Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Skadan fick Fabregas att njuta av livet

Christensons blogg

Cesc Fabregas slog igenom när han var 16 år gammal. Helt plötsligt  tvingades han uppträda professionellt hela tiden. Det är inte det lättaste när man fortfarande är en pojke. På ett sätt kan man säga att han förlorade fyra år av sin ungdom (16-20) då han bara skulle ha njutit av livet utan att ha för mycket ansvar.

Och kanske är det därför han alltid har framstått som en ganska allvarlig person. En del personer växer aldrig upp (Neil Ruddock springs to mind) medan en del kanske växer upp för tidigt.

**********

Men något har hänt med spanjoren den här säsongen. Han verkar mer avslappnat i intervjuer och offentliga framträdanden och har ju dessutom fått en mer framskjuten roll i Arsenal.

Vad är hemligheten? Jo, i det senaste numret av magasinet Champions, som damp ner i brevlådan häromdagen, berättar Fabregas att den här säsongens långa skadeuppehåll har hjälpt honom något oerhört. För första gången under karriären fick han chansen att stanna upp och reflektera på livet.

Annons

Det kanske vi alla ska göra lite oftare.

**********

Så här säger Fabregas i Champions: -Förra säsongen var jag verkligen nere. Jag kunde inte njuta av något. Allting var negativt och jag tappade passionen för fotbollen. Jag var gladare hemma ensam än någon annanstans.

Skadan som höll mig borta från fotbollsplanen i fyra månader var det värsta som har hänt mig under min karriär men jag lärde mig jättemycket under den tiden. Jag hanterar saker och ting väldigt annorlunda nu. Förut tog det minst tre timmar efter en förlust före någon kunde prata med mig. Nu, en halv timme. Man måste titta framåt och vara positiv.

**********

-Jag hanterar kritik på ett annorlunda sätt nu också. Förut, om någon skrev något eller sa något, så tog jag det alldeles för personligt. Nu så tänker jag bara “jaha, men vad ska de göra åt det då”. Jag skrattar mycket mer nu, hela dagen. Mer och mer så har jag börjat inse att man ska njuta av livet varje dag. Man är här idag, borta imorgon.

Annons

**********

Så pratar en väldigt mogen 22-åring.

Och på söndag måste han plocka upp sina Arsenal lagkamrater från golvet och göra säsongens match borta mot Chelsea om Arsene Wengers manskap ska ha någon chans att vinna ligatiteln den här säsongen.

En vinst på Stamford Bridge skulle ge Arsenal självförtroendet att återuppta kampen med Chelsea och United.

**********

Nu tror jag i och för sig att Chelsea vinner.  Men man vet aldrig med Arsenal.

Vad tror ni?

**********

Och så blir det inget transferförbud för Chelsea. Nu vet jag inte alla detaljer i Gael Kakutafallet och det är mycket möjligt att Chelsea var helt oskyldiga men skickar det nya beslutet från CAS ut en signal som säger “det är fritt fram grabbar, sno vilka spelare ni vill, hur ni vill”?

********** 

Avram Grants fru säger att hon inte har några problem med att han går på bordell. Det var bara en massage, säger hon.

Annons

Intressant förhållande. Men hennes inställning måste vara en ljuspunkt i en annars mycket mörk säsong för israelen. Kan inte vara lätt att träna en av världens mest misskötta klubbar just nu OCH utpekas som “the Prem manager in brothel”.

*********

Varför är pyjamas plural på engelska och singular på svenska?

*********

Wayne Bridge hel igen och kan göra comeback mot Hull till helgen. Undrar hur det går för honom. Han har ju också i allra högsta grad påverkats av John Terry skandalen.

**********

Liverpool-Everton på lördagsförmiddagen och i morgon tänkte jag bjuda på en väldigt bra intervju med Steven Pienaar, som har varit i strålande form den här säsongen.

Tidningarna här i England spekulerar i att Ryan Babel kan spela från start för Liverpool. Det vore en skräll men Rafael Benitez sa i onsdags att vi borde se en bättre holländare nu när transferryktena slutat cirkulera.

Annons

Men då måste han ju få fler än sex minuter att visa vad han går för också.

**********

Kan Niceanfallaren Loic Remy vara på väg till Arsenal? Vissa rykten här i England tyder på det. Någon som har sett honom spela? Han beskrivs som den nye Thierry Henry. Låter lite väl positivt.

**********

Kan Anderson var på väg bort från United? Har inte varit i de tre senaste trupperna ens och skulle ha spelat mot City i en reservmatch i veckan – men matchen blev inställd.

**********

Vill ni se Robinho rappa med några delfiner så kan ni slösa bort 53 sekunder av era liv här. Go on, you know you want to.

**********

Glöm inte Newcastle-Cardiff ikväll. En höjdarmatch.

Publicerad 2010-02-05 09:30

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto