Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Gary Neville stod inte ut och visade fingret åt Tevez

Christensons blogg

Jag tänker inte dra alltför stora växlar på Manchester Citys 2-1 seger mot United i kvällens ligacupsemi-final eftersom det bara är halvtid i den här drabbningen. Men det råder inget tvivel om att det var en tung kväll för Sir Alex Ferguson. Inte så mycket för resultatet eftersom United mycket väl kan vända på det här, men det faktum att det var Carlos Tevez som gjorde Citys två mål.

**********

Allt snack här i England före matchen hade ju handlat om Fergusons beslut att inte köpa argentinaren för runt 300 miljoner kronor i somras. City slog till och Tevez har redan gjort 17 mål den här säsongen. Det är fler än Wayne Rooney och det är fler än Dimitar Berbatov. Klart att det gör ont för Ferguson.

**********

Tevez kom inte i närheten av Emmanuel Adebayors vansinnesutbrott efter målet mot Arsenal ikväll men det var synd att han gestikulerade med handen för att visa att United har snackat för mycket skit om honom. Onödigt tycker jag men det är naturligtvis mycket känslor involverade en sådan här kväll. Enligt pressen här i England var det Gary Neville han var arg på efter de här kommentarerna dagen före matchen på Eastlands.

Annons

Neville svarade med att sträcka ut långfingret mot Tevez. Nu kan han bli bötfälld.

**********

Att Alex Ferguson var laddad inför mötet med “nyrika” City stod ganska klart när man såg laguppställningarna. Edwin van der Sar hade inte spelat ligacupfotboll sedan 2006 medan Ryan Giggs, Patrice Evra, Wayne Rooney och Darren Fletcher gjorde sina första framträdanden i den här turneringen den här säsongen.  

**********

Och United kunde mycket väl ha vunnit om inte City fått den där feldömda straffen i slutet av första halvleken. Domaren Mike Dean sa till Unitedspelarna att Rafael Da Silva fortfarande höll i Craig Bellamy när de två spelarna kom inte i straffområdet men ingen som såg repriserna kan hålla med om det.

Och 2-1 målet föregicks av en hörna som inte skulle ha varit en hörna. Men det ursäktar i och för sig inte Uniteds darriga försvarsspel på hörnan.  

Annons

**********

Anderson har gjort ett mål på 98 matcher för United. Vi hade väl väntat oss lite mer av brassen, eller hur?

Mer statistik: Ryan Giggs hade inte gjort mål på City sedan 1996. Vem hade kunnat gissa det?  Antonio Valencia, som vi nu vet är assistens mästare, stod för framspelningen.  

**********

Tyckte Nigel De Jong – och Bellamy så klart – var bra för City och 19-årige Dedryck Boyata gjorde ok ifrån sig mot Unitedanfallet även om han stundtals såg nervös ut. Shay Given var ju hyfsad också… Bland de fem bästa målvakterna i världen enligt Roberto Mancini och det är svårt att inte hålla med.

För United var Wayne Rooney outstanding i den andra halvleken och jag håller med signaturen “United in red” som undrade vad som skulle hända med United den här säsongen om Rooney skadar sig.

Annons

Börjar han bli lika viktig för United som Steven Gerrard för Liverpool och Cesc Fabregas för Arsenal? Vad tycker ni?

**********

Ibland är det härligt att se Patrice Evras vänsterbacksspel. Vilken fart och vilken teknik när han går framåt. Han och Ashley Cole är i en klass för sig själva i den positionen i Premier League för tillfället. Och de har varit det i många år nu.

**********

Dagens andra stora nyhet här i England var att West Ham köptes av fd Birminghamägarna David Sullivan och David Gold (personerna som Simon Jordan hatar, by the way). Detta är en väldigt positiv utveckling för Londonklubben och de två nya ägarna har varit West Ham fans sedan barnsben. De kommer göra allt för att det ska gå bra för West Ham.

De sa bland annat att de vill flytta från Upton Park till den nya OS-stadion (2012) vilket jag tycker är synd, men även att de siktar på Champions League-spel före 2017.

Annons

Och det viktigaste är att de tänker behålla Gianfranco Zola som tränare.

**********

Två saker som var ganska skrämmande med gårdagens presskonferens på Upton Park.

1. David Sullivans jacka.

2. De ekonomiska detaljerna som Gold och Sullivan avslöjade. West Ham hade behövt sälja spelare för 300 miljoner kronor nu i januari och i sommar för att överleva fram till nästa säsong. Det hade väl varit nästan hela truppen det, för det är inte många spelare som kan kosta så mycket, förutom kanske Scott Parker, Carlton Cole, Robert Green och Matthew Upson. Och hade man sålt dessa spelare hade man åkt ur.

West Hams skuld ligger på runt en miljard kronor och de före detta ägarna hade redan lånat pengar mot framtida sponsor- och biljett-intäkter. Hur kan man motivera det? Spendera pengar man inte ens har fått in.

Annons

Jag bävar för framtiden för vissa Premier League-klubbar. Snart finns det inga “räddare” kvar och då går en klubb i konkurs. Portsmouth kanske?   

**********

Så här sa Sullivan: -We’re taking over an incredibly bad situation. We wouldn’t buy this club at all if it wasn’t West Ham. It makes no sense commercially. We bought this as fans, as supporters, not from a business point of view.

**********

Signaturen Krelle skriver att den här bloggen är livsviktig nu när Bank & Niva har skaffat sig liv. Vilket ansvar :-). Får se hur länge jag orkar hålla på. Just nu är det väldigt roligt.

**********

Att svensk tennis inte är på topp just ni visste vi. Men jag hade inte räknat med att bli hånad på jobbet – av en irländare. Jösses. Medan Robin Söderling försvann ur Australien Open i första omgången gick irlands Louk Sorensen vidare (får man stava Luke hur som helst nuförtiden?)

Annons

Irland bättre än Sverige i tennis? Dark days indeed.

Men det var en stor dag för Irland igår. Louk gick vidare och den enda “engelsmannen” som köptes i cricketaktionen i Mumbai var en irländare, Eoin Morgan (irländare får spela för England i cricket).

**********

Stor dag även för Yorkshire. Det är nämligen därifrån gympaläraren Danny Brooks härstammar. Och varför skriver jag om honom? Jo, han har just slagit världsrekord i inkast… Kolla in den här videon.

Vad tror ni Rory Delap skulle åstadkomma med en liknande ansats?

**********

Alan Irvine = Messias? Ny bortaseger för Sheffield Wednesday, mot Blackpool den här gången, och nu har laget helt plötsligt kravlat sig över nedflyttningsstrecket. Betyder det att Irvine är en bättre tränare än nya Burnleytränaren Brian Laws? Nja, riktigt så enkelt är det naturligtvis inte, men om jag höll på Burnley skulle jag vara ganska orolig.

Annons

**********

Accrington Stanley, Svennis Notts County, Doncaster och Cardiff vidare till FA Cupens fjärde omgång ikväll.

Och nu kan vi redan börja se fram emot Liverpool-Tottenham, Arsenal-Bolton och Aston Villa-Blackburn (ligacupsemi-final) på onsdagskvällen.

Publicerad 2010-01-20 01:47

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto