Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Otrolige Fergusons 34:e titel - men vad gjorde Vidic kvar på planen?

Aston Villa fick bästa tänkbara start mot Manchester United i ligacupfinalen – men det räckte ändå inte. James Milner gav Midlandslaget ledningen med 1-0 efter fem minuter på en straff men United hade kvitterat åtta minuter senare och med en kvart kvar avgjorde Wayne Rooney matchen med sitt 2-1 mål.

**********

Finalen avgjordes kanske i den där femte minuten när domaren Phil Dowd av någon anledning inte visade ut Nemanja Vidic för neddragningen av Gabriel Agbonlahor som ledde till straffen.

Det beslutet var oförklarligt och jag antar att inte ens ni Unitedfans kan säga något annat. Sedan att regeln som säger att det ska bli både straff och frilägesutvisning är idiotisk är en annan sak. Varför ska ett lag straffas två gånger för en incident?

Nej, det vore mycket bättre att göra som polaren Rickard föreslår; rött kort om förseelsen är utanför straffområdet, straff om det är innanför straffområdet.

As simple as that. Has anyone got Sepp’s number?

**********

Hemskt tråkigt för Michael Owen att skada sig i sin första Wembleyfinal (alla Liverpoolfinaler var i Cardiff) efter ett magnifikt mål framgör ögonen på Fabio Capello. Jag vet inte hur länge Owen blir borta men jag tror nog att hans VM-chans definitivt är borta nu.

**********

Antonio Valencia får en hel del beröm i tidningarna här i England och jag tycket att Park  Ji-sung förtjänar ett omnämnade också. Får ofta spela viktiga matcher – och gör aldrig bort sig. -A manager’s dream, sa före detta förbundskaptenen Graham Taylor om sydkoreanen på radion.

Jag kan bara hålla med.

**********

Rooney hade varit sjuk och hänging och haft ont i ett knä. Ändå knäckte han Villa. Sir Alex Ferguson sa efter matchen att knäskadan nog gör att Rooney inte kan spela landskamp mot Egypten på onsdag.

Han sa inget om matchen mot Wolves nästa helg men jag skulle tippa på att Rooney har hunnit bli bättre tills dess…

**********

Det här var Fergusons 34:e titel sedan han tog över United 1986. Helt otroligt. Vilket geni. Det är bara att applådera.  

**********

Tottenham är uppe på fjärdeplatsen igen och “världens bästa anfallare just nu” (trademark Harry Rednkapp) Roman Pavlyuchenko gjorde ytterligare ett mål när Spurs slog Everton hemma mot Everton i 2-1 vinsten.

Men det var Luka Modric som ägde matchen. Everton fick inte tag på honom. Kroaten var magnifik – och hans 2-0 mål en riktig pärla. Det sköna med Modric är att han är en riktig tuffing trots att han är så liten.

Tottenham höll på att förlora bollen precis före Modrics mål efter en ganska dålig passning från Vedran Corluka men Modric bara flyttade på Mikel Arteta och vann bollen. Utan den tacklingen hade det inte blivit något mål.

Värt att notera att Gareth Bale var riktigt bra igen.

**********

Everton vaknade inte förrän i den andra halvleken när David Moyes bytte in Phil Jagielka och fick kontroll på mittfältet. Landon Donovan borde ha kvitterat – men missade öppet mål.

För Tottenham kom skadan på Tom Huddlestone olägligt med tanke på att Jermaine Jenas är skadad också. -Vi har inte många innermittfältare kvar nu… Faktum är att vi bara hade tre från början, Wilson, Tom och Jermaine, sa Harry Redknapp efter matchen.

Inte så imponerande av ett lag vars kapten tidigare den här säsongen hävdade att Tottenham hade den starkaste truppen i ligan. Men Robbie Keane har sagt mycket dumt i sin dag… 

**********

Ordkriget mellan dagisbarnen Sam Allardyce och Rafael Benitez fortsatte inte helt oväntat efter matchen mellan Liverpool och Blackburn på Anfield. Liverpool vann matchen med 2-1 och efteråt hånade Benitez Blackburns tränare med följande ironiska citat:

“I think he (Allardyce) is a model for all the managers all around the world. His style of football, his behaviour, everything. He is the perfect role model for all the kids. I am sure parents will enjoy this model and encourage their kids to be the same. I also think Barcelona are trying to copy his style of football.”

**********

Riktigt lågt av Benitez, även om det var Allardyce som avlossade första salvan före matchen. Jag hade haft mycket mer respekt för Benitez om han bara hade pratat om sitt eget lags insats. Speciellt eftersom Liverpool inte spelade speciellt bra och hade en hel del tur (läs jätteräddning av Pepe Reina) som vann med 2-1 till slut.

Jag tyckte vår rubrik på the Guardian summerade händelserna ganska bra: Reds on the up but Benitez and Allardyce show hits a new low.

**********

Positivt för Liverpool naturligtvis att Fernando Torres spelade från start och gjorde ett mål.

**********

Sunderland hade en hel del chanser hemma mot Fulham men det vill sig inte just nu för Steve Bruces gäng. Sunderland threw the kitchen sink at Fulham, som man säger här i England, men Kenwyne Jones missade chanser, Darren Bent missade chanser, Fraizer Campbell missade chanser och Benjani missade chanser.

Brede Hangeland var suverän för Fulham och Bruce var ärlig efter matchen: -Fansen var fantastiska. De stöttade oss verkligen, trots att spelet var ganska dåligt. Den här matchen kan inte ha varit lätt att titta på.

Ärlighet varar längst, säger de ju.

**********

Veckans fråga: Vilken målvakt (som har spelat fler än fem ligamatcher den här säsongen) har sämst räddningsprocent?

**********

Signaturen City-Jocke: Du har rätt, jag skulle skrivit mer om hur bra City var i den andra halvleken. De spelade ju ut Chelsea.

**********

Martin Keown tog på sig en Manchester United tröja med Van Nistelrooy på ryggen medan Lee Dixon satt och flinade i en David Ginola Spurströja på sig i gårdagens Match of the Day 2 på BBC. Allt för välgörande ändamål förstås.

**********

Och till slut: Arsene Wenger har lovat att Arsenal kommer att kämpa ännu mer nu för att vinna ligan efter Aaron Ramseys hemska skada mot Stoke. Läs mer här.

Operationen på Ramsey gick bra och nu är det bara att hålla tummarna att han blir helt återställd.

Publicerad 2010-03-01 kl 02:16
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons