Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Säsongens bästa "rant" - från Peterborough

Christensons blogg

Det kan inte vara lätt att vara ordförande för ett fotbollslag alltid. Det är ofta en extremt dyr verksamhet och här i England så går de flesta klubbar med förlust så ägarna/ordföranden får skjuta till med egna pengar. Och det är inga kaffepengar det handlar om. Miljoner och åter miljoner går till otacksamma spelares bankkonton eller till giriga agenter.

**********

Jag kan förstå varför Roman Abramovitj pumpar en massa miljarder in i Chelsea för han kan mycket väl belönas med liga- och Champions League-vinster. Men jag har mycket mer respekt för en person som Darragh MacAnthony, som inte har i närheten lika mycket pengar som ryssen men som ändå spenderar en stor del av sin förmögenhet på sitt lokala lag Peterborough United.

**********

Peterborough – eller Posh som de kallas – spelar i the Championship och klubbens mål är att undvika nedflyttning. I år har det inte gått så bra – laget ligger sist – och i veckan fick MacAnthony nog. Han fick ett utbrott. Jag kan förstå honom – och jag tycker det är härligt att spelarna får sig en spark i sina bortskämda arslen ibland.

Annons

**********

Det här hade MacAnthony att säga:

-Jag måste be om ursäkt till alla Poshfans för allt som har pågått på och utanför planen den här säsongen. Det har varit en total katastrof och jag kan förstå att fansen är frustrerade.

-Och jag har fått nog av att försvara spelarna, före detta tränare, nuvarande tränare och alla andra som arbetar för denna fotbollsklubb. Ingen av oss har varit tillräckligt bra den här säsongen och det har betytt att vi är sist i ligan och på väg mot League One med stormsteg.

-Lagandan i den här klubben har nästan förstörts helt de två senaste åren av girighet, bedrägeri och illojalitet. Allt detta har inträffat under de senaste 120 dagarna och det håller på att äta upp vår själ.

-Spelarna måste ta sitt ansvar också. De får bra betalt och vad ger de tillbaka? Dåliga prestationer på planen, barnsliga utbrott utanför planen och säger att de inte vill spela för klubben när de stöter på en motgång. Nu är det dags för dessa spelare att växa upp och börja uppföra sig som professionella fotbollsspelare.

Annons

**********

Lysande. Jag har inte hört en bättre “rant” på länge. Översättning av “rant”? Enligt Norstedts är det “orera, gorma, skräna” men det gör det inte riktigt rättvisa.

Jag skulle nog översätta det med “ett verbalt utbrott”.

**********

Och jag tror ju inte att tajmingen av utbrottet var en olyckshändelse. MacAnthonys monolog kom några dagar före matchen mot Preston och före detta Poshtränaren Darren Ferguson. Sir Alexs son har förnekat att han har försökt locka flera Peterboroughspelare till Preston men MacAnthony har vägrat att acceptera detta.

Peterboroughs ordförande försökte naturligtvis tända spelarna inför matchen mot Preston men det gick väl sådär. Preston vann med 1-0 på London Road efter mål av fd Liverpoolanfallaren Neil Mellor.

**********

Annons

Den andra stora storyn i the Championship den här veckan är naturligtvis Crystal Palace. Ungefär en vecka efter det att jag höjde klubbens ordförande Simon Jordan till skyarna så har klubben försatts under förvaltning med 10 poängs avdrag som ett brev på posten. Helt plötsligt är Neil Warnocks lag inblandat i bottenstriden medan de förvaltningsansvariga försöker sälja klubbens bästa spelare.

Det var därför Warnock bara hade tre spelare på bänken i matchen mot Newcastle i onsdags. Klubben kunde bland annat inte riskera att löftet Victor Moses skadade sig. Men frågan är hur mycket andra klubbar kommer ett betala för spelarna när de vet att Palace är desperata?  

Vilken mardröm. Palacesupportrarna förtjänar bättre.

**********

Jag måste erkänna att jag inte trodde att Jordan skulle vara så dumstolt och låta det gå så långt. Nu har han ju sett till att klubben riskerar nedflyttning till League One. Vilket sorgligt avslut på ett stormigt kapitel i Palace historia.

Annons

**********

Steve Staunton är mest känd – sedan han slutade spela i varje fall – för att vara den irländska förbundskapten som lyckades förlora med hela 5-2 mot Cypern. Sedan hörde vi honom prata med en irländsk radiostation (han trodde att han pratade med Chelseas dåvarande vd Peter Kenyon) och säga att han gärna vill bli ny Chelseatränare.

Ha ha ha. As if…

Så man undrar ju om någon klubb verkligen ville anställa en man med denna meritsförteckning – men tydligen fanns det en klubb: Darlington i League Two. Den 5:e oktober tillträdde den fd Liverpool och Aston Villaförsvararen och en titt på tabellen tre och en halv månad senare visar ett Darlington fastnitat i botten av tabellen.

Visst, de var inte speciellt heta när han kom till klubben – men nu har de hela 14 poäng upp till säker mark. Laget har vunnit tre av 23 matcher så här långt. Aj, aj, aj.

Annons

**********

Är det här den sämsta reklamen någonsin med en fotbollsspelare?  Step forward Jamie Redknapp och frugan Louise.

Jag tror nästan att den är sämst någonsin. Jag kan inte komma på någon annan. Har ni några andra förslag?

**********

Arsenal-Manchester United den här helgen. Missa inte den. Jag återkommer med maffig blogg efter matchen.

 **********

Så har då Andy Murray ytterligare en chans att vinna en grand slam final. Det var 74 år sedan en britt vann en slam (Fred Perry) och på söndag morgon kommer det nog vara ganska tyst ute på gatorna här i Storbritannien. Kul att tennisen får lite uppmärksamhet i det här landet.

Publicerad 2010-01-29 08:32

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto