Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

FA Cupen eller tönt-Tevez? Ett enkelt val…

Christensons blogg

Det är dags för fjärde omgången i världens äldsta cupturnering – FA Cupen – till helgen och jag tänker därför gå igenom matcherna och se om jag kan tillföra någon info som kan få er i rätt stämning inför matcherna.

Alternativet hade varit att skriva ytterligare en blogg om bråket mellan Carlos Tevez och Gary Neville men det klarar jag helt enkelt inte. Jösses, vilken sandlådenivå.

So here goes (och jag har koncentrerat mig på lagen från de lägre ligorna, som vi inte läser om så ofta):

Southampton-Ipswich

En härlig match. Både Alan Pardews Southampton och Roy Keanes lag är i finfin form. Och vad sägs om den här rubriken från the Ipswich Evening Star: Super Blue army to storm Southampton. Fler än 3 000 Ipswichfans kommer att åka ner till St Mary’s. Och kommer ni ihåg Kevin Lisbie, före detta Charltonanfallaren? Han har sagt den här veckan att han vill flytta från Ipswich till Southampton. Vi lär med andra ord inte få se honom i Keanes startelva.

Annons

Scunthorpe-Manchester City

Scunthorpe spelar i the Championship och har ju Nigel Adkins, den fd sjukgymnasten som tog över när Brian Laws lämnade klubben för tre år sedan. Det vore naturligtvis en jätteskräll om Scunthorpe slog miljonärerna från City på Glanford Park (kapacitet 9 000). Och Scunthorpes ordförande Steve Wharton är övertygad om att Adkins kan vinna den taktiska matchen mot Roberto Mancini.  

Stoke-Arsenal

Tony Pulis har hyllat Stokes ägare Peter Coates efter de senaste rapporterna om vad Glazerfamiljen håller på med på Old Trafford. Pulis avgick som Stoke-tränare 2005 när de dåvarande ägarna, från Island, sa åt honom att sätta in några islänningar (som inte var så bra) i startelvan.

Så här sa Pulis om Coates. -Jag har en kille här som är född och uppväxt i Stoke. Han är en Stoke City-nöt. Och det är hans son också. Och hans sonson. Det är väldigt skönt att veta att allt det han gör, gör han för klubbens bästa.  

Annons

Accrington Stanley-Fulham

Accrington är en liten, liten stad i Lancashire, nära Blackburn, och det här är en fantastisk möjlighet för namnet Accrington att bli berömt för något annat än en töntig mjölkreklam på 80-talet (a long story, don’t ask). Klubben var även på väg att gå i konkurs för två månader sedan så det vore en otrolig skräll om laget från den engelska fjärde divisionen (League Two) slog Fulham. Läs mer om Accrington här från When Saturday Comes.

Aston Villa-Brighton

Brighton, som jag skrev häromveckan, tränas numer av den före detta Chelseaspelaren Gus Poyet. Han var med i det Chelsealag som slog just Aston Villa i FA Cup-finalen 2000. -Det var en av de värsta finalerna någonsin, erkänner han i den här artikeln, där ni kan även läsa om hur han tog sig från spelare till tränare i England.

Annons

Bolton-Sheffield United

Sheffield United har just sålt försvararen Matt Kilgallon till Sunderland men har köpt yttern Mark Yeates från Middlesbrough. Den gemytlige Kevin Blackwell är fortfarande tränare trots den tunga play-off förlusten mot Burnley förra säsongen. Men är en orolig man just nu. Han vet aldrig vilka spelare klubben kommer att sälja förrän transferfönstret är över.

-I lost James Beattie in the last minute last January and I’ve lost Michael Tonge at half past 10 on 31 August,” Blackwell said. “I don’t know what’s going to happen next.”

Cardiff-Leicester

Cardiff är en intressant klubb. Från Wales, med en ny stadion och med Peter Ridsdale som ordförande. Men – och för er Leedsfans kan inte det här komma som någon överraskning – klubben har stora ekonomiska problem och kan begäras i konkurs i februari. Nu tror jag inte det går så illa, men situationen är definitivt allvarlig. Jag gillar tränaren Dave Jones, jag gillar anfallaren Michael Chopra och jag gillar framför allt mittfältaren Peter Whittingham.

Annons

Leicester har en otrolig anfallare i Matty Fryatt. Ingen trodde att han skulle kunna lyckas i the Championship – trots alla målen i League One – men han har redan gjort 11 ligamål. Det är sex fler än nästa man på interna skytteligan.  

Derby-Doncaster

Doncaster är en intressant klubb som har klarat sig kvar i the Championship i några säsonger nu. Tränaren Sean O’Driscoll spås en lysande framtid och var den tränare Burnley helst ville ha efter Owen Coyle stack till Bolton. Fd Evertonmittfältaren John Oster spelar där nu men Quinton Fortune, ex-Man United, fick inget förnyat kontrakt på grund av efterhängsna knäskador.

Everton-Birmingham

Everton har lånat ut Jo till Galtasaray (hur ofta händer det att en spelare som redan blir utlånad blir utlånad till en annan klubb) medan David Moyes tror att han kan göra Philippe Senderos till en hyfsad försvarare (om det nu blir något av låneaffären).

Annons

Moyes och McLeish är två envisa skottar som var mittbackar under deras spelarkarriärer. 0-0 på Goodison på lördag?

Notts County-Wigan

Det har varit upp och ner för Roberto Martinez sedan han tog över från Steve Bruce. Men att han är en lovande tränare är det inget snack om. Här berättar han om sin filosofi och framställs som “den nästa Arsene Wenger” i en intervju från förra året då han tränade Swansea.

Portsmouth-Sunderland

 Kan Portsmouthspelarna verkligen vinna mot Sunderland? Känns som en säker tvåa på tipset. Tusentals fans kommer att protestera mot ägarna före matchen, David James är på väg till Stoke (igen) och man lär inte få köpa några nya spelare under januari eftersom det har framkommit att man fortfarande är skyldiga Udinese runt 45 miljoner kronor för Sulley Muntari, som man köpte 2007. Helt otroligt. Man har tappat Jamie O’Hara också, han har gått tillbaka till Spurs.

Annons

Preston-Chelsea

Preston har en av mina favoritspelare i hela ligasystemet: Jon Parkin. Nickname: The Beast. Mannen är stor som ett hus och tänker se till att John Terry inte får någon lätt match på lördag. Vilken duell! Det var som the Independent skrev i veckan: When Parkin hits either a football or a defender’s body, they have a tendency to remain hit for quite some time. Läs hela intervjun här.

Reading-Burnley

Visste ni att Liverpool redan hade sålt biljetter till den här matchen (före omspelet mot Reading). Nu får man betala tillbaka pengarna till fansen. Pinsamt! Jag undrar om inte Reading kan skrälla igen. Burnley kan helt enkelt inte prestera på bortaplan den här säsongen. Man har förlorat 10 av 11 bortamatcher i ligan den här säsongen.

Reading har fortfarande inte utsett en efterträdare till Brendan Rodgers men före detta Arsenalspelaren Brian McDermott gör allt för att få jobbet. Han är ju “caretaker manager” och låg bakom vinsten mot Liverpool. Här är en trevlig intervju med honom.

Annons

Tottenham-Leeds

Leeds resultat sedan vinsten på Old Trafford?

Leeds-Wycombe 1-1
Exeter-Leeds 2-0
Leeds-Carlisle 1-2

Senaste gången Leeds vann på White Hart Lane? 2001. Lite skillnad på lagen då och nu…

Laguppställningen från 2001: Martyn, Harte, Mills, Ferdinand, Matteo, Batty, Bakke (Kewell, 45), Dacourt, Bowyer, Viduka, Keane. 
 

West Brom-Newcastle

Newcastle har skrivit långtidskontrakt med Danny Simpson, Manchester United-försvararen som har varit utlånad till St James’ Park sedan i augusti. Tränaren Chris Hughton är jättenöjd. En ny Chris Eagles (vilket sannerligen inte är det sämsta) eller en ny Luke Chadwick?

Wolves-Crystal Palace

Mick McCarthy och Neil Warnock spelade tillsammans för Barnsley för ungefär 30 år sedan och båda tränarna är stolta Yorkshiremen. För Wolves kan möjligtvis Geoffrey Mujangi Bia debutera (tydligen Belgiens mest lovande mittfältare) medan Palaces 19-årige anfallare Victor Moses är på väg till, er, Barcelona. Hmmm. Han är bra, men riktigt så bra är han inte.

Annons

Njut nu av FA Cupen den här helgen. Det är en härlig cupturnering.

Publicerad 2010-01-22 03:05

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto