Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hur kan man peta Craig Bellamy?

Christensons blogg

God fortsättning önskar jag från England. Hoppas ni har haft några härliga juldagar och inte låtit eventuella förluster för era favoritlag förstöra annandagen.

**********

Annandagen (som vi kallar Boxing Day i England och som tydligen inte finns i Amerika där man jobbar dagen efter Christmas Day) är ju en traditionell fotbollsdag med massor av matcher i alla divisionerna.

Ni har naturligtvis sett resultaten från England och det återstår bara för mig att ta upp några saker som ni kanske inte noterat hemma i Sverige.

**********

Manchester Citys nye tränare, Roberto Mancini, valde att spela med Robinho från start istället för Craig Bellamy i 2-0 vinsten hemma mot Stoke. Robinho var värdelös och Citys fans jublade när Bellamy kom in på planen med runt 20 minuter kvar. Bellamy gjorde mer på 20 minuter än Robinho på 70. Men Mancini verkar ha fått ordning på försvarsspelet – så katastrofalt under Mark Hughes – på bara en vecka.

Annons

Men glöm inte att Stoke hade en riktig “off-day”. Tuffare prövningar väntar för City och Mancini.

**********

Ligaledarna Chelsea gick mållösa från planen för första gången den här säsongen i och med 0-0 mot Birmingham på St Andrew´s och matchen var ytterligare ett bevis på hur stora framsteg Alex McLeishs backlinje har gjort den här säsongen.

Backlinjen innehåller inga storstjärnor men jobbar fantastiskt bra tillsammans. Lite som Sveriges backlinje när den var som bäst under Lars Lagerbäck. Joe Hart, Roger Johnson och Scott Dann var suveräna mot Chelsea och Birmingham kunde till och med ha vunnit om inte Christian Benitez mål hade – felaktigt – dömts bort för offside.

I morgon kväll kan United vara endast två poäng bakom och snart åker många Chelseastjärnor till de Afrikanska mästerskapen. Carlo Ancelotti har gjort ett fantastiskt jobb hittills men man kan ju undra varför Juliano Belletti fick spela 90 minuter igår och Joe Cole bara 11…

Annons

**********

Liverpool slog Wolves hemma med 2-0 och det verkar väl vara en ganska enkel seger men faktum är att Rafa Benitez manskap hade problem fram till att Wolves Stephen Ward blev utvisad i den 52:a minuten. Utvisningen var otroligt hård och hade inte hänt utan Lucas Leivas smått patetiska ramlande.

Hårt mot Wolves och om sanningen ska fram så spelar Liverpool otroligt idefattigt just nu. Alberto Aquilani spelade sin första ligamatch från start och ynglingen Daniel Pacheco gjorde ett piggt inhopp. Pacheco är den mest lovande ungdomen på Anfield just nu.

**********

Rykten på Merseyside säger att Steven Gerrard och Jamie Carragher har tappat allt förtroende för Benitez och inte längre orkar ge allt för honom. Det verkar väl vara lite väl otroligt men jag måste ju säga att det har verkat som om spelarna inte har haft den rätta inställningen på slutet.

Annons

Vad tror ni? Ligger det något i ryktena?

 

Häromveckan föreslog jag att Scott Parker kanske skulle kunna vara en man för den engelska VM-truppen och idag var han bäst på planen när West Ham slog Portsmouth med 2-0 i en otroligt viktig match i bottenträsket.

Ta en titt på de här “taktiktavlorna” i mitten på matchrapporten från the Guardian så ser ni att Parker gjorde flest tacklingar OCH slog flest passningar igår. Inte illa.

**********

Tottenham spelade 0-0 borta mot Fulham och det var ganska talande att Heurelho Gomes var strålande i Spursmålet. Det var ju i motsvarande match förra säsongen som ett katastrofalt misstag mot Fulham verkade vara hans sista insats för Tottenhams a-lag.

Harry Redknapp till och med erkände efter matchen att han undrade om Gomes höll tillräckligt bra klass – men nu är den fd PSV-målvakten en av huvudanledningarna till att Tottenham jagar Champions League-plats. Starkt av Redknapp att ge honom en till chans och starkt av Gomes att bygga upp sitt självförtroende igen.

Annons

Positivt även för Spurs att Luka Modric var tillbaka. Han kom in med 19 minuter kvar att spela.

**********

Dags för Evertons tränare David Moyes att spela 4-4-2 från start i en match snart. Hade han gjort det borta mot ett Sunderland helt utan självförtroende hade nog hans lag kunnat plocka hem en tre-poängare.

Jag tycker Louise Taylors två första stycken i the Observer sammanfattar matchen på Stadium of Light ganska bra.  

Rather like a couple of nervous drivers fearing the worst after venturing out on to icy Christmas roads, Sunderland and Everton were tense and tentative in equal measure.

With Steve Bruce’s side having won once in 10 Premier League games and David Moyes’s men once in 12, confidence is so low by the Wear and the Mersey that both teams seemed relieved to end the afternoon having avoided serious mishap in front of a frustrated, increasingly deep-frozen, 47,000 sell-out crowd.

Annons

**********

Bolton är kvar under nedflyttningsstrecket efter 1-1 borta mot Burnley och Boltons tränare Gary Megson får alltmer kritik för sin “negativa inställning” av fansen. Men Bolton är bara tre poäng efter Burnley – som inte har vunnit sedan 31 oktober. Det är otroligt jämnt i botten.

**********

Benni McCarthy gjorde ett mål och höll på att göra ett till på en cykelspark mot slutet av Blackburns 1-1 match borta mot Wigan. Det var sydafrikanens första Premier League-mål den här säsongen men han vill naturligtvis spela VM på hemmaplan i sommar och om han fortsätter att spela som igår kan han nog både rädda Blackburn från nedflyttning och spela VM nästa sommar.  

**********

Veckans fråga: Vilken spelare i Premier League har skjutit flest skott på mål utan att göra mål?

**********

Annons

Otroligt viktig match mellan Arsenal och Aston Villa på Emirates imorgon, söndag, men jag är tyvärr inte tillbaka förrän måndag kväll eller tisdag morgon.

Då har vi även bevittnat dessa matcher:

Hull-United (söndag)
Tottenham-West Ham (måndag)
Blackburn-Sunderland (måndag)
Chelsea-Fulham (måndag)
Everton-Burnley (måndag)
Stoke-Birmingham (måndag)
Wolves-Man City (måndag)

Julfotbollen är fantastisk i England.

Publicerad 2009-12-26 22:49

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto