Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Liverpool fortjänade bättre - och Henke försvarade Zlatan

Christensons blogg

Liverpool gjorde en enorm kämpainsats mot Lyon igår kväll och förtjänade att vinna men släppte in en sen kvittering och lär nu missa Champions League-slutspelet.

Ryan Babel gjorde ett fantastiskt mål och Javier Mascherano var en gigant på mitten – men det räckte alltså inte ändå fram. Två sena mål – ett på Anfield och ett på Stade Gerland – innebär fyra tappade poäng och antagligen Europa League efter jul.

**********

-Vi har lyckats med mirakel förut och kanske kan göra det igen, sa Rafael Benitez igår kväll.

Men för att gå vidare behöver Lyon – som redan är vidare – ta poäng borta mot Fiorentina medan Liverpool behöver slå Debrecen och Fiorentina och göra det med flera mål. Inte omöjligt – men inte heller troligt.

**********

Annons

Såg bara höjdpunkterna av Arsenals 4-1 vinst mot AZ Alkmaar men de bekräftade varför jag tror att Arsenal kommer att vinna Premier League den här säsongen. Arsene Wenger har enormt många offensiva talanger till förfogande. Igår gjorde Cesc Fabregas två mål, Samir Nasri ett mål, Abou Diaby (en ganska underskattat spelare) och Andrei Arshavin stod för tre assist.

Inte undra på att Wenger var nöjd efter matchen.

Så här sa han: “We have certainly not had so many creative options before. This was without Nicklas Bendtner, Theo Walcott, Carlos Vela and Denilson while Eduardo and Tomas Rosicky did not start. That’s why I was always amazed people told me to buy, buy, buy.”

**********

Nasris mål var fantastiskt och det mest intressanta med Fabregas första mål var att William Gallas plötsligt dök upp som släpande anfallare och skapade kaos i AZ-försvaret med en överstegsfint…

Annons

4-0 målet var också underbart. Vilken klack av Eduardo vid mittlinjen. Som ett skott nästan. Arshavin och Diaby gjorde resten.

Ni som såg hela matchen: hur gick det för Kieran Gibbs?

**********

West Ham tog tre otroligt viktiga Premier League-poäng med en sen vinst mot Aston Villa på Upton Park. Unga stjärnlöftet Zavon Hines – vilken spelare! – gjorde segermålet i slutminuten.

Rob Green räddade en straff men Carlton Cole fick utgå skadad.

**********

Paul Doyle på the Guardian frågade mig om jag kunde hitta något från Åtvidabergs seger mot Chelsea i Cupvinnarcupen 1971 och kan inte låta bli att ta med det här citatet från Ralf Edström.

– McCreadie spottade mig i ansiktet. Det var en chock. Bollen var inte i närheten. De var riktiga svin. Absolut. Svin! Många säger att engelsmännen alltid var så sportsliga. Det var de kanske, när de mötte varandra. Men mot utländska lag var det griserier hela tiden. Och det är fortfarande så!

Annons

Ha ha. Jösses, vilken sågning. Citatet kommer från Mats Samuelssons bok “Hjältarna”. Utmärkt läsning.

**********

Kvällens matcher i Europa League med brittiska lag:

Roma-Fulham
Everton-Benfica
Hamburg-Celtic

**********

Henrik Larsson tillsammans med Tony Adams och Graeme Souness i Sky-studion. Stabil insats av svensken får man säga och han fick till och med chansen att försvara Zlatan – för vi vet ju alla att engelsmännen tycker Zlatan är värdelös.

Efter bilderna från Dynamo Kiev-Inter fick Henke frågan: Eto’o eller Zlatan, vem är bäst?

-För mig är svaret självklart. Zlatan. Men så är jag ju svensk, sa Larsson först med ett leende.

Men så la han till: -För mig kommer Zlatan att ge en annan dimension till Barcelonas spel. Visst, Barca vann Champions League med Eto’o och han är en fantastisk spelare men Zlatan, när han har lärt känna Barca-spelarna ännu bättre, kommer att ge laget mer.

Annons

**********

Är det första april eller?

Newcastle har döpt om St James’ Park till…  SportsDirect.com@St James’ Park till slutet av säsongen.

Och nej, tyvärr, jag skämtar inte.

Är detta det värsta namn någonsin på en arena? Tja, kanske. Även om stadium: mk också konkurrerar. Ja, ni läste rätt. Bara små bokstäver och ett kolon med i namnet. Herregud.

Publicerad 2009-11-05 01:59

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto