Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Sir Alex Ferguson - en barnunge eller en despot?

Christensons blogg

Sir Alex Ferguson har varit i farten igen. Egentligen borde jag inte förvånas över skottens utbrott längre men trots detta kunde jag inte låta bli att höja på ögonbrynen när vi på the Guardian fick reda på att han hade portat tv-bolaget Skys kameror från Uniteds presskonferens igår.

Anledningen? Det var tydligen Skys fel att Rio Ferdinand riskerar en tre matchers lång avstängning för incidenten med Craig Fagan i matchen mot Hull i lördags. Hur så, undrar ni säkert. Jo, det engelska fotbollförbundet hade tydligen frågat Sky efter tv-bilder från incidenten med Ferdinand och Fagan och Unitedtränaren tycks tycka att Sky skulle ha behållit bilderna för sig själva.  

Ja, det är faktiskt sant.  

**********

Tänk att det är möjligt för en manager att porta ett tv-bolag från en presskonferens i dagens samhälle. Bara för att de har hjälpt fotbollförbundet med en förfrågan. Lever vi i en diktatur eller?

Annons

Jag kan inte riktigt bestämma mig om Ferguson agerar mer som en barnunge eller som en despot. Vad tycker ni (och försök nu att vara lite neutrala även om ni älskar/hatar United)? Det måste väl finnas någon Unitedsupporter där ute som kan erkänna att Ferguson – trots att han troligtvis är den bäste tränaren någonsin i fotbollshistorian – framstår som lite smålöjlig när han uppträder på det här sättet? Eller?

**********

United verkar vara på väg att köpa den ytterst lovande engelske mittbacken Chris Smalling från Fulham. Han kommer att kosta runt 120 miljoner kronor men han har inte skrivit på något kontrakt än och Arsene Wenger har inte givit upp än: -Så länge spelaren inte har skrivit på så är det inte över, sa fransmannen igår. 

För inte kan väl United skriva på klubbens egen hemsida att en deal är i stort sett klar och sedan se spelaren gå till Arsenal? Surely not.  Lightning doesn’t strike twice, does it?

Annons

**********

Det är upp och ner i fotbollsvärlden. Förra veckan förlorade ett lamt Tottenham mot Liverpool på bortaplan och chanserna till en Champions League-plats såg plötsligt dystra ut. -Vi kommer sluta femma, sexa eller sjua, sa Tottenhamfansen här i London till mig.

En vecka senare och en stabil hemmaseger mot Fulham så ser saker och ting mycket ljusare ut. Det blev 2-0 hemma mot Roy Hodgsons lag och det kunde ha blivit mer. Fulham är inne i en rejäl svacka och har fortfarande inte vunnit i ligan under 2010.

Största överraskningen på White Hart Lane igår var väl att David Bentley spelade från start – och gjorde mål. Kan det lossna för den före detta Blackburnyttern nu – eller är det ytterligare “a false dawn”? Vad tror ni Spursfans?

**********

Liverpool spelade 0-0 borta mot Wolves i en av de sämsta matcherna jag sett på länge. Och efter att ha sett den matchen är jag övertygad om att Liverpool spelare bättre utan Steven Gerrard just nu. Mot Stoke och Tottenham (utan Gerrard) gav alla Liverpoolspelarna gärnet i 90 minuter. Igår tycktes de gå på halvfart och vänta på att Gerrard skulle göra något fantastiskt. Vilket inte hände. Han var riktigt dålig.

Annons

Det var som Stuart James skrev i the Guardian: Many more performances like this and Liverpool supporters could be forgiven for hoping that Juventus step up their interest in Rafael Benítez. This was a dismal display that left Liverpool resembling a patient that had suffered a relapse after a brief period of recovery.

Och vad gör Alberto Aquilani på bänken i 90 minuter om nu Rafa Benitez tyckte det var värt att spendera nästan 300 miljoner kronor på honom?

**********

Nya ägarna David Sullivan och David Gold var på plats när West Ham dominerade stort mot Portsmouth på bortaplan men fick bara 1-1 med sig efter sen kvittering av Danny Webber och storspel av målvakten Amir Begovic. Who needs David James?

Carlton Cole spelade de sista 16 minuterna men det räckte inte. West Ham sumpade för många chanser. Anfallaren Frank Nouble, en ung engelsman som inledde sin karriär i Chelsea, såg nervös ut och West Ham behöver definitivt förstärka på forwardssidan. Benni McCarthy är på väg – och det är nog inget dumt nyförvärv.

Annons

**********

Det var hatstämning på the Reebok igår när Bolton slog Burnley med 1-0. Owen Coyle övergav ju Burnley för just Bolton för några veckor sedan och de tillresta fansen sjöng ramsor om Judas och hade till och med en uppblåsbar penis som de hade satt en bild av Coyles huvud på.

**********

I the Championship vann Cardiff City med 6-0 över Bristol City på bortaplan medan maskinen Nottingham Forest körde över QPR med 5-0. Robbie Earnshaw gjorde två mål för Forest och Billy Davies gäng har nu lika många poäng som Newcastle (de har dock spelat två matcher fler).

På tal om Davies så hade han faktiskt Alex McLeish som tränare när han spelade för Motherwell en gång i tiden. Och tydligen så gnällde Davies hela tiden när han blev petad. Så här sa McLeish om deras förhållande: “I never had any major bust-ups with him, but I’m ginger-haired and he’s small, so we both have our own causes.”

Annons

Strålande. Läs hela artikeln här.

**********

 Och ny fantastisk fotbollskväll här i England ikväll: Inte nog med hatmatchen mellan United och City i Ligacupens semi-final, vi har även följande Premier League matcher att se fram emot:

Aston Villa-Arsenal
Blackburn-Wigan
Chelsea-Birmingham
Everton-Sunderland

**********

Mycket intressanta diskussioner (tycker jag i varje fall) om frukternas värld efter gårdagens blogg. Jonas mejlar och säger att det är äpplen (och inte bananer) som får annan frukt att mogna fortare.

**********

Angående blodapelsinerna så visste signaturen Janne besked:

Det stämmer att riktiga blodapelsiner bara växer i södra Italien. De får sin röda färg av att det periodvis är frost när de växer, det röda är en försvarsmekanism mot just frosten. Dock finns det blodapelsiner som genetiskt gjorts så att de blir röda men då missar man de nyttigheter som det röda alstrar (bla mot vissa former av cancer).

Annons

**********

Signaturen Gyrot hävdade att även tomaten kan anklagas när det gäller förmågan att få andra frukter att mogna fortare. Och han/hon bjöd på den här nördfaktan:

När elektriciteten kom och glödlampor ersatte fotogenlampor i lådor där tomater låg och mognade gick mognadsprocessen mycket långsammare, och man kom fram till att det var brist på eten som även bildas då fotogen brinner som var orsaken.

**********

Jag slutar där och väntar på ett mejl frånchefen Olof Lundh där det står: “Vad sägs om mindre frukt och mer fotboll i bloggarna från och med nu, Christenson?”

He may have a point…

**********

In the meantime… så laddar vi för United-City ikväll. Åh, vad jag älskar fotboll ibland.

Publicerad 2010-01-27 02:31

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto