Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Är Drogba den här säsongens Cristiano Ronaldo?

Christensons blogg

Didier Drogba gjorde ytterligare två mål mot Wolves i lördags – i en match som Chelsea inte hade full koll på – och hans avgörande insatser börjar mer och mer likna Cristiano Ronaldos förra säsongen. Han är spelaren som ibland är helt omöjlig att försvara sig mot. Spelaren som kan göra det oväntade. Spelaren som gör målen för sitt lag när inte allt går som planerat.

**********

Chelseas försvarsspel såg stundtals darrigt ut mot Wolves och Petr Cech – som spelar mycket  bra för tillfället – fick göra flertalet avgörande räddningar. John Terry såg stundtals okoncentrerad ut – men så i den 40:e minuten visade Chelsea varför man leder ligan.

Det var ett fantastiskt snyggt mål. Så här gick det till: Cech-Mikel-Ballack-Zhirkov-Ballack-Zhirkov-Drogba. Wolves rörde inte bollen.

Vid andra målet visade Drogba sin styrka genom att hålla undan Christoph Berra och runda Marcus Hahnemann. Mannen från Elfenbenskusten har nu gjort 25 mål den här säsongen, 19 av dem i ligan.

Annons

Ronaldo gjorde bara 18 förra säsongen (och jag vet att Wayne Rooney har gjort 21 ligamål den här säsongen men Drogba känns mer som en Ronaldo den här säsongen för mig. Jag undrar om Rooneys lagkamrater är tillräckligt bra för att hjälpa honom till ytterligare en ligavinst).

**********

I’ve had a bit of a chew at the lads because we have lost a game we shouldn’t have lost, sa Mick McCarthy efter matchen.

Ha ha. “I’ve had a bit of a chew”.  Jag kan tänka mig det jag.

**********

West Ham slog Hull med 3-0 i den viktiga bottenmötet men the Observers reporter Simon Burnton var inte imponerad. -This performance was as as stuttering and unconvincing as a Tigor Woods apology, skrev han.

Småroligt – och sant. Hull fick Craig Fagan utvisad och sedan – efter tre byten – Anthony Gardner skadad så det var inte mycket av en värdemätare.

Annons

Men det var tur för West Ham att de vann. Tre av de fyra nästa matcherna är på bortaplan – mot Manchester United, Chelsea och Arsenal.

**********

Kul att se Emmanuel Eboue så dominant för Arsenal i 2-0 vinsten mot Sunderland i lördags. Han var ju hatad och utbuad av många Arsenalfans för ett år sedan och någon idiot till bloggare här på fotbollskanalen har försökt göra sig smålustig över försvararen…

Mot Sunderland så gjorde han bättre ifrån sig på högerkanten än Theo Walcott, som Fabio Capello var och tittade på.

Arsenal är nu bara två poäng efter United och fortfarande en outsider i kampen om ligatiteln. Men – som Arsene Wenger sa med “a wry smile”: -Our next fixture is a welcome game at Stoke.

**********

Igår spelade alla fyra lagen som är inblandade i jakten på fjärdeplatsen. Aston Villa vann med hela 5-2 mot Burnley, Spurs slog Wigan med 3-0 borta och Man City och Liverpool spelade 0-0.

Annons

**********

Jag undrar när fyra olika engelsmän gjorde mål i samma match för ett Premier League senast? Ni som är så bra på frågor. Vet ni?

Villas målskyttar mot Burnley: Ashley Young, Stewart Downing (2), Emile Heskey och Gabriel Agbonlahor.

Tycker Martin O’Neill har gjort ett fantastiskt jobb med Villa. Jag hoppas bara att Ligacupfinalen mot United inte förstör lagets chanser att nå fjärdeplatsen.

Ser mycket, mycket mörkt ut för Burnley och tränaren Brian Laws.

**********

Citys match mot Liverpool var en katastrof. Det var som vi skrev på the Guardian: Both sides appeared to be paralysed by the prospect of defeat in an entirely forgettable stalemate. Both managers were happy enough with the outcome. It is just a pity that the paying public had to be involved.

Det enda positiva för Liverpool var att Fernando Torres och Yossi Benayoun var tillbaka. De började på bänken men hoppade in i andra halvleken.

Annons

För City var det positivt att Craig Bellamy var tillbaka efter skada och både walesaren och Roberto Mancini har bedyrat att de inte bråkat på ett träningspass förra veckan.

City var det något bättre laget och kunde ha tilldömts en straff dessutom när Daniel Agger puttade omkull Emmanuel Adebayor i straffområdet men anfallaren kanske föll för enkelt. Å andra sidan kunde Yossi Benayoun ramlat och fått straff när Vincent Kompany tacklade honom. Som tur var gjorde han inte det.

**********

Roman Pavlyuchenko gjorde två mål när Spurs slog Wigan med 3-o på DW Stadium. Nej, jag skojar inte det. Anfallaren – som hade spelat 63 minuter ligafotboll den här säsongen före igår och som Harry Redknapp hoppades sälja i januari – avgjorde en match som stod och vägde efter Jermain Defoes offsidemål.

Annons

Hans två mål på en bedrövlig plan visade att han är en naturlig målskytt. Man kan ju undra varför han inte fått chansen fler gånger.

**********

Fulham slog Birmingham efter två sena mål (Fabio Capello kollade in Bobby Zamora men hade gått före anfallarens avgörande mål och Blackburn vann mot stackars Bolton med 3-0 i snöfallet.

Vilket mål av Damien Duff för Fulham! En riktig kanon.

**********

Hoppas kunna ta med mer om vad som hände i de lägre divisionerna i morgon.

**********

Robbie Keane gjorde sitt tredje mål för Celtic när Tony Mowbrays lag slog Dundee United med 1-0 och knappade in på Rangers. Old Firm nästa helg…

**********

 Veckans fråga: Vilken spelare (före helgens matcher) hade dragit på sig flest frisparkar utan att bli varnad?

 **********

Och till slut kan jag presentera något jag aldrig trodde jag skulle få möjlighet att göra: Videobevis från när Franck Ribery hyllar Wolvesspelaren Ronald Zubar med en dans. Från Marseilletiden.  

Annons

Det är ingen vacker syn. Inte fullt lika gräsligt som Joe Hart. Men ändå.

Publicerad 2010-02-22 00:18

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto