Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Ytterligare en bragd av Martin O’Neills Aston Villa

Det säger en hel del om vilket grepp de stora klubbarna har om media i England (och övriga världen) att det skrevs mer om Manchester United än det gjordes om Aston Villa igår trots att det var Birminghamlaget som vann på Old Trafford i lördags.

Det var Unitedkris hit och Alex Ferguson-raseri om tilläggsminuter (gäsp!) dit och småbråk mellan Wayne Rooney och Nemanja Vidic efter slutsignalen. Visst, ganska intressant – men för mig var det mest intressanta med matchen att Aston Villa vann på Old Trafford för första gången sedan 1983 och gick upp på en tredjeplats (före Arsenals seger igår).

Och eftersom jag inte behöver bekymra mig om att sälja lösnummer så kommer jag koncentrera mig på Villa.

**********

Martin O’Neills lag har nu mött tre av de fyra “Big Four”-lagen och vunnit alla tre matcherna. Man har slagit United och Liverpool borta – och Chelsea hemma. Det finns så mycket positivt med Villa för tillfället att jag inte vet var jag ska börja. Men Brad Friedel – mannen blir bara bättre och bättre och räddade segern mot United med sin räddning på Dimitar Berbatovs skott – är ingen dum startpunkt.

Sedan har vi Stephen Warnock, vänsterbacken som ni kunde läsa om i den här bloggen i lördags, och veteranen Richard Dunne samt Carlos Cuellar, som hoppas att komma med i Spaniens VM-trupp nästa sommar, i backlinjen. För att inte tala om Luke Young, som bytte från högerback till vänsterback efter en dryg timme och klarade sig riktigt bra.

Men mest av allt gillar jag James Milner och Gabriel Agbonlahor. Det mest imponerande med Agbonlahors mål var inte nicken i mål utan sättet han höll undan Wes Brown i början av anfallet och smekte ut bollen till Ashley Young, som sedan stod för inlägget. Milner har nu visat att han är nästan lika bra på innermittfältet som på en kant. Mannen slutar ju aldrig att springa. Och tänk att han fortfarande bara är 23 år gammal.  

**********

Och efter all diskussion om Ferguson skulle spela med Rooney och Berbatov eller Rooney och Owen på topp så blev det Rooney ensam på topp. Märkligt beslut, eller vad säger ni?

Rooney hade ingen bra dag. Ett stenhårt skott i ribban och en varning för filmning. Vad tyckte Sunday Times om hans insats?

 He embarrassed himself, and all of those who pretend native footballers are saintlier than foreigners. Englishmen don’t dive? Yeah, right! The referee made a great call and booked him.

**********

Och tänka sig att Arsenal – som dömdes ut av allt och alla efter förlusten mot Chelsea – nu bara är sex poäng efter ledarlaget med en match mindre spelad. Two weeks is a long time in football. Igår blev det 2-1 vinst mot Liverpool på Anfield med Andrei Arshavin som matchvinnare med ett härligt skott i den andra halvleken.

Det var ju ryssen som gjorde fyra mål mot Liverpool på Anfield förra säsongen när det blev 4-4. Den här matchen var långt ifrån lika bra och det var misstag från Manuel Almunia och Glen Johnson som ledde till två av de tre målen.

**********

Liverpool hävdade att man skulle ha haft straff och det kan jag väl hålla med om. Det fanns de på Guardiankontoret som hävdade att Steven Gerrard fick bollen för långt ifrån sig men om det blir straff vid tröjdragningar när bollen inte i närheten ska det väl vara straff när man dras ner av en försvarare också. Eller?

Vad tycker ni?

**********

Men straff eller inte. Jag tyckte inte Liverpool skapade tillräckligt mycket för att vinna matchen. Man verkar inte ha någon plan B för tillfället. Tre gånger nu de senaste månaderna har man tagit ledningen med 1-0 på Anfield –Lyon, Fiorentina och Arsenal – men ändå förlorat med 2-1.

**********
Arsenal var bleka i den första halvleken men så ilsknade Arsene Wenger till i halvtid och så började spelarna vinna tacklingar och visa mer hunger än Liverpool. Inget lag har legat under för att sedan slå Liverpool på Anfield i ligan sedan… just det, Arsenal för sex år sedan.

**********

Vilket härligt vinstmål av Arshavin! Pepe Reina rörde sig inte ens medan bollen letade sig in i krysset via stolpen. Den mannen kan skjuta.

Och vad hade Wenger att säga om vinsten och hans utbrott i halvtid när han sa att spelarna inte var värda att ha på sig Arsenaltröjan? -Det är bra att kunna överraska mina spelare ibland efter 13 år.

-Liverpool var bättre i den första halvleken medan vi spelade med handbromsen i. Jag tror vi var lite rädda efter förlusterna mot de andra storlagen United och Chelsea. Men vi hade ingenting att förlora i den andra halvleken och Liverpool tröttnade lite. Jag tyckte inte de skapade en enda farlighet under den andra halvleken.

Jag kan bara hålla med.

**********

Och tänka sig att Chelsea tappade poäng hemma mot ett skaddedrabbat Everton, som hade Lucas Neill som mittback och fick se anfallaren Jo kliva av före halvtid. Vilken jättemiss av Carlo Ancelottis manskap. Nu kunde man ju verkligen ha ryckt. Men istället producerade man ett försvarsspel som kallades “en fars” i the Sunday Times.

Nicolas Anelka och Didier Drogba gjorde snygga mål men Chelsea saknade Michael Essien på mitten. Everton förtjänar en förnannat stor eloge efter en magnifik insats. Jack Rodwell får mer och mer rutin på mitten, Diniyar Bilyaletdinov börjar komma in i det engelska tempot och Louis Saha bevisade återigen vad han bara kan när han är skadefri.

Det mest oroväckande för Chelsea? United har en massa skador att skylla på för tillfället – det har inte Chelsea.

**********

Ordföranden Peter Trembling har köpt krisdrabbade Notts County från Munto Finance och det var tur för klubben. Annars kunde den ha gått i konkurs. Hur mycket kostade det att köpa anrika Notts County? Ett pund. Skrämmande.

Hur blir det med Svennis då? Det är det ingen som vet. Hans lön har tydligen blivit mycket mindre eftersom de förra ägarna hade lovat honom en massa pengar i aktieoptioner m m.

Stannar Svennis med mindre lön? Vi får väl se. I helgen blev det förlust för Notts County hemma mot Accrington Stanley med 2-1. Ouch.

**********

Sheffield Wednesday har sparkat tränaren Brian Laws, vilket jag tycker är synd för jag gillade Laws, men formen var så dålig att något behövde hända.

**********

Lee Bowyer måste ha varit ganska nöjd på lördagkvällen: ytterligare ett mål, den här gången vinstmålet mot West Ham, klubben som lät honom gå gratis till Birmingham. -Han kom gratis men jag vet inte hur mycket han är värd nu, sa en nöjd Birminghamtränare Alex McLeish i lördags.

**********

Katastrof för Tottenham. 0-1 hemma mot Wolves efter ett tidigt mål av Kevin Doyle (efter frispark av en viss Nenad Milijas, som ganska väntat börjat producera assist och mål efter jag sålde honom från mitt fantasy league-lag…).  En riktig missräkning för Harry Redknapp, som förnekade att han har bråkat med David Bentley på en träning i veckan. Men mer om detta i morgon.

**********

Wigan spelade 2-2 borta mot Stoke och kunde ha vunnit om inte Hugo Rodallega missat straff i slutet. Men matchen kommer ändå kommas ihåg på grund av det här målet av Maynor Figuroa. Vilket träff.

**********

Sylvinho spelade sina första Premier League-match på åtta år när City spelade oavgjort borta mot Bolton (3-3). Det var en tung eftermiddag för City. Ivan Klasnics 1-o mål var offside och utvisningen på Craig Bellamy var brutalt tuff. Men när man har spelare som Carlos Tevez i laget kan man ta poäng trots att man har en spelare utvisad.  

**********

Veckans fråga: Vilken spelare tror ni har gjort flest passningar på offensiv planhalva den här säsongen?

Publicerad 2009-12-14 kl 08:59
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons