Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Milan-United - och Stephen Irelands akvarium

Christensons blogg

En hel hög intressanta matcher med engelskt intresse ikväll. Vi snackar Everton-Sporting Lissabon i Europa League (David Moyes rasande över den tidiga avsparkstiden – med all rätt), Stoke-Manchester City i Premier League (Patrick Vieira säger att han älskar att spela mot lag som Stoke!!!), och Cardiff-West Brom i the Championship (revanschmöte mellan Michael Chopra och Scott Carson efter målvakten däckade anfallaren efter att ha blivit hånad i senaste mötet).

Men dessa härliga matcher får väldigt lite utrymme i dagens tidningar här i England och ni vet varför. Milan-Manchester United på San Siro.

**********

Massor har naturligtvis skrivits om matchen både i Sverige och England och det är svårt för en simpel bloggare som undertecknad att veta vad jag ska ta med. Så jag tänkte bara skriva lite korta “snippets of information” som kan få er laddade inför matchen ikväll.

**********

Mycket av snacket här i England har naturligtvis handlat om det faktum att Nemanja Vidic inte flög med Unitedtruppen till Italien. Serben har ett “nervproblem” i vaden och har inte spelat i år. Det cirkulerar naturligtvis en hel del rykten om att Vidic kommer att lämna klubben i sommar och Sir Alex Ferguson verkade irriterad igår när han blev frågad varför Vidic inte var med.

Annons

-Han har tränat för fullt i 10 dagar men känner fortfarande inte att han kan spela, suckade Unitedtränaren. -Vi måste ha tålamod.

Värt att notera: Det var inte speciellt mycket sympati i Fergusons tonfall utan en hel del uppgivenhet.

Är Vidic kvar i United 2010-11? Högst tveksamt.

**********

David Beckham är naturligtvis hvudfiguren ikväll och det var många engelska journalister som hade hoppats att han skulle kritisera Ferguson före matchen eftersom det var skotten som sparkade en sko i ansiktet på mittfältaren efter Arsenalmatchen 2003 och det var skotten som sålde honom till Real Madrid.

Men Beckham hyllade Sir Alex Ferguson (There’s no score to settle. He’s an incredible man. He always was and always will be a father figure to me) och det var skönt att se.

Respect where respect is due.

Annons

**********

Men kommer Beckham spela från start? Troligen. Enligt de engelska tidningarna (och jag antar att de har frågat sina italienska kollegar) så ställer Milan upp med följande lag:

Dida – Abate, Nesta, Bonera, Favalli (Jesus Christ, is he still playing?) – Gattuso, Pirlo, Ambrosini – Beckham, Pato, Ronaldinho.

Kan det stämma? Och kan någon som sett mycket Serie A fotboll den här säsongen berätta för mig vad Milans styrkor och svagheter är?

**********

United då? Det lutar åt ett femmannamittfält och Rooney ensam på topp. Van der Sar – Brown, Evans, Ferdinand, Evra – Nani, Fletcher, Carrick, Scholes, Park – Rooney.

Ett starkt lag på pappret, inget snack om saken. Ett litet frågetecken dock för Ferdinands form efter bara två matcher på fyra månader. Hans insats kan vara nyckeln ikväll.

Annons

Jag måste säga att jag inte kan bestämma mig för hur jag tror att det kommer att gå. Men jag är ganska övertygad om att United gör minst ett bortamål. Vad tror ni?

**********

Stat attack: United må aldrig ha vunnit – eller ens spelat oavgjort – borta mot Milan men Premier League-lagets bortaform i Champions League är imponerande. 15 raka utan förlust och undviker man ett bakslag ikväll så slår man ett nytt CL-rekord. United har vunnit hela nio av dessa 15 matcher och hållt nollan i nio av dessa 15 matcher. Imponerande.

**********

Hur kommer det gå för Beckham då? Inte så bra att döma av hur det har gått för tidigare ex-Unitedspelare som mött the Red Devils efter att ha lämnat klubben.

Här är några exempel:

Andrei Kanchelskis – Skadade axeln mot United när Everton föll med 3-2 i september 1995 och tvingades vila i sex veckor.  

Annons

Karel Poborsky – Utvisad mot United när Sparta Prag förlorade med 4-1 på Old Trafford i november 2004.

Nicky Butt – Var urusel och spelade fram Wayne Rooney till Uniteds tredje mål – trots att han spelade för Newcastle – i en FA Cup match i april 2005.

Phil Neville – Gjorde självmål när Everton ledde med 2-1. United vann till slut matchen i april 2007 med 4-2.

**********

Läste igår att Manchester Citys Stephen Ireland har köpt ett akvarium för över en miljon kronor. Det är (since you ask) tydligen fyra meter brett, håller 6 000 liter vatten och kan fjärrstyras från hela världen med ett wi-fi system…

Det är naturligtvis helt upp till Ireland att göra vad han vill med pengarna – men det känns bara fel. En miljon för ett akvarium! Tänk vad de pengarna kunde ha gjort i Haiti.

Annons

Jag vet att det här är ett återkommande tema – men borde inte fotbollsspelare göra mer för välgörande ändamål?

Svaret borde vara ett rungande JA men före vi sätter oss på våra höga hästar så måste vi titta på vad vi själva gör för välgörande ändamål.

Det sitter säkert människor i fattigare länder och tittar på oss i västvärlden och våra löner och undrar: varför ger de inte mer till välgörande ändamål? Våra löner kan ibland jämföras med en fotbollsspelares i fårhållande till deras.  

Jag ger en tusenlapp i månaden till Läkare Utan Gränser vilket är en ok summa men före vi hade köpt vårt hus och hade stabil ekonomi gav jag ingenting. Så så jävla nöjd kan jag inte vara med mig själv där jag sitter i mitt hus i norra London med min stora tv och hyfsad bil. Jag kan ge mer – men gör det inte. Varför? Jag vet inte.

Annons

Jag vet att det här är lite “left-field” men vad tycker ni att vi kan kräva av fotbollsspelare – och vad kan vi kräva av oss själva före vi börjar klaga på rika fotbollsspelare?

**********

Tung förlust för Charlton i League One igår. 2-1 förlust borta mot Bristol Rovers och Grant Basey utburen på bår i första (!) minuten. Rovers Dominic Blizzard skulle ha blivit utvisad för den horribla tacklingen – men fick bara gult och hemmalaget vann matchen. Basey bröt troligen benet.

Charlton är nu fem poäng efter Leeds United på den andra direktuppflyttningsplatsen – och har spelat två matcher mer. Aj, aj, aj.

**********

Hur kan Ipswich släppa Jon Stead till Coventry?

**********

Veckans fråga löd så här: Vem är spelaren? Engelsk landslagsman. Skadade sig mot Sverige men spelade igen. Vann Ligacupen, FA Cupen och en av de europeiska cuperna. Went on to become a p**t**n. 

Annons

Svaret var Neil Webb (Forestlegend mer än Unitedlegend som Cerpa påpekade) och detta visste linhem, pmih, pumadst (cheeky!), Possi, Lalle (också cheeky), Bandanna-rama, U turn if you want to, JohnnieWalkerBlue, lebemannen (hur har du råd med alla garderingar?), att våga är att göra, Mårten Hellqvist, Benny, PHy (du får den efter din research!).

Ni fortsätter att imponera på mig och extra pluspoäng till Benny som var först och Bob Cat som tog ledtråden.

JonnyH: Paul Ware? Who?

Stefan: Texaco-cup?

**********

Trevliga nyheter för Tottenham: Aaron Lennon kan mycket väl vara tillbaka till matchen mot Wigan på söndag. Viktigt.

**********

Nu laddar vi inför kvällens matcher.

Publicerad 2010-02-16 11:45

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto