Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Petar Owen Berbatov now?

Ibland blir det inte som man har tänkt sig. På the Guardian hade vi förberett en stor grafik på hur Uniteds “nya försvarare” Park Ji-sung, Nani, Darren Fletcher och Michael Carrick skulle klara sig mot Wolfsburgs Dzeko och Grafite och så dök “wee Michael Owen” upp med sitt hat-trick.

Jag kan inte annat än glädjas med Owen. Visst, han kan kritiseras för att inte ha givit allt för Newcastle trots en jättelön (och då menar jag mer att han aldrig flyttade dit utan pendlade och att man aldrig fick känslan att han verkligen var desperat att göra allt för klubben) men mannen är en fantastisk målskytt och har haft tillräckligt med skadeproblem.

**********

Här i England handlar de flesta rubrikerna om Owen och det engelska landslaget:

Are you watching Fabio? – skrev the Sun

Sparkling Owen gives Capello a ticklish reminder – the Guardian

och, er,

Hungry like a wolf – The Express.

Småfyndigt.

**********

Själv är jag minst lika intresserad av att se vad Sir Alex Ferguson gör nu. Kör han med Owen på topp från start mot Aston Villa till helgen? Varför inte? En Michael Owen i målform betyder ju nästan målgaranti. Och med tanke på att Fergie sa att Owen är en “av världens bästa anfallare” efter 3-1 segern mot Wolfsburg igår så är det väl inte omöjligt.

Och Owens mål igår var ja klassiska Owenmål. “Gamla Owen” om man säger så. Han letade upp en perfekt yta för det andra målet (vilken framspelning av Gabriel Obertan – magnifik!) och det tredje var en “delightful little chip”.

Vad säger ni Unitedfans (och alla andra läsare förresten)? Skulle ni hellre se Owen-Rooney på topp eller Rooney-Berbatov? Och är Obertan bättre än Nani just nu?

**********

Chelsea hade inte en lika lyckad afton och för första gången fick vi se en irriterad Carlo Ancelotti. Han sa att matchen mot APOEL (2-2) var den sämsta Chelsea har gjort sedan han tog över laget. Vi var för “mjuka”, sa italienaren.

Nu betydde ju inte matchen speciellt mycket men Ancelotti måste få ordning på försvarsspelet illa kvickt – annars kan nog United gå om i ligatoppen snart.

Positivt för Ancelotti: Gael Kakuta imponerade verkligen när han spelade sin första match från start för Chelsea.

Mindre positivt: Michael Essien skadade sig och kan bli borta upp till sex veckor. Vi vet mer senare idag.

**********

Och så var det dags igen då: Alberto Aquilani ska spela sin första match från start för Liverpool

Det känns som om jag har skrivit det förut… Och visst har jag det. Men nu handlar det om betydelselös Champions League match mot Fiorentina och då kan man tydligen riskera sitt 250 miljoner kronors nyförvärv.

Men jag måste bara undra varför han inte har fått chansen tidigare. Igår sa hans pappa att Aquilani har varit frisk i över en månad men har bara fått spela en (!) minut. Och hans pappa ingår tydligen i Romas läkarstab så han borde ju veta.

Här i England går det rykten om att han har varit så katastrofalt dålig på träningarna att Rafael Benitez inte vill ge honom chansen – men jag måste säga att det låter ganska otroligt. Sämre än Lucas? Tillåt mig småle

**********

Ska bli väldigt intressant att följa Arsenal i bortamatchen mot Olympiakos. Pelle har ju redan skrivit halva blogginlägget för mig bland kommentarerna igår men för er som inte vet så är medelåldern på truppen 20.1 år. Och då är ändå 32-årige Mikael Silvestre med.

Media här i England fokuserar sig naturligtvis på rubriksättarnas våta dröm: Tom Cruise. Egentligen heter den 18-årige vänsterbacken Thomas Cruise men han kallas Tom Cruise och kommer därför att synas extra mycket ikväll. Kyle Bartley, en annan 18-åring, kommer antagligen att spela bredvid Silvestre i mittförsvaret medan jättetalangen Jack Wilshere kommer att spela på mitten med Alex Song och Aaron Ramsey.

Som sagt. Mycket intressant. Det här är Arsenals framtid.

**********

Drama på Elland Road igår då Leeds United och Kettering Town gjorde upp om en plats i FA Cupens tredje omgång och ett möte med Manchester United på Old Trafford. Det stod 1-1 efter full tid men till slut vann Leeds med hela 5-1.

Men dramat tog inte slut där. Efter matchen sparkade Kettering klubbens assisterande tränare. Tränaren Lee Harper stod nämligen i mål och Ketterings ordförande verkade skylla allt på assisterande tränarens byten i förlängningen.

Man kan ju tycka det var ett ganska bra resultat att spela 1-1 borta mot ett topplag i League One när man själva spelar i Blue Square Premier. Men det tyckte tydligen inte Ketterings ordförande.

Hur som helst. United-Leeds blir en höjdarmatch i tredje omgången.

**********

James Beattie har vägrat att be om ursäkt till Stokes tränare Tony Pulis och kommer troligen att säljas i januari.

West Bromwich fick Scott Carson utvisad och förlorade toppmötet hemma mot Cardiff City. Peter Whittingham gjorde ytterligare ett mål och leder skytteligan i the Championship – inte illa för en mittfältare som inte ansågs platsa i Aston Villa.

Sergej: vad är det som händer med Sheffield Wednesday? Lika många poäng som Ipswich nu och nära en nedflyttningsplats.

Portsmouths försvarare Linvoy Primus har spelat sin sista match eftersom knäskadan tydligen aldrig kommer att läkas. Synd för en spelare som var överraskande bra för Pompey för två säsonger sedan. Kanske inte världens mest tekniska spelare – men en riktigt bra försvarare. Underrated.

Luka Modric spelade 70 minuter för Spurs i en träningsmatch igårkväll. Otroligt viktigt för Spurs i jakten på en Champions League plats.

Latest news: QPR har stängt av tränaren Jim Magilton. Herregud vilken cirkus.

**********

Avslutar med den här missen från Harrows Rocky Baptiste. Ni kanske har sett den redan men den är värd att titta på igen. Ha ha ha. Värre än Chris Iwelumo? You decide.

Publicerad 2009-12-09 kl 13:06
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons