten Joe Lewis när Peterborough förlorade med 5-2 mot Blackburn.

Blackburn är ju ett av de lagen som drabbats av svininfluensa och nu har myndigheterna gått ut och sagt att man framför allt inte ska spotta på planen för då är risken för spridning som värst.

Annons

Vår rubrik på the Guardian: Dribble, but don’t spit… Ganska fyndig måste jag säga.

**********

Även värt att notera från igår: Hull har riktigt stora finansiella problem och måste tjäna in 200 miljoner kronor de närmaste 12 månaderna. Har de blivit galna? Det är väl ingen klubb som tjänar pengar i dagens läge?

Newcastles ägare Mike Ashley har bestämt sig för att inte sälja klubben och Chris Hughton är nu tränare “på riktigt” fram till slutet på 2010-11 säsongen.

**********

Stan Kroenke köpte fler aktier i Arsenal igår. Nu är han bara en procent ifrån 29.9 procent gränsen då han måste göra att erbjudande att köpa resten av aktierna till marknadsvärde.

**********

Alberto Aqualiani är med i Liverpools trupp för kvällens Ligacupmatch mot Arsenal på Emirates men han lär inte få många minuter. Han lär istället spela från start mot Manchester United i Lancashire Senior Cup i morgon.

Annons

Och Fabio Aurelio och Lucas Leiva med i Brasiliens landslagstrupp!!!! Är Brasilien så dåliga eller Lucas och Aurelio så bra?

**********

Signaturen Keder: Skulle vara en rolig blogg om Premier League-spelare som lämnat ligan. Såg Mikael Forsell spela häromveckan och du kan läsa om Shabani Nonda nedan.

Signaturen Anglofan angående Leeds fans som hade Ferencvaros tröjor på sig: Det nämndes inte i den rapport jag läste. Ber om ursäkt om så verkligen var fallet för det är ju lika idiotiskt det i så fall.

**********

Och så var det Shabani Nonda då… Jag är väl ganska övertygad att ni, som jag, såg honom som en föredetting. En man som inte lyckades i Premier League och som inte har saknats på Ewood Park. Men vad sägs om det här? Åtta mål på sju matcher för Galatasaray före helgen – och det trots att han bara spelat två matcher från start.

Annons

Jag lyfter på hatten åt herr Nonda och ser fram emot Arsenal-Liverpool ikväll.

Publicerad 2009-10-28 12:12

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto