Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Uniteds skadekris - who you gonna call?

Vad gör man när man har 13 spelare skadade och behöver spela en (ganska) betydelselös) match mot Wolfsburg? Who you gonna call? I Sir Alex Fergusons fall blev det… verkställande direktörens son. Japp, inför Uniteds match mot Wolfsburg har Fergie sådana skadeproblem att Oliver Gill har tagit en plats i truppen.

Pappa och verkställande direktör David Gill lär vara nöjd – och nu får väl aldrig Ferguson sparken…

**********

Skämt åsido – jag undrar om inte det här har varit den värsta Premier League-säsongen någonsin när det gäller skador. United har alltså 13 spelare borta, Everton har haft en 10-11, Liverpool likaså och Arsenal har också haft stora problem.

Och detta alltså under en säsong där det inte var något stort mästerskap under sommaren (jag räknar inte Confederations Cup). Jag undrar hur det kommer att se ut nästa säsong. För mycket matcher inom dagens fotboll? Näha?

 **********

Bara 19 Unitedspelare tränade på Wolfsburg Arena igårkväll och Jonny Evans och John O’Shea kommer inte att spela mer i år (vilket låter värre än det är med tanke på att det är december nu) men Wes Brown är i varje fall tillbaka till mötet mot Aston Villa på lördag.

För att ni ska förstå vilka försvarsproblem United har just nu kan ni ju titta på den här troliga fyrbackslinjen: Park ji-Sung som vänsterback, Michael Carrick och Patrice Evra som mittbackar och Darren Fletcher som högerback. Jösses.

För er Unitedfans som kommer kolla matchen ikväll kan ni ju titta extra på Wolfsburgs utmärkte anfallare Edin Dzeko – han kan mycket väl spela för United nästa säsong om man ska tro på ryktena.

**********

James Beattie har alltid verkat vara en ganska normal spelare utan tendenser att spåra ut. Det är därför jag är lite förvånad att han tydligen hade ett jättebråk med tränaren Tony Pulis i lördags efter förlusten mot Arsenal. Ni har säkert läst om det redan men tydligen så handlade det om att spelarna inte fick en dag extra ledigt efter julfesten.

Måste säga att jag står på Pulis sida här. Speciellt eftersom han tydligen rusade in halvnaken (och halvgalen låter det som) från duschen för att skälla ut Beattie. Nu lär nog Beattie – som var suverän förra våren men som inte har lyckats alls den här säsongen – säljas i januari. Troligen ny adress? Blackburn Rovers.

**********

Arsenallegenden Ian Wright säger idag att han är trött på “mediokra spelare som klagar på deras tränare”. Jag kan väl bara hålla med.

**********

På tal om Arsenal. Cesc Fabregas har till slut sagt det som alla andra tänker om dagens Arsenaltrupp. Kaptenen har erkänt att spelarna är alldeles för lika och att laget saknar en eller två anfallare i Didier Drogba-klassen, en stor bjässe som kan öppna försvar på egen hand. Naturligtvis har spanjoren rätt men man undrar ju hur Arsene Wenger kommer tolka kritiken. Läs mer här.

**********

Ny förlust för QPR i the Championship igårkväll. Det blev 1-3 mot panka Watford på Vicarage Road och man börjar ju undra hur länge Jim Magilton får sitta kvar. Igår bråkade han med avbytaren Akos Buzsaky och slängde ut honom från omklädningsrummet efter matchen. (He didn’t quite literally throw him out, just said that he wasn’t allowed to be there).  

**********

Till slut en mycket intressant artikel om Bobby Zamora i the Guardian. Fulhamanfallaren har fått utstå en hel del kritik för sina insatser i år och det faktum att han inte gör tillräckligt många mål. Och nu visar det sig att Zamora brukar läsa en hel del av kritiken från bloggarna – bland annat på Fulhams officiella hemsida.

Not a good idea.

I lördags – efter att ha gjort mål mot Sunderland – skrek han “Shut your fucking mouths” mot publiken flera gånger.

Not a good idea either.

Tränaren Roy Hodgson har sagt att det är bara några få idioter som bloggar och att merparten av fansen på Craven Cottage inser hur viktig Zamora är för laget.

Själv tycker jag det visar att även Premier Leaguespelare – naturligtvis – har känslor och att det är ganska fegt av anonyma bloggare som sitter hemma i vardagsrummet och spyr galla över spelare. Det bästa för Zamora är nog att låta bli att läsa vad som skrivs om honom på nätet och fokusera sig på att göra ett bra jobb för Fulham. Men det är lätt för mig att säga.

Läs David Hytners utmärkta artikel här.

Publicerad 2009-12-08 kl 09:58
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons