Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Varför sålde Arsenal Gilberto Silva?

Det var landskamp i Doha igår – men Qatar var inte inblandade. England mötte Brasilien i en match där de båda förbunden tjänade massor av miljoner. Lokalbefolkningen fick se stjärnor som Kaka, Luis Fabiano, Dani Alves, Wayne Rooney och, er, Jermaine Jenas.

**********

Ja, som in förstår vad det här ett skadedrabbat England som intog planen. Brasilien vann med 1-0 och det kunde ha blivit fler brasilianska mål. Fabiano missade bland annat en straff. Så här skrev Observer på sportdelens framsida i morse: England’s trip to the Gulf for a money-spinning friendly offers few positives for Fabio Capello, whose team fall to a1-0 defeat against Brazil. But for a missed penalty and other spurned chances, it could have been worse.

**********

Så här såg Englands laguppställning ut (med betyg från dagens Observer):

Foster 6

Brown 5
Lescott 7
Upson 5
Bridge 5

Wright-Phillips 5
Jenas 6
Barry 5
Milner 7 (bästa engelska spelare)

Rooney 6
Bent 5

Skönt i varje fall att se Fabio Capello satsa på två anfallare mot ett lag som Brasilien och inte kör något negativt 4-5-1.

**********

Värt att notera från gårdagens match:

Ben Foster såg stundtals darrig ut, även om straffen som Luis Fabiano missade inte var hans fel utan snarare Wes Browns fel. Och det måste också sägas att Unitedmålvakten gjorde en härlig räddning på Kakas skott i den första halvleken.

Darren Bent lyckades inte spela in sig i laget.

James Milner var bästa engelska spelare – tillsammans med Joleon Lescott! – och har nog spelat in sig i VM-truppen nu. Han kanske inte får spela från start nästa sommar men han är fruktansvärt användbar i flera olika positioner. Very versatile, som engelsmännen skulle säga.

Brassen Nilmar var strålande. Varför får inte han spela mer för Villarreal?

**********

Här kan ni se ett sammandrag från gårdagens match.

**********

Förra året spelade Argentina och Brasilien en landskamp. I London. Det är en konstig värld vi lever i.

**********

Varför sålde Arsenal Gilberto Silva? Visst, han fick inte spela speciellt mycket under 2007-08 säsongen men det stod ju klart tidigt sommaren 2008 att Mathieu Flamini skulle lämna klubben. Kunde inte Arsene Wenger övertalat honom att han behövdes i klubben som en äldre vice-kapten för att hjälpa de yngre spelarna?

Gilberto är alltså fortfarande ordinarie i ett brasilianskt landslag som tränas av hårdingen Dunga. Igår spelade han lungt och fint, dominerade mittfältet och styrde Brasiliens spel.

Jag undrar om inte Wenger gjorde ett av sina få misstag i transfercirkusen där…

Vad tycker ni?

**********

Jag älskar lokaltidningar. Och jag älskar det faktum att – trots att jag bor i en stad med 12 miljoner invånare – man kan hitta artiklar som börjar med den här höjdarmeningen: Members of East FInchley Village Residents Association have urged driverd to observe the one-way system in Church Lane.

Lysande.

**********

Dagens rykte: Manchester United och Chelsea slåss om att köpa Evertons unga mittfältsstjärna Jack Rodwell. Priset? Runt 240 miljoner kronor.

**********

Massor med matcher i League One och League Two igår. Noterar att Brentford spelade 2-2 hemma mot Millwall i League One och att the Bees tränare sa att John Bostock är “Englands Zinedine Zidane“. Jösses.  Kanske lite magstarkt efter en hyfsad insats mot Millwall, eller?

Kommer ni ihåg Bostock? Han tillhör Tottenham och Crystal Palace ägare Simon Jordan blev så vansinnig när Spurs snodde honom som 16-åring att han hotade med att lämna fotbollsvärlden.

Men Jordan är kvar i Palace och Bostock alltså utlånad till Brentford. Men trots min något sarkastiska ton ska det verkligen bli spännande att följa Bostock. Många som har sett honom spela säger att han är en framtida engelsk landslagsman.

**********

Walsall slog Stockport med 2-0 och tränaren Chris Hutchings (ex-Wigan) hyllade anfallaren Darren Byfield, som håller på att skiljas från sin popstjärnefru Jamelia. -Vi vet att Darren inte har det lätt just nu men han var suverän idag vilket var väldigt starkt mentalt sett.

Vet ni vem som tränar Stockport? Legenden Gary Ablett

**********

Charlton slog Paul Inces MK Dons med hela 5-1 och Sam Sodje gjorde ett mål. Enligt tidningarna hade han valt att spela för Charlton i den engelska tredje divisionen istället för att spela avgörande VM-kvalmatch för Nigeria. Kan det verkligen stämma?

Hur som helst. Brorsan Akpo var med i Charltons trupp förra veckan och the Addicks ligger tvåa, fyra poäng efter suveräna ledarlaget Leeds.

**********

I League Two har nu Bournemouth (som ju har en 31-årig tränare och typ 15 man i truppen) tappat förstaplatsen efter 1-1 borta mot Bradford City men man spelare bra och tränaren Eddie Howe har tackat nej till att efterträda Darren Ferguson i Peterborough.

Svennis Notts County spelade 3-3 borta mot Bury i en match som Hasse Backe trodde skulle innehålla minst 10 mål, så öppen var den. Lee Hughes gjorde ytterligare två mål och leder skytteligan med 11 mål. County ligger kvar på en sjätteplats, fem poäng efter nya ledarlaget Dagenham & Redbridge.

**********

Och så veckans fråga: Vilken engelsk landslagsstjärna gjorde ett hat-trick när England krossade ett land som numer slutat trea i ett VM på bortaplan?

Jag vill ha rätt år, rätt spelare, rätt motståndare och rätt resultat.

Ytterligare en lurig ledtråd: McDonald’s…

Publicerad 2009-11-15 kl 10:40
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons