Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uniteds senaste comeback - ett bra eller dåligt tecken?

Christensons blogg

Manchester United är vidare från Champions League-gruppspelet efter 3-3 hemma mot CSKA Moskva men jag vet inte riktigt hur jag ska tolka matchen. United låg under med 3-1 med sex minuter kvaroch på ett sätt var slutresultatet ytterligare ett bevis på hur United vägrar att förlora – även när man spelar dåligt.

Men om man vänder på det så var det en horribel försvarsinsats och övriga lagdelar fungerade inte mycket bättre.

**********

Hur som helst. United är vidare och ingen kommer att komma ihåg den här höstkvällen om Sir Alex Ferguson vinner sin tredje Champions League-titel i Madrid i maj.

Värt att notera dock:

Jonny Evans och Wes Brown i mittförsvaret höll inte mot bättre motstånd än Blackburn.

Michael Owen gjorde sitt första Champions League-mål på fem år.

Federico Macheda spelade sin första Champions League-match från start men såg lite rostig ut.

Stackars Darren Fletcher blev varnad när han skulle ha haft en solklar straff. Han har inte haft tur med Uefa-domare, den gode Fletcher. Ni kommer väl ihåg när han blev avstängd från Champions League-finalen efter ett bedrövligt gult kort mot Arsenal i andra semin? Sir Alex Ferguson kallade gårdagens domslut “det värsta han någonsin har sett”…

Annons

Var fick domaren sex minuter tilläggstid från?

**********

Chelsea är också vidare efter 2-2 borta mot Atletico Madrid. Didier Drogba spelade sin första Champions League-match för säsongen och gjorde båda målen. Han har alltså gjort lika många mål på en match som hela Liverpool har på tre…

Intressant det här med Drogba. Många fans – och säkert också motståndare – tycker att anfallaren är en filmare och en diva. Men det måste ju vara hans lagkamrater som känner honom bäst.

Och så här sa Frank Lampard efter helgens vinst mot Bolton: -Alla pratar om hur stark Didier är men han kanske inte får tillräckligt med beröm för sina avslut. Ibland är det klasskillnad på hans avslut med huvudet och med fötterna. Han är den bästa anfallaren jag har spelat med.

-Och en till sak: Han är väldigt osjälvisk. Det sägs mycket om honom men en sak som vi i laget vet är att han ger allt för laget. Allt. Han har en massa assist i år redan, vilket visar att han inte bara är intresserad av att göra mål, att han arbetar hårt för laget och att han jobbar tillbaka och nickar bort bollar i sitt egna straffområde. Det är det som är det vackra med honom.

Annons

**********

Blackburns Michel Salgado expert kommentator på Sky igår. Synd bara att hans engelska är urusel…

**********

Stan Kroenke har köpt ännu fler aktier i Arsenal och är nu väldigt nära 29.9-procents gränsen då han måste lägga ett bud på att köpa hela klubben. Efter gårdagens inköp ligger han på 29.6.

Vad hade Arsene Wenger att säga om saken? -Jag är lite förvånad eftersom jag inte trodde att det fanns några aktier kvar att köpa, men min uppgift är att se till att mitt lag är det bästa möjliga, inte blanda mig i ägarfrågan.

**********

Arsenal möter AZ Alkmaar på the Emirates ikväll men får göra det utan Gael Clichy. Ytterbacken har en ryggskada och kan bli borta i två månader.

Inte bra naturligtvis med tanke på att han hade samma skada förra säsongen (fast på andra sidan av ryggen) och man blir lite oroad inför framtiden. Men nu får ju 20-årige Kieran Gibbs chansen igen och eftersom Wenger har sagt att Gibbs är redo att bli uttagen till det engelska landslaget så får man väl utgå att Arsenal kommer att klara sig hyfsat under Clichys frånvaro.

Annons

**********

Och så har vi Liverpool då. Det är väl inte för mycket att säga att Rafa Benitez lag har en ödesmatch borta mot Lyon ikväll, eller?

Sju spelare borta. Tre poäng efter tre matcher. Dålig form.

**********

Men… som många tidningar – även vi på the Guardian – skriver idag så har Rafa Benitez lag ofta producerat sina bästa resultat med kniven på strupen.

Kommer ni ihåg Olympiakos hemma 2004-05? Behövde vinna med två mål och det stod 1-1 fram till 80:e minuten då Neil Mellor (kommer ni ihåg honom?) gjorde sitt enda europeiska mål någonsin och Steven Gerrard såg till att Liverpool gick vidare.

Eller Marseille 2007-08? Liverpool hade bara sju poäng efter fem matcher och behövde vinna i Marseille för att gå vidare. Vad hände? Gerrard gjorde mål efter fyra minuter och Liverpool vann med 4-0.

Annons

**********

Så hur kommer laget se ut ikväll? Enligt vår Liverpool-korrespondent Andy Hunter kommer det att se ut så här:

Reina – Carragher, Kyrgiakos, Agger, Insua – Kuyt, Mascherano, Lucas, Benayon – Torres, Ngog.

**********

Carragher högerback och Agger – som tydligen hade så ont i ryggen igår han inte kunde sitta ner på flygresan till Frankrike – från start? Vilken rysare.

**********

Å andra sidan har Lyon stora problem också. Sidney Govou har blivit av med kaptensbindeln efter att ha varit ute och festat två dagar före en match medan Claude Puel också dras med en massa skador, framför allt i försvaret.

**********

Also in today’s news:

Fulham vill köpa Boros Adam Johnson.

West Ham måste betala 50 miljoner kronor till Alan Curbishley för kontraktsbrott. Inte bra alls för en klubb som redan är pank.

Annons

West Ham-Aston Villa i Premier League ikväll. Glöm inte det.

Mikel Arteta har fortfarande problem med sin knäskada och kanske behöver en andra operation för att fixa problemet. Stackars honom och stackars Everton. Han är så otroligt viktig för dem.

Och – Accrington Stanley kommer att överleva! Hurra! League Two-laget har varit nära att gå i konkurs men har nu betalat sin skuld till skattemyndigetherna. Det fina med Accrington är att fans från andra klubbar i närheten, som till exempel Blackburn och Burnley, har hjälpt till att samla in pengar för att rädda klubben. Kanske får skriva en blogg om det.

**********

Henke Larsson på Skys kommentatorsoffa ikväll tydligen. Ska bli intressant.

Själv ska jag gå på Jay-Z på Ally Pally. Green Day, förresten, var suveräna. Vilken glädje.

**********

På tal om Mamady Sidibe och skadedrabbade spelare. Signaturen Molinas skrev igår om Boros Matthew Bates som verkligen har haft det tungt. Men finns det de som har varit ännu mer otursdrabbade. Vad sägs om Kieron Dyer och Evertons unge James Vaughan. Finns det några andra?

Annons
Publicerad 2009-11-04 10:48

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto