Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Wayne Rooney vet hur Sir Alexs startelvor ser ut

Christensons blogg

Stor intervju med Sir Alex Ferguson i söndagens Observer och jag fastnade vid en anekdot där tränaren berättade om hur Wayne Rooney försöker lista ut laget före varje match. Jag tycker anekdoten berättar en hel del om hur Rooney fortfarande verkar barnsligt förälskad i fotboll – och vilken helhetsuppfattning han för spelet. Han ser saker som rutinerade tränare ser.

**********

Hur som helst. Så här sa Ferguson: -Han kommer alltid fram till mig efter träningen och säger: “Vilken startelva tänker du köra?”. Jag svarar: “Du spelar inte”. Han säger: “Kom igen nu, ge mig startelvan” och då svarar jag: “Inte en chans, jag funderar fortfarande på den.”

-Då säger han: “OK, jag ger dig min startelva” och så rabblar han upp sin startelva. Han är briljant. Han är alltid väldigt nära min startelva. Han tänker en hel del fotboll, förstår du. Han vet vad han pratar om.

**********

En massa rapporter i dagens tidningar här i England om hur Ashley Cole har tröttnat på hur Chelsea har behandlat hans privata problem och att han är på väg att lämna klubben. Mina källor säger dock att så inte alls är fallet och att han kommer att stanna på Stamford Bridge.

Annons

**********

Manchester United-West Ham ikväll och det verkar som om Nemanja Vidic äntligen kan spela igen. Tänka sig att han och Rio Ferdinand bara spelat fyra ligamatcher tillsammans den här säsongen – och ändå ligger United tvåa.

**********

Viktig dag för Tottenhams Aaron Lennon. Jag skrev häromveckan att han var på väg tillbaka men råkade ut för ett bakslag under en träning och behöver röntgas idag. Behöver han opereras ligger inte bara resten av Tottenhams säsong i fara – utan även VM i Sydafrika.  

**********

Evertons Phil Jagielka lär göra comeback mot Sporting i veckan.

**********

Manchester Citys Joe Hart (utlånad till Birmingham) lär stå i mål för England mot Egypten nästa vecka. Det blir hans första landskamp från start i så fall. Är han Englands bästa målvakt just nu? Jag tycker nog inte det. Jag tycker nog David James är stråt vassare. West Hams Rob Green på tredje plats.

Annons

**********

Oldham har tagit en jättechansning och sagt att klubben kommer ge bort gratis säsongsbiljetter om England vinner VM i sommar. Fans måste köpa säsongsbiljetterna för nästa säsong före 21 maj och kommer att få pengarna tillbaka om Fabio Capellos manskap går hela vägen i Sydafrika.

Men är det en speciellt stor chansning? Blir det inte kvartsfinal och förlust på straffar igen? Eller?

**********

Billy Davies har en bit kvar tills han kommer upp i Brian Cloughs status som tränare (två Europacuptitlar, tre ligatitlar och fyra vinster i Ligacupen) men det faktum att han har slagit ett av Old Big ‘Eds rekord säger en del om vad han har åstadkommit med Forest.

1-0 vinsten hemma mot stackars Middlesbrough var Forests nionde raka hemmaseger. En sekvens inte ens Clough lyckades med på 70- och 80-talet. Forest är nu en poäng före Jonas Olssons West Bromwich i jakten på direktkvalificering till Premier League (men man har spelat en match mer).

Annons

**********

Roy Keanes Ipswich tog en otroligt viktig seger mot bottenkollegan Sheffield Wednesday och Carlos Edwards var helt plötsligt tillbaka i laget. Brian Murphy gjorde debut i målet och the Tractor Boys har tre poäng ner till nedflyttningsstrecket nu.

Oh it is tight down there…

**********

Newcastle ser väldigt starka ut för tillfället. Man leder the Championship med fem poäng och köpet av Peter Lövenkrands har varit en jackpot. Dansken har gjort sju ligamål trots att han bara har spelat 12 ligamatcher från start.

Och skadan han ådrog sig mot Preston i lördags verkar inte vara så allvarlig. Dessutom kan Nicky Butt vara tillbaka mot Watford nu till helgen. Och så har vi Joey Barton på väg tillbaka också. Och Jose Enrique.

Newcastle har en hyfsad trupp om vi säger så.

**********

Jag tror jag kör lite League One och Two på onsdag och torsdag.

Annons

Varför håller man på Hereford United om man bor i Sverige?

**********

Så veckans fråga: Vilken spelare (före helgens matcher) hade dragit på sig flest frisparkar utan att bli varnad?

Många bra gissningar, som till exempel Peter Crouch, Emiliano Insua, Phil Neville, Cesc Fabregas, Frank Lampard, Jason Roberts (en underskattad spelare), Wilson Palacios, Lucas Leiva, Emile Heskey och Phil Neville.

Men rätt svar var Michael Ballack och det visste de stora grabbarna, proffsen, grabbarna som verkar kunna betydligt mer om engelsk fotboll än jag: linhem, u turn if u want to, Spursaren, en gäst, och att våga är att göra.

Men kildo: Skämtar du? Jag skulle hålla Michael Brown som en av ligans fulaste  spelare? Någon som håller med. Fulare än Kevin Davies? Absolut. Eller vad tycker ni?

**********

Och glöm inte bort att Paul Inces MK Dons har viktig hemmamatch mot Millwall ikväll i League One medan Alan Pardews Southampton måste nog vinna borta mot Wycombe för att ha en chans på den där play-off platsen.

Annons

Och så har vi Bournemouth-Barnet i League Two. Och så harvi… nej, nu får jag ge mig. Farsan har kommit över från Sverige för att måla vårt ställe i East Finchley och då kan ju inte jag sitta här och dreggla över League Two-matcher. Medan han målar badrummet…

Vi hörs i morgon.

Publicerad 2010-02-23 11:07

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto