Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Roberto Mancini i trubbel direkt på Eastlands

Roberto Mancinis första dag som Manchester City-tränare – och det blev trubbel direkt. Först satt Manchester Citys verkställande direktör Garry Cook – en stor pajas i mina ögon – och bedyrade att City inte hade träffat italienaren förrän förra torsdagen, dagen efter förlusten mot Tottenham.

-Vi fick inte bakom ryggen på Mark Hughes, sa Cook.

In kliver sedan Mancini på presskonferensen och – till Cooks stora förtret – säger att han träffade Citys ägare för två veckor sedan. Ha ha ha. Mancini måste ju ha blivit tillsagd att hålla sig till Citys officiella linje – men av någon anledning valde han att berätta sanningen. 

Och det kan man ju inte kritisera. Men det var en intressant taktik om man nu vill ställa in sig hos sina nya arbetsgivare.  

**********

Ni som har koll på the Championship vet att Nottingham Forest är i grym form för tillfället. 14 raka matcher utan förlust och Billy Davies lag är uppe på en tredjeplats nu. Truppen innehåller en hel del kapabla anfallare (Robbie Earnshaw, Dele Adebola, Nathan Tyson och Dexter Blackstock) samt spelare som inte har lyckats i Premier League-klubbar (Chris Gunter (Tottenham) och Paul Anderson (Liverpool)) och som nu siktar på att ta sig tillbaka till högsta ligan igen.

**********

Sheffield Wednesday vill ha Walter Smith som ny tränare, enligt tidningarna här i England. Lycka till, säger jag. Smith ville ju inte lämna Rangers för att bli förbundskapten för Skottland igen (Dundee Uniteds Craig Levein storfavorit) så varför han skulle tacka ja till ett bottenlag i the Championship?

**********

 Här kan ni läsa vad Roberto Mancinis före detta arbetskollegor har att säga om italienaren (inklusive Svennis, Peter Taylor, Rui Costa och Javier Zanetti).

**********

Det glädjer mig att det före detta storlaget Watford, som härjade i toppen av högsta divisionen på 80-talet med bland annat John Barnes i laget, har räddats från konkurs tack vare Lord Ashcrofts spektakulära räddingsarbete. Han har nu betalat av ett lån till före detta ordföranden Jimmy Russo, som verkar vara en man som bara bryr sig om pengar och inte anrika engelska klubbar. Usch.

**********

De är för roliga ibland engelsmännen. Det ramlar några centimeter snö och det blir fullständigt kaos. Trafiken stannar upp helt, skolor stänger och människor stänger in sig. Rubriken på Londontidningen The Evening Standard häromdagen: SNOW WAY OUT! 

I versaler! Herregud.

**********

Så till veckans fråga: Vilken spelare i hela Premier League tror ni har rensat flest gånger med huvudet den här säsongen (hela 156 gånger)?

Och för första gången sedan jag började blogga för två år sedan (tror jag i varje fall) så var det ingen läsare som svarade rätt. Men det kanske inte var så konstigt. Svaret var nämligen Burnleys Clarke Carlisle, den nyktre alkoholisten som har klarat sig så bra i Premier League. Imponerande dock att några av er gissade på Gary Cahill och Brede Hangeland. Och en extra eloge till U turn if you want to, som gissade på Stokes Abdoulaye Faye.

Topp 9:

Clarke Carlisle, Burnley
Roger Johnson, Birmingham
Younes Kaboul, Portsmouth
Gary Cahill, Bolton
Abdoulaye Faye, Stoke
Brede Hangeland, Fulham
Sylvain Distin, Everton
Ryan Shawcross, Stoke
Zat Knight, Bolton

**********

Och vad sägs om den här? Newcastles Peter Lövenkrands berättar varför det går så bra för laget just nu (etta i Championship, tio poäng före West Brom): -Vi har inspirerats av Steven Taylors moonwalk på julfesten… Han hade inte en chans mot mig och Marlon Harewood så han försökte sig på en sidledsmoonwalk. Otroligt. Bedrövligt. Men vi hade jätteroligt och det visar vilken bra sammanhållning det finns i laget. 

Slagen på dansgolvet av Marlon Harewood… Aj aj aj.  

**********

Liverpools tränare Rafael Benitez har inga pengar att handla spelare för i januari. Han måste sälja några spelare för att ha råd att köpa några nya men jag tror ju inte att köerna kommer vara Ullaredslånga för spelare som Andrea Dossana, Andriy Voronin och Philipp DegenLäs mer här.

**********

Och till slut kan vi väl önska den fd Boltonlegenden Ivan Campo lycka till med sin nya klubb AEK Larnaca.

Publicerad 2009-12-22 kl 02:35
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons