Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Kan Gareth Barry vinna ligan åt Manchester City?

Fotboll handlar om att göra flest mål – men ibland känns det som om de centrala mittfältarna är ett lags viktigaste spelare. Tänk bara på spelare som Roy Keane, Patrick Vieira och Claude Makelele när de var som bäst. De dominerade matcher totalt ibland och jag kan inte tänka mig att United, Arsenal och Chelsea hade varit lika framgångsrika utan de här spelarna.

**********

I dagens engelska ligafotboll finns det förre “enforcers” och mer spelintelligenta innermittfältare. Darren Fletcher är inte samma buse för United som Keane var, men ändå en otroligt viktig spelare för United. Cesc Fabregas är ytterligare ett exempel på en modern central mittfältare.

**********

Och så har vi Gareth Barry. Spelaren som Rafael Benitez ville ha istället för Xabi Alonso förra sommaren. Men Villa släppte inte Barry och han skrev på för Manchester City 12 månader senare istället. Villafansen har anklagat honom för att vara “girig” eftersom han gick till City istället för Liverpool – men jag tror ju inte att han ångrar sig just nu.

**********

Barry är en av ligans bästa centrala mittfältare och jag undrar om han kan vara nyckeln till Manchester Citys jakt på ligaguldet. Visst, de är åtta poäng efter Chelsea (med en match mindre spelad) men jag funderar mer på nästa säsong än den här säsongen.

Han är inte världens snabbaste spelare men han har ett fantastiskt passningsspel och positionsförmåga. Jag vet att det är en kliché men: han gör ett otroligt jobb i det tysta. Fabio Capello tycks älska honom – och han vet ju en del om fotboll.

Vad tycker ni: var hamnar han på en lista på Premier Leagues bästa innermittfältare?

**********

Här kan ni läsa en väldigt intressant intervju med Gareth Barry som vi gjorde på the Guardian för några veckor sedan. Han pratar bland annat om hur han har lärt sig att utnyttja fotbollsplanens alla hörn, om att Martin O’Neill har varit den viktigaste tränaren i hans liv, om hur han har lärt sig mycket från att spela mittback, vänsterback, vänstermittfält och innermittfält. Värd att läsa om ni har tid.

**********

Manchester United-CSKA Moskva ikväll och Michael Owen lär spela från start. United har inte förlorat hemma på 22 Champions League-matcher och jag kan ju inte tänka mig att ryssarna (som har sparkat sin tränare efter Uniteds vinst i Moskva) vinner ikväll.

Michael Owens senaste Champions League-mål? För fem år sedan. För Real Madrid. Slår han till ikväll igen?

**********

Atletico Madrid-Chelsea är den andra matchen med engelskt intresse ikväll och Didier Drogba är tillbaka efter sin avstängning. Florent Sinama-Pongolle, om ni undrar, lär inleda på bänken för Atleti…

**********

Newcastle slog Sheffield United igårkväll och leder Championshiptabellen igen, två poäng före West Bromwich Albion. Och nu spelar man tre av de fyra kommande matcherna hemma på St James’ Park.

Tungt för United och Kevin Blackwell, som inte har vunnit på sju matcher. Här kan ni läsa vår (the Guardians) matchrapport från gårdagens drabbning. David Hopps var vår reporter. Han skriver mest cricket men är bra på fotboll också (om ni nu undrade)…

**********

Märklig rubrik på gårdagens framsida på the Guardian: Position is everything – the strange sex life of seahorses…

Que? Seahorses… Har vi ingen stolthet kvar?

**********

Veckans fråga löd så här: Vilken spelare tror ni har skjutit flest skott som har gått utanför i Premier League den här säsongen? Alltså: vem har missat målet hela 22 gånger redan den här säsongen?

Svaret var Fulhams Clint Dempsey… Och detta, otroligt nog, visste Charlie, MW, Att våga är att göra (som dock gissade på Rooney och Drogba först) och Dave the great.

Hevve svarade rätt först och förtjänare därför extra beröm. Man vet ju aldrig hur många personer som hakar på en gissning…

**********

Flera personer gissade på Kevin Prince-Boateng. Stackarn. Han har inte haft det lätt sedan han flyttade från Bundesligan. Men faktum är att Harry Redknapp sa så här nyligen: -Jag ångrar att jag inte gav honom fler chanser. Han har visat för Portsmouth vad han kan.
**********

Signaturen drilyG hoppas att Gabriel Obertan kan bli Uniteds Thierry Henry. Lysande. Jag gillar obegränsad optimism. Who needs realism?

**********

Någon undrade vilket lag jag håller på och, tro det eller ej, men det är Liverpool.

En annan fråga: Hur lång tid tar det att skriva ett blogginlägg? Jag vet faktiskt inte. Ibland 45 minuter, ibland två timmar. Beror lite på vad det handlar om.

Och jag arbetar med alla sporter på the Guardian: fotboll, cricket, rugby union, rugby league och så vidare.

**********

Stackars Stokes Mamady Sidibe. Borta nio månader med en knäskada och så kan han bara spela fyra minuter av sin comeback före han blir skadad. Osäkert hur allvarligt det är men det måste vara ruskigt tungt för Sidibe efter att ha kämpat så länge för att komma tillbaka.

**********

Honken, om du läser det här, kan du mejla mig?

Publicerad 2009-11-03 kl 09:58
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons