Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Vad är det som händer med stenrika QPR? Del II

Idag är det dags för del II i den framgångsrika och grymt populära (ha ha, just det) serien: Vad är det som har hänt med stenrika Queens Park Rangers?

Ni kan läsa del I här, som tog us från 1992 till mitten av 2000-talet då den framgångsrike Ian Holloway lämande klubben.

**********

Och som om inte QPR-fansen hade lidit tillräckligt fram tills dess så dök en pajas vid namnet Gianni Paladini upp och kom med i styrelsen. Samma år, 2005, hävdade Paladini att han blev hotat till livet av sju män före en match mot Sheffield United och tvingades skriva på några viktiga dokument som hade med klubben att göra.

**********

Det märkliga var att ingen verkar ha sett hur två män tog tag i Paladini och riktade en pistol mot hans huvud och skrek: -Om du inte skriver över dina aktier till oss så skjuter vi dig i huvudet. . Och då var det ändå 14 000 personer där för att titta på matchen.

Paladini fick dock till en rättegång mot de sju männen, men den utvecklade sig till en fars (som jag rapporterade för offside när det begav sig).

Försvarsadvokaten: Har du någon gång hotat någon person i klubben?
Paladini: Nej
Fa: Tänk efter noga nu…
P: Jag är helt säker.
Fa: Hotade du någon gång tränaren Ian Holloway till livet?
P: Erm, ja, jo på ett roligt sätt kan man väl säga, men jag menade inget med det.

Och så fortsatte det. De sju männen frikändes och det har aldrig framkommit exakt vad som hände den dagen och om Paladini ens blev hotad eller bara hittade på händelsen.

**********

Under rättegången framkom det dessutom att Paladini inte alls var så rik som han påstod när han investerade i klubben och att klubbens betalningar till agenter har skjutit i höjden sedan han tog över. Men otroligt nog sitter han kvar som ordförande.

Och inte nog med det. Han har dessutom fått tre otroligt rika män att investera i klubben: Formel ett-bossarna Bernie Ecclestone och Flavio Briatore (fd när det gäller Briatore) samt Lakshmi Mittal.

Mittal har en förmögenhet på 300 miljarder kronor och spenderade 400 miljoner kronor på sin dotters bröllop i Paris. Ja, ni läste rätt. 400 miljoner kronor. Man kan ju undra vad de käkade? Guld?

**********

Hur som helst. De här tre männen har en förmögenhet som får Roman Abramovitj att framstå som en lodis. Men fortfarande är alltså QPR kvar i the Championship. De tre ägarna har spenderat en del pengar – men inte alls så mycket som fansen hoppades när de tog över klubben.

Istället verkar de koncentrera sig på att sparka tränare i Jesus Gil-tempo. De senaste tre åren har klubben haft 10 olika tränare: John Gregory, Mick Harford, Luigi De Canio, Iain Dowie, Gareth Ainsworth, Paulo Sousa, Gareth Ainsworth och Jim Magilton.

Vilken soppa.

**********

Här kan ni läsa en bra artikel från the Daily Telegraph om de tre ägarna från när de investerade i klubben i januari 2008. Det står bland annat att de har en treårsplan för att gå upp till Premier League så de har ju fortfarande lite tid på sig. Just nu ligger man på en femteplats i the Championship (kvalplats) och Magilton verkar ha fått ordning på laget. 
 
Det kanske låter lovande men då ska man veta att tre av lagets bästa spelare är bara inlånade: Adel Taarabt (Tottenham), Jay Simpson (Arsenal), Ben Watson (Wigan). En av mina favoritspelare, ungerska mittfältaren Akos Buzsaky som redan gjort sju ligamål den här säsongen, tillhör dock klubben.

**********

Så även om det börjar se ljusare ut för QPR så undrar jag vad de tre rike männen verkligen vill göra med klubben. Är det bara en leksak? Jag hoppas inte det. 
 
**********

Så klubben har verkligen haft det tufft sedan början av 90-talet. Jag hoppas det kan vända för QPR snart. Inte för att de har stenrika ägare – utan för att det är en legendarisk klubb med en hel del lojala fans.

Det är dessutom en klubb som har drabbats av två tragedier de senaste åren. Ungdomsspelaren Kiyan Prince mördades på Londons gator i maj 2006 och lite drygt ett år sedan dog den lovande spelaren Ray Jones i en bilolycka. Han hade redan debuterat för a-laget.

**********

Nu till veckans fråga som löd så här: Vilken Premier League spelare har slagit flest inlägg den här säsongen (före helgens matcher – frisparkar och hörnor räknas inte)?

Svaret var Andy Reid med 89 stycken så här långt. Jag trodde inte att många skulle fixa den frågan men en eloge till Stan the man, Roffe, de Boer, Tobbe o, Kalle och Niklas som alla var rätt ute.

Gillade även gissningen på Ricardo Gardner från Guy Incognito. Härligt left-field.

**********

Signaturen Niklas ville att jag skulle skriva om Zlatans mål men det här är ju en blogg från England och resten av världen har ju skrivit om Zlatan. Det enda jag kan säga från en engelsk synvikel är att en massa kollegor på the Guardian kom fram sa: -I’ve always thought he was overrated but I might have to revise my opinion.

Men vår stjärnskribent Richard Williams är fortfarande inte övertygad. Men jag jobbar på honom. Ha ha.

**********

Kul att några kunniga läsare hade några fler exempel på målvakter som blivit tränare: Abel Resino (Atletico), Zaki Badou (Marocko) och, er, Bernt Ljung (IK Brage) samt dessa från Linhem: 

Belgarn Preud’Homme tränade Standard Liege, Gamle Katalanmålvakten Zamora (inte Bengt Nyholm) har tränat en massa lag fast då han hade nått tonåren ungefär samtidigt som WW1 bröt ut så var de ett tag sedan. och då de trots allt är en England-blogg så får bör de nämnas att 125-landskamper Shilton var Manager för Plymouth ett par år på tidigt 90-tal.

Linhem: You da man!!!

**********

Signaturen Jocke undrade vad det var som fick mig att tippa Arsenal som ligavinnare för några veckor sedan och jag måste säga att jag har frågat mig själv samma fråga. Jag trodde inte att de skulle sakna Robin van Persie riktigt så mycket och jag trodde inte att de skulle vika ner sig på mittfältet som de har gjort mot Chelsea och, till en viss mån, Sunderland.

**********

Kanske var lite hård mot David Ngog. Kanske håller han Premier League-klass. Men helt övertygad är jag inte.

**********

Imorgon kan jag skriva en del om Ken Monkou om ni vill…

**********

Kvällens ligacupmatcher:

United-Tottenham
Portsmouth-Villa

Och på onsdag är det City-Arsenal. Adebayor mot Arsenal igen. Jösses, vilken match det kan bli.

Publicerad 2009-12-01 kl 09:15
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons