Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Darron Gibson - Uniteds nya stjärna

Det blir ingen tredje raka Ligacupfinal för Tottenham. Manchester United vann hemma på Old Trafford med 2-0 efter två mål av den unge irländaren Darron Gibson, trots att Spurs spelade mycket bra under stora delar av matchen.

Gibson kommer allt närmare en plats i a-truppen för de viktigare matcherna och igår avgjorde han matchen med två härliga skott från utanför straffområdet. Spurs hämtade sig aldrig från de dråpslagen i den första halvleken.

**********

Så här expertkommenterade Terry Venables Gibsons två mål på Sky Sports: -Spurs hade spelat mycket bra på vänsterkanten fram till målet men så slog Gareth Bale en bedrövlig passning och United kunde plötsligt kontra. Det är ett fantastiskt skott av Gibson men jag tycker Sebastien Bassong kunde ha gått in mycket starkare för att blockera skottet.

Andra målet:

-Först spelar han ett snyggt vägspel före han tar emot bollen och stänker om den i bortre hörnet. Jag menar, precisionen på det skottet är bara brutalt för Tottenham, omöjligt att försvara sig mot.

**********

Vad vet vi då om Darron Gibson? Inte speciellt mycket. Vi vet att han började spela sin landslagsfotboll med Nordirland men bytte sedan till Irland, vilket ledde till en rejäl strid mellan de två förbunden.

Vi vet att han gjorde sin Uniteddebut så tidigt som 2005, mot Barnet i Ligacupen, dagen efter sin 18-års dag.

Vi vet att han har varit utlånad till Royal Antwerp och Wolves.

Vi vet att han skrev på ett nytt treårskontrakt med United i somras.

Vi vet – efter gårdagen – att han har ett härligt skott.

**********

Här kan ni se en intervju med Gibson. Frågorna kanske inte är jätteseriösa men men vi får i varje fall veta att han tycker om chips, atthan tycker om spaghetti med köttfärssås och att han tycker att världens bästa pop/rockband är… Westlife.

What? These boys?

Skämtar mannen? Tydligen inte. Men så är han irländare också. Roy Keane var – föga överraskande – hans barndomshjälte.

**********

Alltid när jag ser Alan Hutton spela tänker jag på den här artikeln. Att fotbollsspelare är inblandade i bråk på pubar har vi vant oss vid. Men att de slår ner sin egen farsa? Ovanligt, to say the least.

**********

Över 57,000 på Old Trafford igår. På en cupmatch i en cup som inte ens räknas som den viktigaste här i England. Grymt imponerande.

**********

Min rubrik idag: “Darron Gibson – Uniteds nya stjärna” kanske var lite magstark efter två mål i en Ligacupmatch… Men å andra sidan kändes inte alternativen “Darron Gibson – gillar chips” eller “Darron Gibson brukade spela för Nordirland men spelar nu för Irland” direkt stekheta heller…

**********

Aston Villa är också vidare till semi-final efter vinst mot Portsmouth och det ska bli väldigt spännande att se hur långt laget kan gå i den här turneringen. Tränaren Martin O’Neill pratade i veckan om hur viktigt det är för en klubb att vinna något. Även Ligacupen. Spelarnas självförtroende stiger och hela klubben får sig ett lyft.

Och O’Neill borde ju veta. Han vann Ligacupen två gånger med “lilla” Leicester (1997 (Sorry Honken) och 2001) och igår slog alltså hans lag Portsmouth borta med 4-2. Stewart Downing spelade sin första match från start för klubben – och gjorde ett av målen.

Emile Heskey, James Milner och Ashley Young gjorde de övriga målen men det var Downing som O’Neill var mest nöjd med efter matchen.

**********

O’Neill är förresten övertygad om att reservkeepern Brad Guzan kommer att ta över från Brad Friedel såsmåningom och stå för Villa en herrans massa år. Intressant. Menar han verkligen det eller försöker han peppa honom på samma sätt som Sir Alex Ferguson har peppat Ben Foster genom att säga att han är en framtida engelsk landslagsman?

**********

Hade som sagt tänkt att skriva lite om Ken Monkou idag och struntar fullständigt i att Linhem skrev ungefär allt jag tänkte skriva idag bland kommentarerna igår. 🙂

Ken Monkou är en kultfigur bland Chelsea-fansen. En myt. En legend. Och det har ju inte blivit sämre av att han numera driver ett pannkakshus i Delft i Holland.

Här i England är han mest berömd för att bli utvald till årets spelare i Chelsea under sin första säsong i klubben (1989-90) och var faktiskt den förste svarte spelaren som hade vunnit det priset.

Han spelade bara i tre år för Chelsea – men fansen har bara gott att säga om honom. Han spelade även för Southampton i sju år och sedan några månader för Huddersfield.

**********

Kvällens ligacupkvartsfinaler:

Blackburn-Chelsea
City-Arsenal

**********

De tråkiga nyheterna fortsätter att regna ner över Everton. Igår framkom det att klubben gjorde en förlust på ungefär 80 miljoner kronor förra finansiella året. Inte bra alls, framför allt eftersom omsättningen steg med en hel del.

Everton behöver en ny ägare – och ganska fort.

**********

Wolves Michael Kightly blir borta i åtta månader efter att ha drabbats av en fotledsskada.

Watford har stora, stora finansiella problem och kommer inte att kunna fortsätta efter jul om man inte får hjälp. Skrämmande läsning om en så anrik klubb.

Och jag vet inte om det går så mycket bättre för Crystal Palace eftersom ägaren Simon Jordan tydligen inte lyckades betala sina spelare den här veckan.

Publicerad 2009-12-02 kl 08:30
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons