POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
10å

Arsenals härliga ungdomar - och Aquilanis debut

Arsenal slog Liverpool med 2-1 i Ligacupen igårkväll återigen måste man imponeras av Londonlagets unga talanger. Egentligen är det konstigt att klubben bara vunnit turneringen två gånger.

Så här såg laget ut igår: Fabianski – Gilbert, Senderos, Silvestre, Gibbs – Eastmond, Merida – Bendtner, Ramsey, Nasri – Eduardo.

Craig Eastmond, 18-årig mittfältare, gjorde bra ifrån sig på sin debut medan Aaron Ramsey var dominant på mitten. Samir Nasri såg stundtals oförskämt pigg ut med tanke på att han inte spelat en enda tävlingsmatch på tre månader.

**********

Alla tre målen var snygga. Fran Merida stänkte upp bollen i närmsta krysset efter 19 minuter (det har varit mycket snack om Merida och han jämförs ibland med Fabregas eftersom även han kom från Barcelona) medan Emiliano Insuas 1-1 volley var också härlig. Vid 2-1 så snurrade Nicklas Bendtner upp Martin Skrtel på ett liknande sätt som Fernando Torres lekte med Rio Ferdinand i söndags.

Men det är ju en sak att bli lurad av Torres, en annan att bli bortgjord av Bendtner. Sktrel har inte varit bra den här säsongen.

**********

För Liverpool var det mest positiva att 250-miljoner kronors mannen Alberto Aqualiani gjorde debut för a-laget. Italienaren fick 14 minuter och gjorde ett bra intryck med en del fina passningar och kunde till och med ha kvitterat på övertid efter en härlig cykelspark men den blockerades av Philippe Senderos.

Jag tyckte även att Philipp Degen var bra, defensivt och offensivt. Och helt plötsligt har Liverpool Glen Johnson, Martin Kelly och Degen som bra alternativ på högersidan, framför allt offensivt.

**********

Alltid kul med lokala förmågor i laget men jag tror tyvärr inte att Liverpools Jay Spearing kommer att bli en a-lagsspelare för klubben i framtiden. Han är en tuff tacklingsspelare med härlig attityd, även om jag gillar Damien Plessis bättre. Undrar varför inte Plessis fick chansen i ligan mot Sunderland istället för Spearing.

**********

En förkyld Arsene Wenger sa efter matchen att han var mest nöjd med hur hög kvalitet matchen höll och jag kan bara hålla med.

**********

Chelsea krossade Bolton med 4-0 och har nu vunnit 10 matcher i rad på Stamford Bridge. Och kanske än mer imponerande: det var över 13 timmar sedan man släppte in ett mål. Och den 8:e november kommer Manchester United på besök i ligan. Chelsea känns som storfavoriter just nu – men mycket kan hända på 10 dagar.

Mot Bolton vilades John Terry och Frank Lampard för en gångs skull och Salomon Kalou, Florent Malouda, Deco och Didier Drogba gjorde målen. Det enda negativa för Chelsea var väl att Daniel Sturridge (hämtad från Manchester City i somras) såg nervös ut och missade en hel del chanser i sin debutmatchen. Men karln är väldigt ung och kommer att få fler chanser.

**********

Roque Santa Cruz spelade sin första match från start för Manchester City och gjorde mål direkt. Scunthorpe slogs med 5-1 och Stephen Ireland, Joleon Lescott, Carlos Tevez och Michael Johnson gjorde de övriga målen. Kul att se den lovande Johnson tillbaka på planen, han var ju ett av fynden under Svennis säsong på Eastlands.

Den gamle Arsenalräven Sylvinho spelade bra i sin debut och Mark Hughes såg allmänt nöjd ut efteråt.

**********

Newcastle fans – är som ni kan förstå – rasande efter ägaren Mike Ashley meddelade att man hoppas hitta en sponsor till St James’ Park och döpa om arenan. Läs mer här.
**********

Är purjolöken den mest underskattade av alla grönsaker? För ett par år sedan hade jag inte sagt det, men den bara, er, växer och växer, blir bara godare och godare ju mer jag tänker på det.

**********

Stora problem både för Hull och Portsmouth. Häromdagen berättade jag om Hulls finansiella problem och Paul Duffen har nu avgått som ordförande och ersatts av Adam Pearson, som plötsligt lämnat Derby County. Det ser inte bra ut, om vi säger så.

Portsmouth har också tunga, tunga finansiella problem. Tänka sig att man har sålt Glen Johnson och Lassana Diarra för över 400 miljoner kronor – men är ändå skyldiga Chelsea och Arsenal 40 miljoner kronor var från när man KÖPTE dessa spelare.

Nu kan klubben inte köpa några spelare förrän de har betalat de här skulderna. Herregud vilken soppa.

**********

Robbie Keane tycker att Tottenham har en bättre trupp än Arsenal. Ha ha ha.

Kul kille. Hur som helst. Ser verkligen fram emot derbyt på lördag.

**********

Och vad sägs om det här: ett sällan skådad mål av Jan Mölby mot Manchester United. Var han verkligen så snabb? Var han verkligen den enda personen som fick ett videoband av målet? Döm för er själva.

Älskar det faktum att ligacupen på den tiden hette… Milk Cup.

**********

I morgon, om ni vill, kanske det blir några rader om Evander Sno. Eller Marlon King. Eller Anthony Gerrard. Eller alla tre. Vem vet…

Publicerad 2009-10-29 kl 12:29
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå