Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

"Sir Alex Ferguson fortsätter i fem år till"

Christensons blogg

Ryan Giggs blev utsedd till BBCs Sports Personality of the Year i söndags och har sedan dess gått på en charmoffensiv. Idag var det dags för stor intervju i The Times och där berättar han bland annat att han tror att Sir Alex Ferguson kommer att träna United i fem år till.

Dåliga nyheter för Martin O’Neill, Jose Mourinho, Guus Hiddink, Steve Bruce och alla andra som hade hoppats att ta över från Unitedtränaren om något eller några år. Dåliga nyheter även för domarna, linjemännen och fjärdedomarna…

Men bra nyheter för United – och det är ju det som räknas.  Giggs – som debuterade för United 1991 –  säger också att “Ferguson har aldrig varit bättre” som tränare och att skotten behandlar honom som en vän och ber honom om goda råd då och då.

Den 36-årige walesaren meddelar också att han inte tänker spela för någon annan klubb än United. När han är klar på Old Trafford, kommer han att lägga av.

Annons

**********
Sedan kan man ju undra vad som gäller med “Sports Personality of the year”. Ryan Giggs må vara en fantastisk fotbollsspelare men “personality”? Mannen är ju lika karismatisk som en skiftnyckel…

Men för er som vill läsa mer på engelska har jag valt ut två av hyllningsartiklarna som ramlade in efter utmärkelsen.

Oliver Kay i The Times skriver hur Giggs har “the style of George Best, the class of Bobby Charlton” medan Kevin McCarra i The Guardian “salutes the Welsh winger, whose greatest talent has been reinvention”.

**********
Svennis har kallat in advokaterna för att få ut sina pengar från Notts County förra detta ägare och förhoppningsvis närmar vi oss slutet på denna beklämmande saga som etablerat svenskens rykte här i England som “a mercenary”.

Annons

**********

Och så har vi det här med Tottenham och David Bentley då. Harry Redknapp förnekar att han och David Bentley har bråkat på en träning – men enligt mina källor har Bentley gjort sin sista match för Spurs.

Vad sa Harry efter 0-1 förlusten mot Wolves? Jo följande:

-David Bentley var inte ens på bänken eftersom han inte förtjänade att vara på bänken. Och det samma gäller Roman Pavlyuchenko.

Aj då. Riktigt illa med tanke på att Gareth Bale och Danny Rose (den sistnämnde med totalt 0 (noll) Premier Leaguematcher i bagaget) satt på bänken istället för Bentley och Pavlyuchenko.

Night, night David Bentley.

**********

Sheffield Uniteds tränare Kevin Blackwell har jämfört Ched Evans, som köptes från Manchester City för hela 40 miljoner kronor i somras, med Alan Shearer.

Konstigt att han bara har gjort tre mål på 20 Championshipmatcher den här säsongen då…

Annons

**********

Så här sa Blackpools tränare Ian Holloway inför mötet med Roy Keanes Ipswich förra helgen.

-Roy’s like a shark. He has those eyes. You don’t know if he is going to buy you a drink or eat you.

“Eat you”. Ha ha. Kul sagt. Men jag tror inte Holloway skrattade efter matchen. Ipswich vann med 3-1 och har lämnat nedflyttningszonen.

För gott? Troligen.

**********

Middlesbrough har länge varit en av mina favoritklubbar här i England. Just nu går det inte så bra för laget – 0-1 hemma senast mot Cardiff – men man försöker i varje fall hjälpa lokalbefolkningen.

Före matchen mot Cardiff såg Boro till att arbetare från Corus stålverk – företaget som just har meddelat att 1700 personer kommer att förlora sina jobb före jul – fick en stående ovation av fansen.

Annons

Tränaren Gordon Strachan sa: -Fotbollsspelare lever i en fantasivärld och ibland är det bra att inse hur det ser ut i riktiga världen. Att ha press på sig är inte att behöva vinna en fotbollsmatch. Att ha press på sig är när man inte kan betala hyran men har en familj att försörja.

Bra sagt, Gordon. Gordon Strachan instead of Gordon Brown, anyone? Oh yes.

**********

Burnley är en härlig klubb med en härlig tränare, Owen Coyle. Och det värmer mitt hjärta när jag läser att Coyles 78-åriga mamma åker ner till Burnley och tittar på alla hemmamatcher.

Tänka sig att Burnley spelar Premier League-fotboll. Staden har ju bara en 60-70 000 invånare. Otroligt. Det är ju ungefär lika mycket som Mölndal kommun. Hur skulle Mölndal kommun klara sig i Premier League?

**********

Stackars Michael Johnson. Manchester Citys jättelöfte som slog igenom under Svennis har skadat sig igen. Nu är det knäna som krånglar. Han kanske blir borta resten av säsongen. Fy f-n vad tungt, speciellt med tanke på att han just har kommit tillbaka från ett års skadefrånvaro.

Annons

**********

Veckans fråga: Vilken spelare tror ni har gjort flest passningar på offensiv planhalva den här säsongen?

Den här gången var det många som hade rätt: majaja, schululu, hiro, William B, mff1993, lebemannen, shearer, stejjan, viktor, MW, david, att våga är att göra (trots gardering – åtta av tio nu?), Kushe och Hampan.

Svaret var nämligen Cesc Fabregas.

Listan
1. Cesc Fabregas
2. Javier Mascherano
3. Michael Essien
4. Tom Huddlestone
5. Wayne Rooney
6. Frank Lampard
7. Lucas Leiva
8. Dirk Kuyt
9. Graham Alexander

Publicerad 2009-12-15 11:14

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto