Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Gary Neville i blodigt slagsmål med Veron

Christensons blogg

Ibland läser man något som gör en alldeles paff. Något som man inte hade en aning om. Som till exempel att blodapelsiner bara växer på Sicilien (kan det verkligen stämma?) eller att bananer får annan frukt att mogna snabbare om de ligger i samma fruktkorg.

Eller till exempel det faktum att Gary Neville och Juan Sebastian Veron slogs med varandra i en pub när de var lagkamrater i United.

Bråket startade tydligen när Veron, som hade bjudit in några argentinska rygbyspelare till julfesten, började sjunga argentinska sånger och sedan slog Neville i huvudet med en mikrofon.

Lysande. You couldn’t make it up.

**********

Och vad sägs om det här citatet från Veron: “So I hit Neville on the head with the microphone and there was a big fight between me, Pichot, Contepomi and the English. There was blood everywhere.”

**********

Finns det en röd tråd här? Både Tevez och Veron kommer ju från Argentina. Är det Falklandskriget som spökar? Vad berättade Neville Neville (so good they named him twice…) för berättelser när Gary växte upp?

Annons

**********

Jermain Defoe lär inte få ta någon straff på ett tag för Tottenham. Han har nu missat sex av de senaste tio straffarna han har slagit för Tottenham och Portsmouth och Harry Redknapp sa igår: -Vi har andra bra straffläggare i laget, som Niko Kranjcar och Tom Huddlestone.

Robbie Keane är straffläggare nummer ett för Spurs men spelar ju inte alltid nuförtiden.

**********

Härligt att se John Hartson i tv-studion förra helgen. Han såg riktigt välmående ut. Hartson, som ni säkert kommer ihåg, drabbades ju av cancer förra sommaren. Och under en operation sa läkarna till hans pappa: -Vi kan inte bekymra oss om cancern just nu, vi försöker bara rädda Johns liv.

Hartson var tydligen 10 minuter från döden, enligt läkarna.  Men efter ett par lyckade operationer är den före detta Arsenal, West Ham, Wimbledon, Celtic och Walesanfallaren på väg att besegra cancern. Vi håller tummarna.

Annons

**********

The Suns rubrik på en artikel om tokstollen som spenderade två dagar under vatten för att slå ett världsrekord: Sea you in two days.

Grymt bra i all sin enkelhet.

**********

En del av er har frågat hur det går för den gamle Liverpoollegenden Robbie Fowler i Australian. Inte så bra, är väl svaret efter rapporter om hur han vägrade sita på bänken för sitt North Queensland Fury.

Men vi kan väl minnas den “gamle” Robbie Fowler istället. Vad sägs om det här? (Sorry Pelle, Kerstin och ni andra Arsenalsupportrar).

**********

Vii ni höra ett lysande utbrott (rant) från Derby Countys lagkapten Robbie Savage kan ni lyssna här (och jag hoppas länken fungerar utanför England också). Och säga vad man vill om walesaren men den här gången tycker jag faktiskt han har rätt som attackerar reportern (och jag måste säga att jag gillar dialekten också).

Annons

Och kolla in den här videon när Savages lagkamrater försöker träffa hans huvud med bollen under ett träningspass. Kolla speciellt in glädjen när de till slut lyckas.

**********

Veckans fråga löd så här: Vilken spelare gjorde mål i en FA Cup final eller semi-final under 80-talet men missade en straff i en final eller en semi-final under 90-talet?  

Många av er hade rätt till slut: Bandana-rama, Galmond, kaskaj, Emil Almonius och Anfield Glory (som borde berätta mer om den där ölen med John Aldridge).

Men första priset går till Samuel Hultberg som var nästan först óch hade dessutom ett klockrent svar:

Svaret på frågan är Gary Lineker. 1986 gjorde han mål för Everton i FA-cup finalen mot Liverpool. Han är den andra i FA-cupens historia som missat en straff. Dvs finalen 1991 men då i Tottenham. Angående ledtråden. Chips – Crisps. Gary Lineker har varit med i flera reklamfilmer för Walker Crisps.

Annons

Här har ni senaste varianten. Smårolig.

Skönt att se att du inte fuskar PHy

**********

Kvällens Premier Leaguematcher:

Portsmouth-West Ham (grymt viktig match i nedflyttningsstriden. Carlton Cole tillbaka för West Ham)
Tottenham-Fulham (Aaron Lennon nära en comeback nu men Fulhammatchen kommer för tidigt)
Wolves-Liverpool (Steven Gerrard spelar troligen, kanske på sprutor. Är det så klokt ett VM-år?)
Bolton-Burnley (Owen Coyle mot klubben han övergav för några veckor sedan. Räkna med hatstämning från bortafansen)

**********

Ska på semester om 10 dagar och undrar om några av er är intresserade att gästblogga under den veckan. Skicka mejl med idéer i så fall.

**********

Charlton vek ner sig och missade en jättechans att gå ikapp Leeds United i toppen av League One igårkväll. Det blev 0-1 hemma mot Leyton Orient och Leeds är nu tre poäng före Londonlaget med två matcher mindre spelade. Leeds har 57 poäng, lika många som ledarlaget Norwich City (som även de har spelat två matcher fler än Leeds).

Annons

**********

Emmanuel Adebayor tillbaka i England. Han lär nog inte spela mot United på onsdag men jösses vilken match det kommer att bli på Old Trafford.

**********

Ibland kan det vara bra att ha en pappa som tränar Manchester United. Speciellt om man har tagit över ett Championshiplag som har problem att göra mål. Slutresultatet: Danny Welbeck har lånats ut till Darren Fergusons Preston resten av säsongen.

Publicerad 2010-01-26 03:07

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto