Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Terry vann matchen åt City - samt Ramseys hemska skada

Christensons blogg

Första delen av den här bloggen måste bara ägnas åt Aaron Ramsey. Arsenalspelaren drabbades av en hemsk skada i matchen mot Stoke. Han gick in i en tackling med Ryan Shawcross och man såg direkt på spelarnas reaktioner hur illa det var.

Cesc Fabregas slog sig själv på låret flera gånger i förtvivlan. Thomas Vermaelen såg ut som han var på väg att kräkas. Sol Campbell såg bara tom ut.

Shawcross såg ut att gråta när han gick av planen efter att ha blivit utvisad.

**********

Jag vet inte hur de gjorde i Sverige (eller om ni får exakt samma bilder som vi i England) men skadan var så otäck att vi inte fick se en enda repris. Man kunde dock se där han låg på marken att han hade brutit benet. Det bara hängde där. 

Det är bara att hoppas att 19-åringen kan komma tillbaka.

**********

För Arsenal var incidenten skrämmande lik när Eduardo skadade sig mot Birmingham den 22 februari 2008. Den gången blev det 2-2 och Arsenal vann bara en av de nästa sex ligamatcherna och chanserna att vinna titeln försvann.

Annons

Men mot Stoke igår vann alltså Arsenal med 3-1. Och största skillnaden jämfört med Birminghammatchen var kanske att man den här gången inte hade en lagkapten som fick tuppjuck och agerade som en sju-åringen och sparkade reklamskyltar och satt ner på mittplan och tjurade…

**********

Arsenal är nu bara tre poäng efter Chelsea och två poäng efter United. It’s officially a three-horse race!

**********

Efter matchen sa Arsene Wenger att Shawcross tackling var “oacceptabel” och att Fabregas sa att Arsenal behöver mer skydd från domarna.

Tre hemska skador – Diaby, Eduardo och Ramsey – kan inte vara en tillfällighet, menade de.

Men jag tror att det har varit just det. Tillfälligheter.

**********

OK, jag vet att vi har hört och läst alldeles för mycket om Terry-Bridge affären och att vi är alla ganska trötta på det. Men jag måste bara fråga: hade City verkligen slagit Chelsea om det inte hade varit för Terrys affär med Bridges ex-flickvän? Jag tror inte det.

Annons

City var inte i bra form. City hade inte gjort mål på Stamford Bridge på de senaste 630 minuterna. City hade vunnit en av de 11 senaste bortamatcherna i ligan.

Chelsea hade inte förlorat hemma på 37 matcher. Chelsea hade tagit 43 poäng av 45 möjliga på de senaste 15 hemmamatcher. Chelsea hade inte förlorat hemma mot City i ligan på 17 år.

Och ändå vinner alltså City med 4-2. Coincidence? Don’t give me that bullshit.

Cityspelarna var oerhört taggade på Stamford Bridge. De spelade för sig själva, naturligtvis, och för klubben. Men mest av allt – kändes det som – spelade de för Wayne Bridge. Och vann.

**********

Petr Cech hade inte släppt in de där fyra målen va? Jag undrar hur viktig tjeckens skada kan bli i titelracet.

**********

Portsmouth spelar med allra, allra största sannolikhet Championshipfotboll nästa säsong (kanske med 20 minuspoäng dessutom) och Burnley lär också göra det. Hur ska de någonsin kunna hämta sig från 2-1 förlusten igår mot just Pompey? Katastrof. 

Annons

Om man inte slår Portsmouth hemma så lär man inte hänga kvar.

**********

Enda ljuspunkten för Burnley: Martin Paterson (som gjorde 19 mål förra säsongen) har gjort två mål på två matcher.

********** 

Otroligt viktig vinst för Bolton (1-0 mot Wolves) och nytt hopp i nedflyttningsstriden. Johan Elmander hade några fina chanser men det vill sig inte just nu. Istället gjorde Zat Knight det avgörande målet och tro det eller ej men Knight har varit ganska bra under Gary Cahills frånvaro.

Och nu är Ivan Klasnic tillbaka. Jag undrar hur många minuter Elmander får per match nu…

**********

Wigan förlorade igen, den här gången mot Birmingham och nu börjar det se illa ut för Roberto Martinez lag. En enda seger sedan November och en tidning beskrev dem efter Birminghammatchen som “bereft of invention”.

Annons

Aldrig positivt.

**********

Newcastle kommer närmare och närmare en comeback i Premier League. Igår blev det 2-1 vinst borta mot Watford (som har tre England U21-spelare i laget) och efter 2-0 målet var Newcastle så överlägsna att the Observers reporter Jeremy Alexander beskrev situationen så här:

The balance was much more in Newcastle’s favour after their second goal and all Watford fans could do as their case became increasingly forlorn was to boo their commanding former centre-back Mike Williamson as if he were John Terry with extra horns and, when the skies briefly unleashed forces of hell, to chant “this is unplayable”.

**********

Ah, “as if he were“.

Till och med konjunktiven är vacker på engelskan.

**********

Sju spelare skadade för Newcastle igår – och ändå vann de. Imponerande. Och Chris Hughton har gjort den bästa starten någonsin av en Magpiestränare.

Annons

  **********

Liverpool-Blackburn idag och Sam Allardyce och Rafael Benitez älskar ju inte varandra direkt. Ni kommer väl ihåg det patetiska bråket om Benitez gestikulerande när Liverpool hade gjort 2-0 mot Blackburn på Anfield förra säsongen när Sir Alex la sig i och sa att spanjoren var “disrespectful”.

Hur som helst. Nu har Allardyce sagt åt Benitez att sluta gnälla och sa även att spanjoren har skickat en DVD till domarbasen Keith Hackett som ska visa hur tufft Allerdyces lag spelar mot Liverpool…

**********

Och så har vi ju Ligacupfinalen också. Villa-United. Klockan fyra svensk tid.

Darron Gibson på mittenmitt med Darren Fletcher enligt tidningarna. Med Paul Scholes och Michael Carrick på bänken.

Enjoy.

Publicerad 2010-02-28 00:46

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto