Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Allt har gått snett för Darius Vassell

Christensons blogg

I augusti skrev jag om en av de mer märkliga övergångarna i fotbollsvärlden: Darius Vassell till Ankaragucu. Det kanske märkligaste med det hela var att Ankaragucus fans hyllade den före detta engelska landslagsanfallaren som en Messias. Kollegan på fotbollskanalen, Pierre Matteoni, skickade den här galna videon och det fanns härligt bildbevis på supportrarnas kärlek också.

Plakaten “You are more than a player, we are more than a club” och “Hands in the air, Vassell is here” tål att upprepas.

Härliga tider.

**********

But five months is a long time in football, som engelsmännen brukar säga. Sedan de härliga bilderna från Ankaras flygplats har de mesta gått snett för Vassell och klubben. Vassell har bland annat blivit utkastad från ett hotell eftersom klubben inte betalade hans räkningar och på planen har det inte gått mycket bättre. Bara tre mål hittills. Inte tillräckligt för en Messias.

Och det var när det var som mörkast som Vassell började blogga. Och det här är ingen vanlig blogg. Det här är en blogg där människan Darius Vassell pratar om hur ensam han är, hur han lider med sin sjuka hund, hur han ligger vaken om natten och funderar på livet. Det är ganska rörande faktiskt.

Annons

Jag tycker det visar – återigen – att fotbollsspelare i slutändan bara är vanliga människor med känslor, likt dig och mig.  

**********

En gång skrev han:

People want money, people want goals, they want me to stay, but i’m missing my home. The smile on my face, disguises the case, I bury the truth deep down in my soul.”

 **********

Vassells blivande fru är hemma i England. Han är ensam. Hans hund håller på att dö.

Men nu har han bloggvärlden med sig i varje fall. Han har fåttt stöd från läsare från hela världen. Många av dem är engelsmän som är ensamna utomlands och förstår Vassells dilemma medan många turkar också har försökt hjälpa honom med språket och lokala seder.  

Läs mer här.

**********

Gary Neville är på väg att lägga av med fotbollen, skriver the Sun. Och säga vad man vill om the Sun men de brukar inte ha fel med sådana artiklar. Inga citat som bekräftar storyn men vi kan väl utgå från att Neville lägger skorna på hyllan i sommar. Vilken legend han har varit för United. Det får bli en hyllningsartikel senare i vår om detta nu stämmer.

Annons

 **********

På tal om spelare som lägger av. Patrik Berger har tvingats sluta spela på grund av skador (om jag ska vara ärlig måste jag erkänna att jag inte trodde att han spelade fortfarande). Många Liverpoolfans som tycker att han var lite av en legend. Vad tycker ni.

Titta på den här videon före ni bestämmer er.

En fråga bara: var det tjeckiska EM-laget 1996 (med tidigt i videon) det lag med de totalt sett värsta frisyrerna någonsin? En orgie i hockeyfrillor. Skrämmande. Det var väl bara Radek Bejbl som var ok?

På tal om värsta frisyrerna så stötte jag på den här när jag googlade Radek Bejbl. Herregud! Ville han verkligen ha en sådan frisyr eller hade han blivit utsatt för ett attentat av lagkamraterna. Det är nog det värsta jag sett.

Eller har ni ännu värre exempel? Mejla.

 **********

Sir Alex Ferguson har sagt att han försökte värva Paolo Maldini en gång. Han träffade Cesare Maldini på en match.

Annons

-Jag frågade Cesare om det skulle vara möjligt att övertala Paolo att lämna Milan men Cesare bara sa “Min farfar tillhörde Milan, min pappa tillhörde Milan, jag spelade för Milan och nu spelar min son för Milan”. End of story.

 **********

Patrick Vieira är på väg till England idag för att skriva på för Manchester City. Vad säger ni Arsenal och Cityfans om det? Känns som att se Michael Owen i en Unitedtröja eller Alan Smith i en Unitedtröja eller?

 **********

Bobby Zamora borta i åtta veckor med nyckelbensskada. Aj, aj, aj. Inte bra för Fulham.

 **********

Birmingham vill köpa Kenwyne Jones från Sunderland för 120 miljoner kronor. Vad säger ni Sunderlandfans om det?

Birmingham vill köpa Ryan Babel från Liverpool och har bjudit 110 miljoner kronor. Liverpool har tackat nej. Vad säger ni Liverpoolfans om det?

Annons

Bara Birmingham och Manchester City som verkar ha pengar.

 **********

Avslutar med en härlig länk till David James, som här tar sig an en maskin som pumpar bollar mot honom i över 100 km i timmen.  

Hur är det möjligt? Har de fuskat?

Publicerad 2010-01-07 11:23

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto