Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hånade domaren Darren Fletcher före utvisningen?

Christensons blogg

Det är inte alltid lätt att vara domare. Spelare som gnäller, spelare som filmar, spelare som svär åt en och – ibland – spelare som slår ner en.

De verbala påhoppen duggar tätt och jag kan bara tänka mig vad en Premier League-domare får höra under en match. Det kan inte vara vackert.

**********

Och därför tyckte jag det var lite småroligt att höra vad Mark Clattenburg sa till Darren Fletcher före han visade ut Manchester Unitedspelaren mot Birmingham förra helgen.

Efter en massa tacklingar från diverse Birminghamspelare och ganska mycket gnäll från Fletcher över dessa incidenter så svände sig tydligen Clattenburg till Fletcher och sa: -Get on with it. It’s a man’s game.

Ha ha ha. Tänka sig att bli hånad av domaren! -Det här är ett spel för män.

Annons

Fletcher måste ha tappat hakan och kanske detta är framtiden, domare som ger lika mycket som de tar. Kanske vi får höra Stuart Atwell skrika i Wayne Rooneys öra: -Here’s a fucking yellow card you fucking cunt. Fucking get on with it.

Jag undrar hur spelarna skulle reagera då?

**********

Fast även om jag tycker det var helt rätt av Clattenburg att säga åt Fletcher att vara tyst och fortsätta spela så tycker jag lite synd om den skotske mittfältaren. För det är ju som Fletcher sa:

-First he tells me that it is a man’s game and then when I go in hard in the next tackle he shows me a yellow card. And then he sends me off. For a nothing tackle.

**********

Aston Villa vann första ligacupsemifinalen mot Blackburn med 1-0 igårkväll och är i stort sett klara för finalen mot ett av Manchesterlagen eftersom Sam Allardyces lag inte kan göra mål för tillfället. Igår skapade man visserligen chanser men Nikola Kalinic träffade trävirket två gånger och delar av publiken hånade Allardyce under matchen.

Annons

Not a good day at the office for Big Sam.

**********

Det är inte bara Manchester United som har problem med ekonomin. David Gold och David Sullivan har tittat på runt 20 klubbar som potentiella investeringsobjekt efter att ha sålt Birmingham – och tydligen är läget i vissa klubbar “skrämmande“.

-Många klubbar har redan använt de tv-pengar som ska komma in de närmaste åren och dessutom lånat pengar mot biljettintäkterna från 2010, 2011 och 2012. Det ekonomiska läget i vissa klubbar är skrämmande.

-Det är mycket troligt att en Premier League klubb går i konkurs snart och det är flera Championshipklubbar som ligger på gränsen.

Riktigt oroväckande.

**********

Det är väl bara i en av Englands tabloider som man kan läsa följande öppningsstycke på en artikel: Martin Adams reckons a self-imposed nookie ban is behind his epic world darts triumph…

Annons

**********

Väldigt bra intervju med Birminghams Stephen Carr i lördagens Guardian. Han berättar bland annat om hur han fick vänta sju månader efter att ha lämnat Newcastle före en ny klubb – Birmingham – hörde av sig. Det var inte så roligt för en spelare som spelat fler än 300 Premier League-matcher.

Men han säger även att de där sju månaderna fick honom att inse hur mycket han älskar fotboll och älskar gemenskapen i omklädningsrummet. Värt att läsa mer här, om ni har tid.

**********

Nu har en oberoende panel beslutat att Chelsea ska betala minst 45 miljoner kronor till Manchester City för Daniel Sturridge. Transfersumman kan bli så mycket som 80 miljoner kronor beroende på hur många matcher han spelar för Chelsea och – någon gång i framtiden – England.

Chelsea ville bara betala 35 miljoner kronor för 20-åringen medan City var ute efter 110 miljoner kronor. Jag tycker nog panelens summar är ganska rättvis, med tanke på att Sturridges kontrakt hade gått ut (men enligt reglerna så ska ju en klubb som har fostrat en spelare även få betalt för det, vilket jag tycker är helt rätt).

Annons

**********

JonnyH: Måste erkänna att jag aldrig hört talas om Stokes unga löften Dave Parton och Danzelle St Louis-Hamilton…

Det var många av er som undrade om det ligger något i ryktena att United kanske måste sälja Carrington, Old Trafford och Wayne Rooney. PHy och Lönnqvist svarade utmärkt bland kommentarerna och jag håller med. Carrington kanske sälj till ett av Glazers företag men de kommer inte att tjäna något på att sälja lagets bästa spelare eller Old Trafford.

**********

Några av er som tyckte att jag inte skrev tillräckligt om Reading igår och det kan jag nog hålla med om. Men mitt jobb går ju till en stor del ut på att spegla vad som skrivs och sägs här i England. Och det är som the Guardians Andy Hunter skrev i sin matchrapport från Anfield:

Spare a moment, if you will, for Brian McDermott, a man effectively on trial for the manager’s position at Reading and whose team outfought and outplayed Liverpool for much of this replay. That he will not dominate the headlines is unfortunate but, given Liverpool’s journey towards the abyss, understandable.

Annons

**********

Många kloka kommentarer från er läsare angående Liverpool igår. En hel del stöd för Rafael Benitez men även förslag på ersättare: Jose Mourinho, Martin O’Neil, Guus Hiddink eller Kenny Dalglish.

Anfield Glory vill se hjälten Dalglish som ny tränare, en uppfattning han delar med Paul Hayward på the Guardian.

Och varför befinner sig Liverpool i den här situationen? Jag håller med Robin, som skrev att många av Benitez spelarköp är för dåliga. Svårare är det inte.

**********

Helgens Premier League matcher:

Lördag

Stoke-Liverpool
Chelsea-Sunderland
Manchester United-Burnley
Portsmouth-Birmingham
Tottenham-Hull
Wolves-Wigan
Everton-Manchester City

Söndag

Aston Villa-West Ham
Blackburn-Fulham
Bolton-Arsenal

Publicerad 2010-01-15 10:10

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto