Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Chelseas framtid - och jättematch på the Bridge

Vi vet att alla att Chelsea befinner sig i en avundsvärd finansiell position och har gjort det sedan Roman Abramovitj tog över klubben för sex år sedan.

Ryssen – som i veckan har blivit anklagad för att vara girig (nähä, kan man blis så rik utan att vara girit?) av Moskvas borgmästare – visar inga tecken på att ha tröttnat, men tiden då han slängde bort pengar på spelare utan att bry sig verkar vara förbi.

*********

De senaste åren har Chelsea arbetat hårt för att börja gå plus minus noll igen – för att inte behöva lita på Abramovitjs miljarder – och verkställande direktören Peter Kenyon pratade vid flera tillfällen om hur viktigt det var att klubben inte skulle gå back från och med 2010.

Chelsea kommer inte att uppnå det målet – och Kenyon har nu lämnat klubben. Ett fiasko för mannen som trodde han ägde engelsk fotboll. Han var ju verkställande direktör för United före han kom till Chelsea, men uppnår man inte Abramovitjs mål så får man alltså lämna klubben. Inte ens Jose Mourinho var ju säker, trots alla framgångar.

**********

Idag har vi på the Guardian en intervju med Chelseas nye verkställande direktör, Ron Gourley, där han bland annat säger att klubben kan tänka sig att sälja namnrättigheterna till Stamford Bridge. Detta är ytterligare ett bevis på att man inte har obegränsat med pengar att röra sig med längre.

Men Chelseafansen behöver inte oroa sig att arenan kommer att heta McDonald’s Park eller något liknande. Tydligen måste Stamford Bridge fortfarande vara med i namnet så det kan väl bli något som Sony Stamford Bridge och då skulle ju alla ändå kalla arenan för Stamford Bridge.

**********

Gourley säger att han tror att Chelsea kommer att vinna Champions League två gånger inom de närmaste fem åren, vilket verkar något optimistiskt, men han kommer också att försöka göra klubben mindre “brash“.

Brash, som betyder “prålig, skrikig” är ju inget positivt adjektiv och om Gourley lyckas med att få bort det elementet från klubben så har han gjort ett bra jobb.

Men å andra sidan finns det inget större Chelsea-hat i England nuförtiden. Det har försvunnit gradvis sedan Jose Mourinho försvann. Carlo Ancelotti, och Avram Grant, Luiz Felipe Scolari och Guus Hiddink före honom, hade mycket mera klass än Mourinho.

**********

Så framtiden ser ljus ut för Chelsea. Man kommer att försöka gå mindre back, men det finns pengar där om man behöver spendera dem. Och jag tror faktiskt att transferförbudet kan hjälpa klubben få fram lite spännande ungdomar, som till exempel unge holländaren Jeffrey Bruma.
 
**********

Och så har vi helgens jättematch på Stamford Bridge då. Mästarna Manchester United kommer på besök och på söndag klockan 17.50 ungefär lokal tid kommer vi nog veta en hel del mer om hur de här två lagens säsonger kommer att forma sig.

Förra säsongen kom mötet på the Bridge lite tidigare (slutet på september) och Sir Alex Ferguson kunde kosta på sig att ha Cristiano Ronaldo, Ryan Giggs och Carlos Tevez på bänken. Ji-sung Park gav United ledningen och även om Chelsea kvitterade med 10 minuter kvar så var det en ruskigt imponerande insats av United.

**********

Jag kan inte tänka mig att United har läget lika mycket under kontroll på söndag. Igår roade jag mig med att ta ut ett lag från de båda klubbarna och det var inte rolig läsning för United. Kom dock ihåg att det här är endast grundat på DAGSFORM.

Jag kom fram till den här elvan:

Cech – Ivanovic, Terry, Carvalho, A Cole – Essien, Fletcher, Lampard, Ballack – Rooney, Drogba.

Visst, man kan spela Essien som högerback och Valencia på mitten för att få lite bredd. Eller spela Rooney på en kant istället för Ballack och Anelka på topp med Drogba.

Men vilka andra Unitedspelare platsar just nu? Kanske Van der Sar? Vad tycker ni?

**********

På tal om Edwin van der Sar. Uniteds reservkeeper Tomasz Kuszczak har attackerat holländeran och sagt att han är självisk och aldrig hjälper de andra målvakterna på Old Trafford. Fair enough, kanske, men jag har alltid undrat hur det ser ut på träningen dagen efter en sådan attack. Går Kuszczak fram till Van der Sar och säger: Yo Ed, what’s up? och låtsas som om ingenting har hänt?

**********

Skadeläget? Det ser ut som om United får klara sig utan Rio Ferdinand medan Gary Neville är avstängd och Owen Hargreaves långtidsskadad.

Ashley Cole, Yuri Zhirkov och Salomon Kalou dras med lättare skador, men kanske kan vara med.

Två av de tre senaste ligamatcherna mellan de här lagen i sydvästra London har slutat oavgjort men United har inte vunnit sedan 2002.

Maggropskänslan säger Chelsea, men man ska aldrig, aldrig underskatta United.

**********

Och tänka sig. Fotbollen har fått lite konkurrans av boxning här i England de senaste dagarna. David Haye mot jätteryssen Nikolai Valuev på lördagkväll. David mot Goliath. Men jag kan ju inte tänka mig att Haye har en chans.

**********

Själv har jag en veckas semester framför mig (sista före jul) och med tanke på Chelsea-United på söndag så var väl den lika vältajmad som en Paul Scholes-tackling… Men det blir lite gästbloggar och lite läsning på engelska före jag är tillbaka nästa helg.

Ha det bra. Nu ser vi fram emot söndagens match – men glöm för all den del inte bort Paulton Rovers-Norwich i FA Cupens första omgång. Skrällchans. Kolla hur Paultons arena ser ut. Ha ha. Det är därför jag älskar FA Cupen.

Publicerad 2009-11-06 kl 12:17
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons