Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Sämsta Liverpool på väldigt, väldigt länge

Christensons blogg

Det mest skrämmande med Liverpools förlust mot Reading i FA Cupens tredje omgång var att laget som är inblandat i en nedflyttningsstrid i the Championship var så pass mycket bätte än hemmalaget. Reading dominerade på Anfield.

Och detta är alltså ett Reading som hade vunnit en av de sju senaste matcherna före mötena mot Liverpool. Detta är alltså ett Reading vars form var så dålig att klubben nyligen sparkade tränaren Brendan Rodgers. Och detta är alltså ett Reading vars hjälte, Shane Long, inte hade gjort ett enda mål den här säsongen före gårdagens dust på Anfield.

**********

Liverpool var, för att låna några uttryck från engelskan, var: all over the place och clueless. Det faktum att Fernando Torres och Steven Gerrard skadade sig i den första halvleken hjälpte naturligtvis inte – men det är ingen ursäkt. Benitez har köpt spelare för hundratals miljoner kronor och efter fem och ett halvt år på Anfield har han skapat ett lag med mediokra spelare helt utan självförtroende.

Annons

**********

På tal om självförtroende: Man ser ofta lag i dålig form som tappar strukturen och springer omkring som vilda höns när de hamnar i underläge. Liverpool, den här säsongen, har så dåligt självförtroende att det inte ens hjälper om de tar ledningen.

Kolla på den här listan: Lyon hemma, Fiorentina hemma, Arsenal hemma och Reading hemma. Fyra matcher där Liverpool har tagit ledningen. Och förlorat. På Anfield.

Så här dåligt var inte ens Liverpool under Roy Evans och Gerard Houllier. Man får nog gå tillbaka till 1994 och Graeme Souness för att hitta en liknande svacka. Och det finns en hel del likheter. Liverpool hade haft en katastrofal säsong fram till januari då de lottades mot ett lag från en lägre division (Bristol City). Första matchen, borta, slutade 1-1 före Liverpool förlorade omspelet. Hemma.

Annons

Några dagar senare fick Souness sparken.

**********

Går Benitez samma öde till mötes? Jag undrar jag. Jag vet inte om de amerikanska ägarna har råd att sparka honom. Och vem ska ta över? Jänkarnas favorit Jürgen Klinsmann? Det skulle väl aldrig fungera.

**********

Baksidan på the Sun, den mest inflytelserika tidningen i England (tyvärr):

OUT of the Champions League, the title race and both cups… and now OUT of time! SO LONG RAFA

(Get it? Shane Long gjorde avgörande målet).

**********

David James på väg till Stoke. Kan tänka mig att Thomas Sörensen satte morgonkaffet i halsen i morse.

**********

Burnley har presenterat klubbens nya tränare och det är… (trumvirvel…) Brian Laws!

Ursäkta. Brian who?

Jo, just det, samma Brian Laws som nyligen fick sparken från Sheffield Wednesday. Sergej, vad i hela friden är det som händer? Tydligen har Laws den bästa statistiken av alla tränare i Championship/League One/League Two när det gäller tabellplacering mellan 2006 och 2009 med tanke på den budget som tränarna har haft till förfogande. Men ändå…

Annons

Laws inledde sin spelarkarriär hos Burnley och gifte sig till och med på Turf Moor. Så visst har han Burnleyhjärta. Men kommer det att räcka? Skulle inte tro det.

**********

Och här i England är ju Laws – hittills i varje fall – mest känd för att ha kastat en tallrik med chicken wings i ansiktet på Ivano Bonetti under tiden som tränare för Grimsby. Bonetti bröt käkbenet

**********

Peter Lövenkrands gjorde ett äkta hat-trick när Newcastle slog Plymouth i deras FA Cup omspel. Och ingen var mer imponerad än Plymouths tränare, Paul Mariner, den före detta engelska landslagsanfallaren. -Lövenkrands avslut var fantastiska idag. Sättet han rörde på sig och hans tajming var suveränt. Han var helt klart den coolaste killen på planen.

Who needs Jermaine Beckford?

**********

Rödvin före matcherna? Roberto Mancini senaste idé. Läs mer här.

Annons

**********

Mörk dag även för Middlesbrough. Gordon Strachan ville hämta in fyra spelare från sin gamla klubb, Celtic, men den absolut bästa spelaren från den kvarteten, Gary Caldwell, skrev på för Wigan istället. Då stod Boro där med Barry Robson, Willo Flood och Chris Killen. Flood har spelat fyra matcher för Celtic den här säsongen.

Nej, det blir nog inget Premier League för Middlesbrough nästa säsong.

**********

Blackburn-Aston Villa i ligacupsemi-final ikväll.

**********

Vad tycker ni? Dags för Benitez att gå? Vem ska ersätta honom?

**********

Kollegan George på jobbet hittade den här på YouTube häromdagen. Swedish Metal Aid. 

Skrämmande.

Fyra saker slog mig.

1. Har det någonsin – före eller efter den här dagen – befunnit sig så mycket hårspray i ett och samma rum.?

2. Tjejen som `tar ton 1.25 min in på den här videon kan inte sjunga.

Annons

3. Jag spelade nästan sönder den här singeln när det begav sig. Hur är det möjligt?

4. Tjejen som står närmast Joey Tempest efter 3.25 min ser totalt vettskrämd ut. För det är väl en tjej?

**********

Gael Clichy kan mycket väl vara tillbaka för Arsenal borta mot Bolton i helgen. Viktigt.

Publicerad 2010-01-14 11:32

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto