Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Alex Fergusons hårda kritik mot dagens spelare

Fest i London i veckan när tränarföreningen här i England – League Managers Association – firade de tränare som gjort 1,000 matcher i det professionella engelska ligasystemet. Sir Alex Ferguson var där, Harry Redknapp likaså, för att inte tala om Jim Smith, Steve Coppell och Graham Turner.

Det var en ganska uppsluppen stämning och framför allt Ferguson och Redknapp hade intressanta saker att säga. Ferguson var ganska hård i sin kritik mot dagens spelare – och jag måste säga att jag håller med om allt det han säger.

-Vi har spelare med olika karaktärer i dagens fotboll. De är mer bräckliga än för 25 år sedan. De är mer skyddade av deras agenter idag och ibland till och med media också. De är inte längre beredda att sträcka upp handen och erkänna att det har gjort ett misstag. Om vi går tillbaka några år så hade vi spelare med en viss stolthet och som tog ansvar för sina insatser på planen.

**********

Skotten berättade också om en händelse som hade gjort honom ganska besviken: -Jag hade en agent som ringde mig en dag. Vi hade en ung spelare som blev uttagen för U21-landslaget och hans agent ringde dagen efteroch sa: “Det är dags att vi sätter oss ner och diskuterar ett nytt kontrakt”. Han hade spelat för England en gång! Men för honom (agenten)  betydde det ett nytt kontrakt. Jösses. Jag sa bara: “Låt oss se hur han spelar för United före vi gör något annat.”

Vem tror ni att spelaren kan vara? Vi kan bara spekulera men jag antar att det var ganska nyligen… Fraizer Campbell?

**********

Fergusons berättelse visar vilket inflytande dagens agenter har. Och Redknapp pratade också om ett agentrelaterat problem som han har som Spurstränare.

-Något otroligt som jag har märkt nuförtiden är att agenter ringer ordföranden (Daniel Levy) och klagar eftersom hans spelare inte platsar i a-laget. Det här är något nytt och jag har svårt att förstå det. Jag har tur som har en ordförande som inte bryr sig. Han bara berättar om de här idioterna som ringer. Och jag är bara förvånad över att det finns spelare som är så svaga att de låter agenten ringa till ordföranden istället för att komma och prata med mig.

**********

Vem kan det röra sig om här? Roman Pavlyuchenko? David Bentley?

**********

Manchester Citys mittfältare Vincent Kompany blev hemskickad från Belgiens landslag efter att ha kommit sent till två träninger. Har han attitydsproblem? Kommer han någonsin att realisera sin potential? Jag tyckte han var strålande när jag såg honom som 18-årig i Champions League för Anderlecht, man jag undrar nu om han kommer att bli så bra som jag trodde då.

**********

Som Arsenalfans har ni nog redan läst det men nu har Kieran Gibbs skadad sig också. Gael Clichys back-up som vänsterback alltså. Inte bra, även om skadan inte är så allvarlig som först befarad. Men vem spelar mot Sunderland nu till helgen? Mikael Silvestre? Oh dear.

**********

Rafael Benitez har sagt att Robbie Keane floppade på Anfield eftersom Gareth Barry inte skrev på för klubben. -Tanken var att Barry skulle spela till vänster och slå inlägg till Keane och Torres på topp, sa spanjoren.

Känns lite som en efterkonstruerad ursäkt. Men man undrar ju om inte Fabio Aurelio eller Albert Riera slår minst lika bra inlägg som Barry… Varför fungerade det inte med dem?

**********

Avslutar med ett småroligt klipp från Talk Sport. Visst, ganska låg humor-nivå med “nya” frågor inspelade till gamla tränarsvar, men jag måste erkänna att jag skrattade rakt ut när jag hörde Wengers svar på frågan “Would you like to slap Gary Neville?”.  Framför allt är det Wengers finurliga ansiktsuttryck som gör det ganska roligt.

Redknapp om Bentley är ganska rolig också.

**********

Mikel Arteta har sagt att han vill spela för Everton resten av karriären. Och oj, vad Everton har saknat honom. En underbar spelare.

**********

Rio Ferdinand borta resten av året, enligt rykten här i England idag. Och det är som Wenger sa: Det är nu skadorna kommer och kan avgöra hela ligan.

Vem har bredaste truppen? Jag vet inte, Chelsea kanske.

**********

Hela listan på de tränare som nått 1,000 matcher.

– Dave Bassett
– Alan Buckley
– Sir Matt Busby CBE
– Brian Clough OBE
– Steve Coppell
– Sir Alex Ferguson CBE
– Dario Gradi MBE
– Brian Horton
– Lennie Lawrence
– Harry Redknapp
– Sir Bobby Robson CBE
– Joe Royle
– Denis Smith
– Jim Smith
– Alec Stock
– Graham Taylor OBE
– Graham Turner
– Neil Warnock

**********

Dagens bästa rykte: Lomana Lua Lua till Spurs…

Publicerad 2009-11-19 kl 10:26
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons