Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hullfansens hån mot Terry - och skön skräll av Palace

Christensons blogg

Det blev ingen rolig kväll för John Terry på The KC Stadium (short for Kingston Communication Stadium, PLs fulaste arenanamn?). Det blev inget avgörande mål för mittbacken som i lördags mot Burnley. Det blev ingen vinst för Chelsea som i lördags mot Burnley.

Det blev 1-1 för Chelsea mot Hull – och hån, burop och hatstämning från hemmafansen.

*********

Hullfansen sjöng bland annat “Same old Terry, always cheating” när han tog bollen med handen och “Terry, Terry, where’s your wife” (i Dubai, enligt tabloiderna) och buade så fort Terry rörde bollen. Terry verkade inte speciellt berörd men sprang i varje fall fram och satte upp pekfingret mot munnen för att visa att Hullfansen skulle hålla tyst när Didier Drogba kvitterade för Chelsea.

*********

Jag är övertygad om att Terry kommer att fortsätta att prestera för Chelsea under våren. Allt snack om att hans affärer kommet att påverka titelracet tror jag inte ett dugg på. Fotbollsspelare reagerar på olika sätt när saker och ting går snett i privatlivet. Lee Bowyer spelade kanske sin bästa fotboll under rättegången för attackan på den asiatiska studenten medan Jonathan Woodgate inte kunde sätta en fot på planen. Terry är nog mer Bowyer än Woodgate om vi säger så.

Annons

*********

För Chelsea var gårdagens result ingen katastrof men en missad chans. Nu är Carlo Ancelottis manskap bara två poäng före United istället för fyra. Om United slår Pompey på lördag – vilket vi väl får utgå ifrån – så kommer Chelsea vara en poäng bakom titelrivalerna när matchen mot Arsenal börjar på söndag…

*********

Men vi ska inte glömma bort att Hull gjorde lagets troligen bästa match den här säsongen. Spelarna visade rätt inställning, pressade Chelsea över hela planen och i 19-årige skotten Tom Cairney har Phil Brown hittat ett jättelöfte.

Jar är imponerad av Brown faktiskt. Han har fått mycket skit sedan han tog Hull till topp fyra i Premier League förra hösten och slog Arsenal och Tottenham på bortaplan. Den här säsongen har det dock gått mycket tyngre och han var bara några matcher från att få sparken för några månader sedan. Det var en hel del spelare som tyckte att han hade blivit för kaxig.

Annons

Too big for his boots, som engelsmännen säger. Det mesta handlade plötsligt om Phil Brown istället för Hull City. En mini-Mourinho alltså. Och så hade vi den där bisarra presskonferensen då han hävdade att han hade övertalat en kvinna att inte begå självmord genom att hoppa från en Humberbron.

*********

Men Brown anordnade ett möte med spelarna då han bad om ursäkt och sa att han skulla tona ner sig själv och låta laget få mer fokus. Och det har han gjort också. Spelarna verkar ha accepterat hans ursäkt och lyft sig. Sedan visade klubben att man verkligen tror på Brown genom att tacka nej till budet från Wolves för Stephen Hunt. Hunt behövs i Hull om de ska undvika nedflyttning.

*********

Martin Samuel, en av Englands bästa krönikörer, kan inte förstå varför Rafael Benitez skulle vilja flytta från Liverpool till Juventus. Turinlaget har ju mindre fans på matcherna än till exempel Bolton Wanderers skriver han. Stämmer det? Läs krönikan här (andra artikeln efter Capello).

Annons

*********

Terry ska ju träffa Capello på fredag eller lördag för att prata om kaptensbindeln. Men nu har tydligen Wayne Bridges ex-flickvän blivit erbjuden 3 miljoner kronor för att berätta om sin affär med Terry. Och med tanke på att det bara är söndagstidningarna som har råd att betala sådana summor så kan fler detaljer om Terrys privatliv komma ut dagen efter Capellos möte med Terry.

Så vad gör italienaren?

*********

Vilken härlig skräll av Crystal Palace i FA Cupen igårkväll. Det blev 3-1 hemma mot Wolves i en match som hade allt. Palace, som ni vet, är mitt inne i en ekonomisk kris och har tvingats sälja lagets bästa spelare, bland annat anfallaren Victor Moses, och hade bara tre avbytare i en ligamatch mot Newcastle nyligen.

Vem kliver fram då? Jo, Danny Butterfield gör det. En försvarare som Neil Warnock slängde upp på topp i ett desperat försök att ge Wolvesförsvaret lite problem i luftrummet. Resultatet: ett hat-trick på sex minuter. Fantastiskt.

Annons

*********

Och Warnock hade som vanligt mycket intressant att säga efter matchen. Förutom att höja sina spelare till skyarna berättade han hur Chelsea och Fulham har försökt dra nytta av Palaces ekonomiska kris.

-Måndagen (transfer deadline) var en lång, lång dag för mig. Jag tror Fulham bjöd en struntsumma, 30 000 pund, för TRE av våra unga spelare i akademin och Chelsea försökte plocka några spelare också. Det är äckligt att se, sa Warnock.

Palace ställs nu mot Aston Villa i femte omgången.

*********

Det var inte bara Palace som skrällde igår. Notts County slog ut Wigan efter vinst med 2-0 på DW Stadium. Svennis var på plats och på strålande humör.

Så här skrev Paul Wilson i the Guardian: County continue to be threatened by a winding-up petition over unpaid monies to HMRC, but conjured a stunning win at Wigan with the watching Sven-Goran Eriksson overjoyed, or as close as the former England manager ever gets to overjoyed.

Annons

Were you watching Hasse Backe?

*********

Och har ni – liksom jag – gått omkring och funderat på varför det slås så många fullständigt värdelösa hörnor nuförtiden bör ni läsa den här artikeln av Rob Bagchi.

*********

Liverpool har gjort klart med serbiske landslagsanfallaren Milan Jovanovic från Standard Liege. Vad vet vi om honom? Någon som har sett honom spela? Berätta. Är han bättre än Andriy Voronin, en annan av Benitez gratisförstärkningar?

*********

West Hams nyförvärv Mido ska tydligen spela för 1,000 pund i veckan under våren. Vilken grej! Det är ju mindre än vad jag tjänar (obs! skämt). Det visar ju att han verkligen vill visa att han håller i Premier League. Men kommer han inte bli lite sur om han gör sex mål under våren och räddar West Ham medan Benni McCarthy sitter på bänken och tjänar 37,000 pund i veckan.

Annons

*********

Arsenal har köpt en 19-årig försvarare, Stefan Savic, från BSK Borca i Montenegro. Han tillsluter i sommar. Han sa: -Jag hade erbjudanden från Tottenham och Birmingham men så fort jag hörde att Arsenal var intresserade så tvekade jag inte.

Jag skulle vilja säga att det är Arsene Wengers förtjänst. Tänk vad hans arbete med unga spelare har gjort för klubbens rykte och kapacitet att locka till sig lovande spelare.

*********

Stokes Matthew Etherington har erkänt att han har lidit av spelbehov och har nu sökt hjälp av Anonymous Gamblers. Tydligen är han skyldig “the bookmakers” nästan en miljon kronor. Ingen dålig summa även för en fotbollsspelare och en del av hans lön från Stoke går nu direkt till vadslagningsfirman för att betala av skulden.

Stort att han pratar om det öppet. Nu kanske han kan hjälpa andra personer i samma situation.

Annons
Publicerad 2010-02-03 17:03

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto