Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Engelsmännen älskar (och avskyr) fortfarande Mourinho

11å

Så var det då dags. United-Milan får ursäkta men här i England har Inter-Chelsea varit den Champions League-åttondel som vi sett fram emot mest. Och det är naturligtvis på grund av Jose Mourinho, the special one.

ANNONS

Det är snart tre år sedan Mourinho lämnade Chelsea men här i England älskar man portugisen fortfarande lika mycket som man avskyr honom. När han tränade Chelsea var han en frisk fläkt. Han var spännande, han var arrogant, han var oberäknelig och han var – framför allt – en fantastisk tränare. England hade aldrig sett något liknande.

**********

Och ikväll smäller det alltså på San Siro. Mourinho möter “sitt Chelsea”. Och vad passande att det har utbrutit ett ordkrig mellan Ancelotti och Mourinho före matchen. Det är ju så här vi kommer ihåg Mourinho här borta: provokatören.

Hurra. Han har inte ändrat sig.

**********

Måste bara få bjuda på de här videoklippen som the Daily Mail sammanställt. Det bästa av Mourinho från Chelseatiden. Visst saknar vi honom. Min favorit är ägg och omelett-snacket två dagar han fick sparken (eller avgick hur man nu väljer att se på det). Waitrose är den finaste matkedjan här i England, om det nu hjälper att förstå tränarens liknelse.

ANNONS

**********

Så till dagens troliga laguppställningar. Ni som har koll på italiensk fotboll får gärna hojta till om det är något som är fel med Inters uppställning. Som vi såg med Milan förra veckan visste ju inte tidningarna vad de snackade om.

Inter: Julio Cesar – Maicon, Samuel, Lucio, Zanetti – Stankovic, Cambiasso, Sneijder, Muntari – Milito, Pandev

Chelsea: Cech – Ivanovic, Carvalho, Terry, Belletti – Ballack, Mikel, Lampard – Anelka, Drogba, Malouda

Intressant. Eto’o på bänken. Kan det stämma? Och vad hände med Davide Santon? har han petats? Är han skadad?

**********

Och handen på hjärtat. Hur många Interspelare skulle platsa i Chelseas elva?

Ingen? Maicon och Julio Cesar? Sneijder istället för Lampard? Tveksamt.

**********

Manchester United slog West Ham hemma igår med 3-0 efter ytterligare två mål av Wayne Rooney.

ANNONS

Är Rooney årets Cristiano Ronaldo… Ha ha, jag skämtar bara.

Rooney har nu gjort 23 mål på 27 ligamatcher. Ett enastående facit. 15 med högerfoten, tre med vänsterfoten och fem med huvudet, om ni nu undrade…

**********

Flera spännande FA Cupmatcher ikväll också. Aston Villa-Palace, Stoke-Manchester City, Tottenham-Bolton och West Bromwich-Reading.

Palace står ju på ruinens brant och på ett sätt hoppas jag att de vinner omspelet mot Villa. På the Guardian bad vi Palaces vänsterback Matty Lawrence skriva en krönika om situation i klubben för dagens tidning.

**********

Kollegan på the Guardian, Jacob Steinberg, var på West Ham-Hull i lördags. Han hade inte köpt program och stod länge och undrade vem “the fat bloke up front for Hull” var.

Det visade sig vara Amr Zaki

**********

ANNONS

Har fått många mejl med frågor om vad den gamla Spurslegenden Mauricio Taricco gör nuförtiden och kan berätta att han är assisterande tränare åt Gus Poyet i Brighton. Han började nästan bråka med Leeds assisterande tränare Glynn Snodin förra helgen.

På tal om Leeds. Igår vann de med 2-o mot Oldham och Luciano Becchio – Leeds egen No10 – gjorde båda målen. Otroligt viktig seger med tanke på att Colchester flåsar dem i nacken. Positivt för Leeds att Charlton förlorade hemma mot Brighton igår (även om det kan påverka linhems resplaner…).

**********

Tungt bakslag på jobbet häromdagen. Försökte krama kollegan Ed efter han gav mig en Bounty och två pund när jag inte hade några pengar på mig.

Han ryggade tillbaka och sa: -I don’t do hugs Marcus. I’m English.

Ha ha. Han såg riktigt förskräckt ut.

ANNONS

**********

Över 7000 åskådare på en division fem-match! Bara i England. Publiksiffran kom när världens bästa lag, AFC Wimbledon, slog Luton borta i lördags.

Men igår kväll blev det förlust, borta mot ledarlaget Oxford United. Över 6000 på den matchen. Som en genomsnittlig match i Allsvenskan. Otroligt.

AFC Wimbledon har gjort fantastiskt bra ifrån sig den här säsongen. Man ligger två poäng från en playoffplats med en match mer spelad – men det är ingen katastrof. Jag undrar till och med om det kanske inte vore för tidigt att gå upp till League Two den här säsongen.

Eller vad säger du Swedish Womble? Läser du bloggen fortfarande?

På tal om Luton. Här kommer de här två målen från Roy Wegerle som vi alla väntat på. Mot Norwich. Med Robert Fleck. Mannen som snurrad upp Glenn Hysén när det begav sig.

ANNONS

Mot Luton tappade han skon.  Så kan det gå.

**********

Nu måste jag måla lite till.

**********

Förresten, tänkte ju bjuda på de här citaten som jag körde efter lottningen till Champions League-åttondelarna. För att visa hur mycket Ancelotti och Mourinho hatar varandra. För att piska upp stämningen inför ikväll (som om det skulle behövas…)

Mourinho om Ancelotti:

April 2009: -Det finns många tränare som har vunnit Champions League fler än en gång men det finns bara en som har lett med 3-0 i en final och förlorat.

Mars 2009: -Jag tar ut mitt lag i varje fall. Andra tränare (underförstått Ancelotti) gör inte det. De låter andra föreslå spelare till startelvan. Om det hände med mig skulle mitt kontor vara tomt dagen efter och mina väskor packade.

Juli 2008 (om att han inte spelade själv på hög nivå): -Jag tror att Ancelotti glömmer att Milans tränarlegend Arrigo Sacchi aldrig spelade på en högre nivå än vad jag gjorde. Och min tandläkare är jätteduktig på det han gör, trots att han aldrig har haft tandvärk.

ANNONS

**********

Ancelotti om Mourinho:

Oktober 2009: -Jag känner inte till någon ”Special One” och om han tror att han är Jesus så är jag ingen lärljunge i varje fall.

Maj 2009: -Mourinho är väldigt bra på att kommunicera, han vet mycket och han är otroligt bra på att provocera folk. Men 2006 när Real Madrid var på jakt efter en ny tränare var det mig de ville ha (inte Mourinho).

Maj 2008 (efter rykten om att Mourinho skulle ta över Milan): -Om vi bara hade vetat tidigare så kunde vi ha hittat ett jobb åt honom. Han kanske kunde ha hjälpt målvaktstränaren? Men nej, han har ju aldrig spelat fotboll, han skulle inte träffa mål om han var med och tränade.

Publicerad 2010-02-24 kl 10:59

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto