Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Början på slutet för Mark Hughes?

Christensons blogg

Det var inte själva förlusten mot Tottenham som var det värsta med gårdagskvällen för Manchester Citys tränare Mark Hughes – utan snarare sättet hans lag förlorade på.

City hade inte en chans mot Spurs. Taktiken var ganska enkel: Få ut bollen till Aaron Lennon mot veteranen Sylvinho eller slå långbollar mot Peter Crouch, som vann allt i luften mot Kolo Toure eller Nedum Onuoha (Joleon Lescott knäskadad, borta till mitten av januari).

**********

Robinho var katastrofalt dålig och gick rakt till omklädningsrummet när han blev utbytt. Snacka om problembarn.

**********

Bäst på plan? Tvåmålsskytten Niko Kranjcar. Typiskt när Luka Modric är på väg tillbaka. Vad gör Harry Redknapp nu? Modric på mitten med Wilson Palacios? Det vore väl för offensivt-tokigt?

**********

City hade dock inte förlorat på 13 matcher före 0-3 förlusten på White Hart Lane så helt kört är det naturligtvis inte. Man saknade avstängde Craig Bellamy igår.

Annons

**********

Emmanuel Adebayor hade gjort åtta mål på nio derbyn mot Tottenham när han spelade för Arsenal mot Tottenham men igår blev det inget mål. Faktum är att anfallaren som kostade nästan 300 miljoner kronor har gjort två mål på 10 matcher sedan utbrottet mot Arsenal. Nu verkar han spela utan självförtroende.

Jermain Defoe har 14 mål på 14 Premier League-matcher nu. Stort.

**********

Spurs stroll puts Hughes under pressure, var vår rubrik på the Guardian.

Harry: We’ll finish third, stod det på baksidan av the Sun.

**********

Arsenal fick bara en poäng borta mot Burnley och även om United förlorade på Turf Moor så känns det som om det var två bortkastade poäng efter vinsten på Anfield i söndags.

Men ingen här i England pratade om själva matchen igårkväll. Istället fokuserade sig alla på Arsene Wengers arga kommentarer om Wolves reservlag mot United kvällen före.

Annons

-Det är sorgligt men vad kan jag göra? Nu får vi kämpa mot United på 37 matcher istället för 38. Det här ett stort problem för Premier League trovärdighet utomlands, sa fransmannen.

Jag kan förstå att han är arg. Det skulle jag också vara.

**********

Värt att nämna också var att Burnleys back Graham Alexander gjorde sitt 100:a ligamål under karriären. Jag beundrar verkligen Alexander. Han spelade alla matcher förra säsongen i the Championship och har imponerat i the Premier League den här säsongen. Inte illa för en 38-åring.

Andrey Arshavin sköt visserligen i stolpen för Arsenal i den första halvleken men i slutändan hade Arsenal lite tur som fick med sig en poäng: Chris Eagles sköt i stolpen, Steven Fletcher verkade inte vara offside när han gjorde “mål” och Mikael Silvestres hands verkade vara innanför straffområdet. 

Annons

Hur som helst: det var en härlig match mellan två lag som verkligen vill spela trevlig och anfallsglad fotboll.

**********

Chelsea spelade inte speciellt bra mot Portsmouth men vann efter ett straffmål från Frank Lampard i den 79:e minuten. Och med tanke på att Portsmouthtränarens Avram Grants sista match som tränare för Chelsea slutade med straffdramat mot United i Moskva så inledde Dominic Fifield matchrapporten från igår så här i dagens Guardian:

Some things never change. Avram Grant left Chelsea last night with nothing more than sympathy to cling to and another Chelsea penalty to curse. The league leaders had re-established their advantage at the top here somewhat fortuitously at his Portsmouth side’s expense. At least the last time the Israeli was dismissed from these parts there had been the promise of a pay-off to sweeten his exit.

Annons

**********

Kul att Grant fick en stående ovation från Chelseafansen i varje fall. Så här sa Grant efter matchen:

-Fansens mottagande var rörande. Mitt hjärta blev varmt när jag hörde dem och hörde att de respekterade vilket bra år vi hade här när jag tränade Chelsea. 

**********

Liverpool plockade en välbehövlig trepoängare mot Wigan genom att vinna med 2-1. Rafael Benitez chockade hemmafansen genom att spela 4-4-2 med Dirk Kuyt och David Ngog på topp.

Ngog gjorde första målet efter nio minuter och Fernando Torres avgjorde efter 79 minuter men ni ska inte tro att det var utklassning på Anfield. Liverpool dominerade visserligen stora delar av matchen men Jason Scotland missade öppet mål med 16 minuter kvar när det stod 1-0.

Bill Shankly hyllades på Anfield igår och imorgon kommer bloggen handla om mannen som gjorde Liverpool till ett av Europas bästa lag någonsin. Utan Shankly hade det nog inte blivit några Europacuptitlar.

Annons

**********

Cirkusen i QPR fortsätter och nu verkar det som om fd Pompeytränaren Paul Hart kommer att ta över från Jim Magilton. Kul för Hart i och för sig som fick sparken från Portsmouth trots ett utmärkt jobb.
 
**********

Fulham
slog Basel borta med 3-2 efter två mål av “the much-maligned” Bobby Zamora och är nu vidare i Europa League. Väldigt imponerande av Roy Hodgson, som inte har världens största trupp.

-Jag är jätteglad, speciellt för fansen. Jag gick omkring i Basel igår och stoppades av fans som sa hur mycket de tyckte om det här europiska äventyret, sa Roy Hodgson.

**********

Reading
har gjort sig av med tränaren Brendan Rodgers. Rodgers var ju en av de hetaste tränarna i England när han lämnade Chelsea för att ta över Watford men nu ligger det före detta Premier League-laget Reading på en 21:a plats i the Championship. Not good enough…

Annons
Publicerad 2009-12-17 10:39

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto