Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Hatar Mourinho och Ancelotti verkligen varandra?

Drömlottning i Champions League på fredagförmiddagen – för engelsk media i varje fall.

Mourinho mot Chelsea!
Beckham mot United!

Strålande.

**********

Beckham mot United skulle ha varit bästa storyn 99 av 100 gånger men inte den här gången. England – som många andra länder – kan inte släppa Mourinho. Det vilar någon slags hatkärlek mellan portugisen och ö-riket.

Och nu kommer han alltså att ställas mot sin före detta klubb, Chelsea, vars ägare kräver en Champions League-titel mer än något annat. Tänk om han slår ut Chelsea med sitt Inter, detta Inter som har floppat mot engelska så många gånger på sistone.

**********

Att Mourinho och Ancelotti inte gillade varandra efter ett år tillsammans i Milano visste jag, men att de var så ilskna på varandra att det liknar hat ibland hade jag inte förstått.

På the Guardian plockade vi fram tre citat från Mourinho om Ancelotti och tre citat från Ancelotti om Mourinho.

**********

Så här såg de ut:

Mourinho om Ancelotti:

April 2009: -Det finns många tränare som har vunnit Champions League fler än en gång men det finns bara en som har lett med 3-0 i en final och förlorat.

Mars 2009: -Jag tar ut mitt lag i varje fall. Andra tränare (underförstått Ancelotti) gör inte det. De låter andra föreslå spelare till startelvan. Om det hände med mig skulle mitt kontor vara tomt dagen efter och mina väskor packade.

Juli 2008 (om att han inte spelade själv på hög nivå): -Jag tror att Ancelotti glömmer att Milans tränarlegend Arrigo Sacchi aldrig spelade på en högre nivå än vad jag gjorde. Och min tandläkare är jätteduktig på det han gör, trots att han aldrig har haft tandvärk.

**********

Ancelotti om Mourinho:

Oktober 2009: -Jag känner inte till någon “Special One” och om han tror att han är Jesus så är jag ingen lärljunge i varje fall.

Maj 2009: -Mourinho är väldigt bra på att kommunicera, han vet mycket och han är otroligt bra på att provocera folk. Men 2006 när Real Madrid var på jakt efter en ny tränare var det mig de ville ha (inte Mourinho).

Maj 2008 (efter rykten om att Mourinho skulle ta över Milan): -Om vi bara hade vetat tidigare så kunde vi ha hittat ett jobb åt honom. Han kanske kunde ha hjälpt målvaktstränaren? Men nej, han har ju aldrig spelat fotboll, han skulle inte träffa mål om han var med och tränade.

**********

Men visst fanns det artiklar om United-Milan också. Här skriver Kevin McCarra från the Guardian att United borde gå vidare men italienarna är i bättre form nu än i början av säsongen. Och vad gör publiken om Milan vinner. Hyllar de fortfarande Beckham?

James Ducker på the Times skriver mer om bakgrunden till försäljningen av Beckham till Real. Var det Victoria som var problemet?

**********

Arsenal lottades ju mot Porto men här i England fokuserade man sig mest på “ordkriget” efter Arsene Wengers uttalande om Wolveskatastrofen mot United. Senaste nytt från Londontidningen the Evening Standard har ni här.

**********

Skulle ha blivit blogg om Bill Shankly idag/igår men det hanns inte av. Får bli nästa vecka istället.

**********

Mina tips?

Chelsea-Inter 2-1 sammanlagt
United-Milan 1-1 sammanlagt, United vinner efter förlängning
Arsenal-Porto 3-2

Alla engelska lagen går vidare alltså. Men det trodde jag ju i gruppspelet också…

Publicerad 2009-12-19 kl 02:02
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons