Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Spelade Patrice Evra med kycklingfiléer i skorna?

Det är tyvärr inte ofta man läser en intressant intervju med en Premier League-spelare dessa dagar. De flesta spelarna har fått mediaträning och är så förutsägbara att man kan jämföra intervjuerna med en ostmacka: småtrevliga men man lär sig sällan något nytt.

**********

Fulhamtränaren Roy Hodgson pratade om detta förra veckan. Han berättade om hur försiktig han måste vara varje gång han intervjuades och att plattitydernas mästare var… Sven-Göran Eriksson.

-Jag tittar på Carlo Ancelotti och han har lärt sig mycket från sin tid i Italien. Han har ett komplett pokerface när han intervjuas. Sven-Göran Eriksson var otrolig. Jag kunde titta på TV och jag visste exakt vad han skulle säga – före han sa något. Man måste beundra deras professionalism men fotbollen idag saknar personer som Brian Clough, som sa precis vad han tänkte. 

**********

Och visst har Hodgson rätt. Men det var därför extra trevligt att läsa en stor intervju med Patrice Evra i Sunday Times för någon vecka sedan. Fransmannen hade en hel del att säga – och jag fastnade framför allt för den här anekdoten.

-Jag spelade Champions League-semi för Monaco borta mot Chelsea och efter 10 minuter så rev Jimmy Floyd Hasselbaink upp ett sår på min fot. Det var ett helt öppet sår och man kunde till och med se en benbit. Blodet forsade. Läkaren kom ut och började signalera för byte. Men jag sa: -Byter du ut mig så dödar jag dig.

**********

-Det var en semi-final och jag tänkte inte bli utbytt. Jag tänkte lira vidare på ett ben. Så de sydde ihop mig och det var väldigt smärtsamt men jag fick en liten köttbit för att skydda såret. Jag la kyckling i skorna för att skydda mig…

**********

Skämtar mannen? Tydligen inte.

-Allvarligt. Jag svär. När läkaren såg vilken metod jag använde så frågade han vad jag höll på med. Jag kommer ihåg att jag gick till slaktaren och sa: “Jag vill ha en kycklingfilé men en liten en.”

-Jag vet att folk kan säga “men det finns folk här i världen som inte har tillräckligt med mat att äta, varför ska han lägga kycklingfiléer i skorna” men det hjälpte mig en hel del. Jag kunde inte känna när jag träffade bollen speciellt mycket men filéerna skyddade mig en hel del. Jag spelade en hel månad med kött i dojjan.

Lysande. Här kan ni läsa hela intervjun (gjord före Chelseamatchen).

**********

Var ju på semester förra veckan och måste be om ursäkt till gästbloggare Christian och Boris. Jag försökte tidsinställa bloggarna – och misslyckades. Men jag kommer att lägga upp bloggarna ganska så fort det uppstår en lucka. Jag kör Christian i morgon och Boris på lördag.

Hade dessutom tid att reflektera en del över bloggen och kom fram till att det varit lite för mycket fokus på big four och matcher som spelats kvällen innan. Dessa har ju de flesta av er sett och även om det är värt att kommentera ibland så ser jag det som min främsta uppgift att rapportera saker från England som inte står att läsa någon annanstans i Sverige.

**********

Och därmed kan det vara värt att ta med några saker som det troligen inte skrevs så mycket om i Sverige från förra veckan:

Darren Ferguson – Sir Alexs son – lämnade Peterborough efter dåliga resultat. Uppgifterna går isär om Posh sparkade honom eller om det var han som avgick. Vissa rykten placerar Ferguson i Hull City som Phil Browns ersättare, andra som ny förbundskapten för Skottland eftersom George Burley har fått sparken. Men jag tror Skottlandsjobbet går till Walter Smith (igen) eller Craig Levein

**********

Burys målvakt Wayne Brown har berättat att det värsta rådet han fått från en tränare var när Kevin Ratcliffe sa åt spelarna att dicka en whisky – före matcherna! – för att bevisa att de var män. Ha ha. Snacka om att vara old school. Troligen mer old school än till och med självaste Peter Reid…

Ni kommer väl ihåg Ratcliffe från hans glansdagar med Everton? Lustigt nog så har han inget tränarjobb längre… Istället jobbar han för BBC Wales då och då.

**********

David Ginolas spelarkarriär varade i 17 år och han mötte under sin tid några av världens bästa försvarare. Men vem av dessa backar tycker fransmannen det var svårast att spela mot?

När han fick frågan förra veckan svarade han, något överraskande, Arsenalveteranen Lee Dixon. Dixon! Stort.

**********

Patrice Evra spelar inte bara med kyckling i dojjorna, han hjälper även Sir Alex Ferguson med hans franska.

**********

Roque Santa Cruz är en jävel på pilkastning och siktar på att bli bäst i Paraguay…

**********

Hur bra kan Arsenals Aaron Ramsey bli? Så här skrev vi på the Guardian efter mittfältarens strålande insats när Wales slog Skottland med 3-0 i helgen: Det vore inte rättvist mot de andra Walesspelarna att kalla den här matchen “Ramsey 3 Skottland 0” men det är inte långt ifrån sanningen.

**********

“Jag spelade en hel månad med kött i dojjan.” Ha ha.

Publicerad 2009-11-17 kl 12:17
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons