Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Arsenals tunga förlust - och Roy Keanes attack på Irland

Tar en genomgång av gårdagens matcher före jag går till jobbet på the Guardian. Glöm inte att det är tre matcher idag:

Bolton-Blackburn
Stoke-Portsmouth
Tottenham-Wigan

**********

Sunderland-Arsenal 1-0
Sunderland besegrade ytterligare ett topplag med 1-0 hemma – och behövde inte ens en badboll för att göra mål. Darren Bent har nu gjort mål mot alla Big Four-lagen och tränaren Steve Bruce sa efter matchen att han borde vara med i VM-truppen nästa sommar.

Vi som såg hans 55 minuter mot Brasilien nyligen kanske inte håller med – men faktum är att han är ruskigt het i ligaspelet och en av säsongens bästa värvningar så här långt.

**********

Arsenal hade Armand Traore som vänsterback och jättelöftet Aaron Ramsey spelade från start på mittfältet. Ramsey spelade stundtals bra men tappade även bollen lite onödigt ibland. Och framåt saknade Arsenal Robin van Persies spets. Och i och med förlusten igår så är nu nästa helgs match mot Chelsea ännu viktigare.

**********

Imponerande dessutom av Sunderland att slå Arsenal trots att man saknar Lee Cattermole samt det faktum att lagets kanske bäste mittback, Michael Turner, inte kunde vara med. John Mensah och Paolo Da Silva skötte sig utmärkt. Jag gillar verkligen det jag har sett av Da Silva, Paraguays landslagskapten.

Lorik Cana blir bara bättre och bättre också på mittfältet nu när han har vant sig vid tempot. Kan Sunderland blanda sig in i striden om fjärde-platsen? Inte omöjligt, men då måste man förbättra bortaformen.

**********

Chelsea-Wolves 4-0
Wolves hade inte en chans på Stamford Bridge. Chelsea saknade visserligen Frank Lampard, Didier Drogba, Ricardo Carvalho, Deco, Michael Ballack och Jose Bosingwa men matchen kändes avgjord efter fem minuter då Florent Maloudas vänsterbössa letade sig in i Wayne Hennesseys kryss.

Michael Essien gjorde två mål och Joe Cole det sista. Chelsea ser ruskigt starka ut för tillfället. Titta på den här statistiken: 12 raka hemmasegrar i ligan och 10 matcher utan att ha släppt in ett enda mål. Det sistnämnda har man inte lyckas göra sedan 1927.

Extra kul att få se lite av Chelseas ungdomar på slutet också. Gael Kakuta, vars värvning ju låg bakom transferförbudet, fick en halvtimme på topp. Unge Fabio Borini fick 12 minuter och serben Nemanja Matic 20 minuter. Kakuta såg riktigt, riktigt vass ut måste jag säga.

-We got absolutely mullered, erkände Wolves-tränaren Mick McCarthy.

**********

Manchester United-Everton 3-0
United krossade ett skadedrabbat Everton och håller sig fem poäng bakom Chelsea. United hade Wayne Rooney och Michael Owen på topp, men det var mittfältarna som imponerade mest. Darren Fletcher var suverän och hans volleymål var underbart att se. Michael Carrick börjar också, sakteliga, återfinna formen – även han gjorde mål – och Antonio Valencia såg pigg ut. Gabriel Obertan gjorde ett trevligt inhopp också.

Chelsea ser starkare ut än Unitet för tillfället men Sir Alex Fergusons plan är att vara ikapp Chelsea på nyårsdagen och då måste man bara vinna matcher som den här hemma mot Everton.

Job well done och så här skrev Duncan Castles i the Sunday Times idag: -One of Sir Alex Ferguson’s many strengths is an ability to play the long game. Forget that his team were eight Premier League points adrift of Chelsea at kick-off, the aim was to be within one by the new year. When Carlo Ancelotti loses the heart of his team to the African Cup of Nations, United will be revving up their campaign with a team unaffected by internationals.

**********

Liverpool-City 2-2
Oavgjort kändes som ett rättvist resultat på Anfield. Båda lagen har försvarsproblem och City har nu kryssat sex matcher i rad. Det har man inte gjort på 100 år.

Liverpools skadeproblem fortsätter och Daniel Agger och Ryan Babel fick kliva av före 20 minuter hade spelats. Fernando Torres saknas något oerhört men jag måste säga att det är försvarsspelet som är Rafa Benitez största problem just nu. 20 insläppta på 13 matcher. Chelsea, som jämförelse, har bara släppt in åtta mål.

City har en bredare trupp och jag måste säga att jag gillar spelare som Shaun Wright-Phillips och Stephen Ireland (härligt samspel som ledde till 2-1 målet) men nyförvärven från i somras, speciellt försvararna, har varit en besvikelse.

**********

Alberto Aquilani, som jag ägnade större delen av fredagsbloggen åt, satt på bänken i 90 minuter…

**********

Hull-West Ham 3-3
Var hade Hull City befunnit sig i tabellen om Jimmy Bullard hade kunnat vara med från säsongsstarten? Frågan måste ställas efter 31-åringen såg till att hemmalaget fick med sig en poäng mot West Ham.

Jack Collison gjorde mål för West Ham, hans första sedan hans pappa omkom i en bilolycka på väg till West Hams match mot Tottenham den här säsongen. Efter målet igår hyllade Collison pappan genom att peka mot himlen.

Collison verkar vara på väg tillbaka efter den hemska händelsen men det är mer osäkert vad som kommer att hända lagkamraten Calum Davenport. Han blev ju attackerad med en kniv i augusti och hans syrras pojkvän har erkänt dådet. Vad ni kanske inte visste är att Davenport har blivit anklagad för att ha misshandlat en kvinna samma kväll. Nu tror jag inte att han fälls – tydligen så ligger det ingen sanning bakom anklagelsen – men man undrar ju hur lång tid det kan ta att komma tillbaka mentalt från en sådan händelse.

**********

Burnley-Aston Villa 1-1
Emile Heskey – den engelska landslagsmannen som inte platsar i Aston Villas startelva – kvitterade med fyra minuter kvar. Det var hans första ligamål sedan april! Och ändå lär han åka till VM, och inte Darern Bent. We live in a strange world.

Burnley dominerade i 70 minuter men ett misstag av målvakten Brian Jensen gav Villa en poäng man knappast förtjänade. Positivt för Villa dock: Stewart Downing, det dyra köpet från Middlesbrough i somras, hoppade in och spelade sina 20 första minuter för klubben.

**********

Birmingham-Fulham 1-0
Birmingham måste vinna många hemmamatcher om man ska ha någon chans att klara sig kvar och gårdagens seger i ösregnet var oerhört viktig. Veteranen Lee Bowyer gjorde matchens enda mål efter 16 minuter och han leder nu lagets interna skytteliga med fyra mål.

Säga vad man vill om Bowyer – och jag tillhör inte hans supportrar – men om man bara tittar på hans spel den här säsongen så har han överraskat alla här i England.

-Det var många som höjde på ögonbrynen när jag tog hit honom i somras. De sa att han var för gammal men jag tycker nog att han har tystat kritikerna.

Joe Hart, lånet från City, gjorde några härliga räddningar för Birmingham medan det enda positiva för Fulham var att mittfältaren Simon Davies spelade sin först match för säsongen.

**********

Roy Keane, som ju lämnade det irländska landslaget före VM 2002 efter en dust med tränaren Mick McCarthy, ligger lågt med sympatin efter Thierry Henrys handsmål i onsdags…

Så här sa han: -Ireland had chances at Croke Park and in Paris but didn’t take them. France were there for the taking but Ireland never grabbed it, as usual. They were afraid of that next step and were mentally not strong enough. They can complain all they want. That is not going to change anything. France are going to the World Cup: get over it. They want sympathy as usual. It is boring.”

Get over it. Ha ha. Han är för skön ibland Keane. Däremot går det fortsatt knackigt för hans Ipswich. Oavgjort igen igår – 0-0 hemma mot Sheffield Wednesday – och hans lag har bara vunnit en match på hela säsongen. Ipswich ligger näst sist.

**********

Och grattis alla Reading-fans (must be plenty out there, no?). Äntligen en seger hemma. Reading hade inte plockat hem tre poäng hemma på Madejski Stadium sedan januari före gårdagens 2-1 seger hemma mot Blackpool.

Jonas Olssons West Brom leder nu ligan efter 4-1 hemma mot Bristol City men tvåan Newcastle har en match mindre spelad. Enda målskytt i matchen mellan Sheffield United och Peterborough? Henri Camara, den gamle svenskdödaren. Still going strong.

**********

Veckans fråga:  Vilken målvakt har gjort flest räddningar i Premier League den här säsongen och vilket målvakt har bäst räddningsprocent (83 procent av skotten).

Kan vara samma målvakt, kan vara två olika…

Publicerad 2009-11-22 kl 12:42
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons