Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Betydelselös match för Liverpool? Skulle inte tro det

Christensons blogg

Liverpool förlorade med 2-1 hemma mot Fiorentina igår kväll och har just avklarat klubbens sämsta Champions League-kampanj någonsin. På många sätt kunde gårdagens match beskrivas som betydelselös – men med tanke på resultatet så tycker jag inte längre man kan kalla den det.

Liverpool förlorade igen. Liverpool förlorade hemma igen. Men det värsta var nog att Liverpool inte ens kunde spela bra när de inte var pressade att prestera. De kunde inte ens slappna av och spelarnas kroppspråk visade hur lite spelglädje och hur lite självförtroende de har för tillfället.  

**********

Steven Gerrard intervjuades efter matchen och såg så less ut att man undrar om han hellre vill spela för Manchester United för tillfället. -Vi kommer att försöka vinna Europa League naturligtvis men det viktigaste är att vi kvalificerar oss för nästa säsongs Champions League. Klubben behöver det ekonomiskt.

Annons

Jag förstår honom – men det målar också upp en ganska sorglig bild av dagens fotboll. Pengar och fjärdeplatser är viktigare än att vinna något.

A sad indictment.

**********

Enda ljusglimten för Liverpool var väl att Alberto Aquilani spelade från start och gjorde bra ifrån sig före han tröttnade i den andra halvleken. Vad tyckte ni som såg matchen?

Såg även en intervju med Javier Mascherano efter matchen. Kan sätta ganska mycket pengar på att han inte spelar för Liverpool nästa säsong.

**********

Arsenal förlorade visserligen med 1-0 borta mot Olympiakos men med tanke på att man ställde upp med det yngsta laget någonsin i Champions League så kan Arsene Wenger vara ganska nöjd med insatsen. Matchen var på i bakgrunden på Guardiankontoret men jag hann inte se så mycket.

Men Aaron Ramsey briljerade när jag såg honom och Fran Merida såg vass ut också. Men Carlos Vela missar väl lite för många chanser just nu?

Annons

**********

Vi kanske inte kan jämföra dagens Newcastle med Kevin Keegans lag från 1996 med spelare som Faustino Asprilla, Alan Shearer och David Ginola. Men de två lagen har en sak gemensamt i varje fall: de har vunnit sju matcher i rad.

Newcastle slog Coventry med 2-0 på Ricoh Arena igår kväll och Shola Ameobi – tillbaka efter två månaders skadefrånvaro – gjorde mål i slutet av den första halvleken.

Vem är den här Fabrice Pancrate – någon som vet? Peter, toon?

**********

Det är inte alla som tycker synd om Craig Bellamy, som ju har drabbats av svininfluensan. Det här kunde man läsa igår (menat mer som ett skämt dock):

Considering his upturned nose and the complete absence of anything resembling a neck between his head and shoulders, it was only a matter of time before Manchester City striker Craig Bellamy contracted swine flu.

Annons

**********

Intressant diskussion om Dimitar Berbatov och Michael Owen bland kommentarerna igår. De flesta av er verkar vilja spela med Owen och Wayne Rooney på topp och den här kommentaren från Brinken sammanfattar kanske läget bäst:

“I frågan Berba eller Owen känner jag att Owen är det bättre alternativet. Berbatov är som alla tidigare sagt en extremt bra spelare när det gäller att bita fast bollen på offensiv planhalva. Men eftersom Uniteds spel enligt mig lite gått tillbaka att bygga på snabbt passningsspel och ett 100% lagspel känner jag att Berbatov drar ner tempot alldeles för mycket i anfallen.”  

De flesta av er verkar hellre vilja ha Gabriel Obertan i laget än Nani. Vem hade trott det i början av säsongen?  Inte jag i varje fall.

**********

Om ni tycker om den här bloggen kan ni nominera den till guldskölden här.

Annons

Och om ni inte tycker om bloggen kan ni titta på det här klippet… Ha ha ha. Jag skämtar bara.

**********

Dagens språklektion: För oss svenskar kan det vara lätt att tro att continually och continuously betyder samma sak. Men så är inte fallet.

Continuously används när något pågår hela tiden: A continuous noise.

Continually däremot används när något återkommer med jämna mellanrum: He continually went to the post office to see whether Manchester United had sent him a new contract.

I know, I am far too kind.

**********

Veckans fråga: Vilket lag, före förra helgen, har slagit flest passningar i Premier League den här säsongen?

Publicerad 2009-12-10 11:14

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto