Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Är Svennis verkligen stolt att representera Notts County?

Det börjar bli ganska sorgligt. “Projektet” Notts County håller på att falla samman och man undrar vad som lockade Svennis och Hasse Backe dit. Kan det ha varit pengarna?

Notts County, League Two-laget som skulle spela i Premier League inom fem år, är en soppa.  

Idag har mannen som sålde klubben från fansen till mystiska företaget Munto Finance erkänt ett affären “var ett stort misstag”.

John Armstrong-Holmes har sagt att han ångrar det faktum att han sålde Notts County från fansen – som ägde klubben fram till i somras – till Munto Finance och tillät klubben avskriva ett lån från fansen på över två miljoner kronor.

Det var pengar som supportrarna – som inte är speciellt rika – hade samlat in för att rädda klubben från att gå under.

**********

Nu har klubben tydligen inga pengar kvar och här i England sägs det att Svennis har två alternativ: ett köpa klubben tillsammans med Peter Trembling – eller att lämna klubben. Jag tycker att det enda rakryggade vore att försöka rädda klubben – men å andra sidan vet jag inte vad Svennis blev lovad när han skrev på för Notts County eller hur mycket han har fått i lön sedan i somras.

Egentligen spelar det ingen roll för det är fansen jag tycker synd om. Fansen som håller på en av englands äldsta klubbar och som nu är maktlösa att göra något. De har helt enkelt blivit lurade.

Det värsta, tycker jag, är att de nya ägarna har inkluderat loggan från ett av dotterbolagen, Swiss Commodity Holdings, i klubbmärket. Jag menar, så gör man bara inte. Då har man ingen respekt för klubbens historia.

**********

Vad är det egentligen som har hänt? Jo i somras berättade representanter för Munto Finance för Armstrong-Holmes att rika män från Mellanöstern skulle investera i klubben och göra fansen glada. De skulle rädda klubben. Armstrong-Holmes gick med på att sälja klubben till Munto Finance.

Men Munto Finance har inte pumpat in en massa pengar. Istället är det ingen som vet vem som ligger bakom Munto Finance eller om de har några pengar över huvudtaget.

Visst, man kan anklaga Armstrong-Holmes för att vara väldigt naiv – men han hade i varje fall klubbens bästa i åtanke.

**********

Det är svårt att veta hur mycket information Svennis hade när han tackade ja till jobbet. Men om det hela slutar med att Svennis lämnar klubben med ytterligare några miljoner på fickan medan klubben går i konkurs så vore det för sorgligt för fansen.

Vi får se hur det går. De närmaste dagarna lär som sagt bli avgörande.

 **********

Tro det eller ej men John Gregory är tillbaka. Tränaren som av många här i England anses som lite småskum (det cirkulerar rykten om mutor vid transferövergångar) och har ett ego större än Emmanuel Adebayor, har fått ett erbjudande att ta över… Maccabi Ahl Nazareth.

How the mighty have fallen…

**********

Har länge tänkt att ta med det här. Så här skrev the Guardians Daniel Taylor efter United-Everton förra månaden.

It was easy to see why United are being prominently linked with Jack Rodwell, who played with a maturity beyond his 18 years. The teenager is two-footed, tall, plays with his head up and always wants the ball. Everton’s supporters will not appreciate the sentiment but Rodwell looks like a United player in the making.

**********

Helgens Premier League-matcher:

Lördag:

Stoke-Wigan
Birmingham-West Ham
Bolton-Man City
Burnley-Fulham
Chelsea-Everton
Hull-Blackburn
Sunderland-Portsmouth
Tottenham-Wolves
United-Villa

Söndag:

Liverpool-Arsenal

**********

Gårdagens fråga löd så här: Vilket lag, före förra helgen, har slagit flest passningar i Premier League den här säsongen?

Och med två sidleds-Dannar i laget så var svaret ganska enkelt: Liverpool. Och det visste: MW, Bandana-rama (halvt rätt i varje fall), Galmond (trots gardering), Petter, csfc.se, Att våga är att göra (IGEN!), MFFaren, Vicke Hallon, Lalle och Stan the Man.

Bästa svaret: U turn if you want to: Med tanke på att innermittfältet består av två sidleds-danne är det nog inte så konstigt att svaret på frågan skall vara pool.

**********

Signaturen Finland: Jussi är en Gud här i England. Kort och gott. En av Premier Leagues bästa målvakter.

**********

Ha en trevlig helg.

Publicerad 2009-12-11 kl 08:20
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons