Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Chelsea helgens vinnare - och Owen Hargreaves tillbaka

Christensons blogg

Chelsea var helgens vinnare i England, inget snack om saken. Ledarlagets match mot Hull blev inställd och Carlo Ancelotti kunde sätta på tv:n och se först Arsenal och sedan Manchester United tappa två poäng vardera.

**********

United spelade 1-1 borta mot Birmingham och med tanke på Birminghamlagets form är ju det resultatet ingen katastrof. United dominerade dessutom de första 45 minuterna ganska kraftigt. Men visst saknar United en efterträdare till Cristiano Ronaldo. Idag kom dessutom nyheten att Dimitar Berbatov dras med en knäskada.

Allt står inte rätt till med United – och Wayne Rooney kan ju inte göra allt själv.

Utvisningen på Darren Fletcher? Väldigt tuff tyckte jag. Tittar man på incidenterna separat så kan båda mycket väl rendera ett gult kort men jag tycker ändå att Mark Clattenburg kunde ha stannat till en sekund och tänkt: förtjänar den här spelaren att visas ut?

Annons

På tal om Clattenburg. United har vunnit en av de sex senaste matcherna han har dömt…

**********

Owen Hargreaves är tillbaka – och nu kan vi bara hoppas att hans skadehelvete är över. Han har ju nästan glömts bort på grund av alla skador. Han har inte spelat en tävlingsmatch sedan september 2008 men i lördags deltog han i en intern träningsmatch och spelade tydligen 90 minuter.

Det återstår fortfarande några veckor tills Hargreaves kan möjligtvis spela för a-laget – men det är bara att hålla tummarna för honom.

**********

Låt oss återigen berömma Alex McLeishs Birmingham. De förtjänade en poäng mot United och i tv-studion satt Kevin Keegan och öste beröm över Birminghams mittback, Roger Johnson, och sa att han är värd en plats i Fabio Capellos VM-trupp. Och om den före detta Cardiffbacken fortsätter så här kan han mycket väl sitta på planet till Sydafrika.

Annons

**********

Arsenal spelade 2-2 hemma mot Everton efter två mål där skotten tog på försvarare före de seglade förbi Tim Howard.

Jag brukar inte ofta ta med kommentarer från tränare eftersom de inte brukar vara helt objektiva  men jag tyckte Arsene Wenger sammanfattade den här matchen ganska bra:

-We played against a very good Everton side which for a big part of the game were better than us. They stopped us from playing and were stronger than us in midfield. We were a bit lucky today but I would like to think we were lucky because we have the spirit and the desire.

**********

Landon Donovan gjorde ganska bra ifrån sig i sin Evertondebut tyckte jag. Och vilket kyligt mål av Steven Pienaar. Han är verkligen en härlig spelare. Och vilket köp av David Moyes. Hans karriär var ju på väg utför när Moyes hämtade honom från Borussia Dortmund, där han ersatte Tomas Rosicky som playmaker och aldrig accepterades av fansen.

Annons

Pienaars smeknamn? The mighty peanut.

**********

Jag trodde aldrig jag skulle skriva det här: Arsenal saknar Alex Song.

Det verkar dock inte som om Denilsons skada är allvarlig, trots hans dramatiska kollaps på planen i lördag.

**********

Så vad var det egentligen ägarsonen och direktören Tom Hicks Jr skrev till en Liverpoolsupporter?

“Blow me, fuck face. Go to hell. I am sick of you.”

Fuck face? Inte speciellt trevligt…

**********

Burnley hade kommit överens med Arsenal om att låna in Jack Wilshere men Owen Coyle försöker att få honom till Bolton nu. Om man får tro tidningarna här i England i varje fall.

**********

Niko Kranjcar anser att Tottenham bör ta en topp-fyra plats i ligan och att klubben har “possibly the best squad in the Premier League”. Det låter som en Carlsberg-reklam men han har en hel del intressant att säga, bland annat om uppväxten i Kroatien. Läs mer här.

Annons

**********

Ett par rader om Scunthorpe och tränaren Nigel Adkins. Scunthorpe får inte mycket uppmärksamhet i Sverige trots att de spelar i the Championship. Det är en liten klubb, från en liten stad, som inte borde ha en chans i den engelska andraligan – men ändå håller man sig ovanför nedflyttningsstrecket.

Och det mest fascinerande med det hela är att Adkins var klubbens sjukgymnast före han tog över som tränare. Ganska knäckande för Adkins företrädare. Att bli sparkad och ersatt av en kille som inte ens är tränare. Men fansen älskade Adkins från början och sjöng: “Who needs Mourinho, we’ve got our physio!”

**********

I lördags vann Scunthorpe borta mot Derby County, ett lag som har det riktigt tungt nu. Nigel Cloughs manskap är inblandat i bottenstriden. Inte alls bra för ett lag som hade siktet inställd på Premier League. Och spelarna uppträder helt utan självförtroende just nu och blev utbuade efter 1-4 förlusten i lördags.

Annons

**********

Nottingham Forest fortsätter att köra över allt motstånd i the Championship. I fredags blev det 3-1 borta mot Jonas Olssons West Bromwich Albion – och Dexter Blackstock gjorde mål igen. Blackstock och Robbie Earnshaw har gjort sju mål vardera nu, medan Radoslaw Majewskis volley var snyggaste målet i England den här helgen (från ungefär tre matcher i och för sig).  

**********

Skönt att se Freddy Eastwood göra mål igen. Kommer ni ihåg honom? Det var Eastwood som gjorde enda målet när Southend United slog ut Manchester United ur Ligacupen 2006. Stackarn. Knappt hade han gjort det där målet förrän pressen fick reda på att hans familj hade zigenarbakgrund. Det blev ett himla hallå och jag lärde mig att det politiskt korrekta ordet på engelska är “travellers”, och definitivt inte “gypsies”.

Annons

De senaste åren har det varit ganska tyst om Eastwood men han har hunnit med några landskamper för Wales och spelar numer för Chris Colemans Coventry City. I lördags gjorde han 1-0 målet när Coventry slog Barnsley med 3-1 och pressen låter honom vara ifred. Skönt. 

Målskytt för Barnsley? Favoriten Jon Macken.

**********

Veckans fråga: Vilket lag i Premier League har dragit på sig minst frisparkar den här säsongen?

Publicerad 2010-01-11 00:21

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto