Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Vem behöver Cesc Fabregas - när man har Aaron Ramsey?

Christensons blogg

Till slut kunde inte Boltons ordförande Phil Gartside vänta längre. Igår släppte han giljotinen på Gary Megson, som sparkades efter två år som klubbens tränare. Och frågan är väl om någon tränare varit mindre omtyckt av de egna fansen här i England under de senaste 10 åren.

Megson – med smeknamnet “den rödhårige Jose Mourinho” tog över efter Sammy Lees katastrofala insats som Big Sams efterträdare. Megson räddade kvar klubben i Premier League sommaren 2008 och gjorde om bedriften 2009, trots att han inte hade några jättepengar att spendera. Visst, Johan Elmander kostade en hel del men det var pengar Megson hade i skattkistan efter försäljningen av Nicolas Anelka till Chelsea.

**********

Men Boltonfansen föll aldrig för Gary Megson. Jag vet att många supportrar – fotbollskanalens Sean inklusive – hade fått nog av lagets defensiva spelstil och krävde en mer offensiv attityd. Jag håller inte med. Jag ser Megson som en engelsk Lars Lagerbäck. Vad f-n ska killen göra? Han har ett visst spelarmaterial och har gjort det bästa han har kunnat med det. Världens stjärnor står inte direkt på kö för att skriva på för Bolton.

Annons

Jag skrattade gott när Megson sa att Gavin McCann var “precis en sådan spelare som vi behöver” men McCann har varit ett bra köp för 13 miljoner kronor. Och hur många Premier League-tränare hade vågat chansa på Ivan Klasnic? Inte många, skulle jag tro. Men den otursförföljde kroaten har gjort lika många mål som Dimitar Berbatov den här säsongen.

**********

Det kanske inte var så klokt av Megson att konftrontera klubbens egna fans och säga att de skulle vara mer “supportive” men jag kan förstå varför han gjorde det. Jag tror Bolton har gjort ett stort misstag som gjorde sig av med Megson. Framtiden får utvisa om jag har rätt.

**********

Det är inte bara Bolton som har varit i farten när det gäller att sparka tränare den här veckan. Preston North End har gjort sig av med Alan Irvine, David Moyes före detta assisterande tränare på Goodison Park. Och trots att resultaten inte har varit de bästa på sistone så tycker jag även denna sparkning var förhastad.

Annons

Speciellt eftersom Irvine tackade nej till West Bromwich erbjudande att flytta dit i somras. Han hade haft mycket mer pengar att handla med på the Hawthorns men sa att han hade “unfinished business” på Deepdale. Otack – eller sparken i det här fallet – är världens lön.

**********

Arsenal slog Portsmouth med 4-1 igårkväll och det var ingen på Fratton Park som saknade skadade Cesc Fabregas. Anledningen? 19-årige Aaron Ramsey gjorde en härlig match och framspelningen till Samir Nasris mål magnifik. När han själv sedan stänkte in Arsenals tredje mål med vänstern så var det svårt att inte ryckas med i alla superlativer.

Ramsey spelar otroligt moget med tanke på sin ringa erfarenhet. Han är snabb, har en fantastisk teknik och spelsinne. Och med tanke på Fabregas skada och Alex Songs frånvaro under Afrikanska Mästerskapen så kan Ramsey få en nyckelroll. 

Annons

Före detta Arsenallegenden Ray Parlour hoppas Ramsey kan ta steget upp från “fringe player to key player”.  

**********

Men dagens största nyhet var naturligtvis att Portsmouth kan vara på väg att gå i konkurs. De nya ägarna har stora skadeskulder och skatteverket har nu kallat klubben till avvecklingsutredning. Efter matchen mot Arsenal fick Avram Grant frågan om han trodde att han och spelarna skulle få lön i morgon. Hans svar : -Jag hoppas det men om jag ska vara ärlig så vet jag inte.

Och på läktarna stiger ilskan mot de arabiska ägarna och man var ju inte direkt förvånad när Pompeyfansen skanderade: “You can stick your Arabs up your arse”.

En tragisk situation för en anrik klubb.  

**********

Wayne Rooney var strålande när Manchester United slog ett tamt Wigan med 5-0 på Old Trafford. Hans 1-0 mål var både snabbtänkt och vackert och han har nu gjort 14 mål på 19 ligamatcher. -Om jag inte slår mitt rekord på 23 mål under en säsong så är det sjukt med det hela, sa han efter matchen.

Annons

Antonio Valencia torterade sina före detta lagkamrater med tre assist och ett mål. Han börjar hitta formen. Oroväckande för Chelsea och Arsenal.

**********

Mycket intressant intervju med Joey Barton på Radio 4 idag. “De flesta fotbollsspelare är riktiga penisar” var den kommentar som fick mest uppmärksamhet av förklarliga skäl men jag måste faktiskt säga att han hade en hel del klokt att säga.

Barton, som inte har druckit alkohol på två år, har varit en idiot alltför många gånger – men det verkar faktiskt som om han har fått ordning på sina problem.

Här är några exempel på vad han sa:

-Som fotbollsspelare lever man i en fantasivärld. Folk säger att man är bäst hela tiden och till slut tror man på det. Men man kan vara bra på sport och samtidigt vara skitdålig som människa.

-Jag var fortfarande ett barn men tjänade 300 000 kronor i veckan. Jag visste inte hur jag skulle hantera det. Man att byta bilar lika ofta som du byter sockor eller ha stora diamantklockor på dig är inte rätt väg framåt, speciellt när det är recession och det finns människor som knappt kan fixa mat åt sina familjer. 

Annons

-Jag fick hjälp av Tony Adams Sporting Chance Clinic och de gav mig verktygen att förstå mig själv. De hjälpte mig bli en man.  

 -Jag måste tacka media i det här landet för om jag inte hade varit känd fotbollsspelare hade jag aldrig fått så mycket uppmärksamhet. Men i slutändan tvingade det mig att ändra mig.

 Läs vår nyhetsartikel på the Guardian om Barton-intervjun här.

**********

Tyckte signaturen Jolles lista på världens bästa anfallare hade med de flesta viktiga namnen, även om jag inte är säker på ordningen. Jag vill, som många andra av er, Higuain högre upp. Och vad sägs om Luis Fabiano?

1. Torres
2. Drogba
3. Ibrahimovic
4. Villa
5. Rooney
6. Eto’o
7. Van Persie
8. Dzeko
9. Benzema
10. Henry, Higuain, Totti

**********

En av mina favorittränare från ö-riket, Craig Brown, gjorde comeback som tränare igår när hans Motherwell förlorade med 1-0 mot Hearts. Now that is a man I can’t see going to prostitutes…

Annons

Lycka till Craig.

Publicerad 2009-12-31 03:56

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto