Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hjälp till med att få bort Glazers - och England-Egypten

Christensons blogg

Familjen Glazer PR-maskin hostade igång igår efter nyheten att ett gäng rika Unitedfans som går under namnet “Röda riddarna” vill köpa Manchester United. Först slängde Glazers ut klubbens senaste ekonomiska resultat (bara en tre-månaders period men ändå) som visade att omsättningen har gått upp med hela 19% under de sista månaderna förra året.

Sedan meddelade familjen att man tänker stanna åtminstone sju år till på Old Trafford, fram till 2017.

**********

Game over? Långt ifrån.

Detta var inte tillräckligt för att dämpa Red Knights entusiasm. Själva huvudfigurerna i gruppen som hoppas kunna köpa United från Glazers var tysta igår och lät grabbarna från Manchester United Supporters’ Trust (MUST) säga det mesta.

Första steget är att mobilisera krafterna och se hur många Unitedfans världen över kan tänka sig hjälpa till för att få bort Glazers, som ju har lagt skulder på runt 900 miljoner kronor på en av världens mest välmående klubbar.

Annons

**********

MUST hade först hoppats på att få 100 000 namnteckningar fram till slutet av säsongen men igår höll hemsidan på att kollapsa för att så många fans ville anmäla sig. Målet på 100 000 namnteckningar lär uppnås ganska snabbt: igår kväll hade man redan nått 62 000 och i morse var siffran hela 80 000.

Och jag utgår från att ni också anmäler er här.  Det är kan vara er chans att få bort ett gäng giriga jänkare som kan plocka över sju miljarder kronor från klubben de närmaste sex månaderna (vilket vi inte kommer att veta förrän de annonserar de nästkommande ekonomiska resultaten i maj).

Det här är er chans att se till att vanliga fans får en chans att styra en av världens mäktigaste klubbar. Don’t miss it!

**********

England-Egypten på Wembley ikväll. England är storfavoriter och har vunnit nio av tio matcher på Wembley under Fabio Capello. Och kanske ännu mer imponerande: man har snittat 3.3 mål per match.

Annons

Men resultatet är ju inte det viktiga ikväll. Det viktiga är att se om Joe Hart håller som målvakt internationellt sett och om Leighton Baines kan undvika att göra bort sig som vänsterback nu när Ashley Cole är skadad och Wayne Bridge sur på John Terry.

Capello kommer att ha Wes Brown som högerback “because he’s the only one I’ve got in the squad” som förbundskaptenen erkände igår.

**********

Capello har ju inte haft det lätt de senaste tiden med Bridge-Terry affären och han anser att spelarna har för mycket pengar och lever i en fantasivärld.  Det är svårt att inte hålla med.

 **********

Och det har varit en massa snack om hur publiken kommer att reagera när Terry får bollen. Jag är ganska säker på att han kommer att buas ut ganska kraftigt av hemmafansen. I början i varje fall.

Annons

Martin Samuel, englands bästa sportkrönikör, skriver dock här att det räcker med Terry-hat nu.   Jag är nog benägen att hålla med.

 **********

Avdelning självdistans. Dartstjärnan Phil “The Power” Taylor har beskrivit sina duster mot holländaren Raymond van Barneveld “ungefär som Muhammad Ali mot George Foreman“. Ha ha ha.  

 **********

Idag var det exakt åtta år sedan Sylvain Wiltord gjorde ett hat-trick mot West Ham i Premier League. Jag kunde tyvärr inte hitta ett videoklipp på den målfesten så ni får hålla tillgodo med det avgörande målet (med Freddie Ljungbergs medverkan) när Arsenal vann titeln på Old Trafford 2002.   Sorry alla Unitedfans.

Några frågor: Vad f-n gör Silvestre? Och är det Kanu som hoppar över Wiltord? Tänk om han hade missat? Och varför skrattar kommentatorn när Freddie får bollen?

Annons

 **********

Southampton fortsätter att gå fram som en ångvält i League One. Alan Pardews lag inledde ju säsongen med tio minuspoäng men slog play-off rivalen Huddersfield med hela 5-0 på St Mary’s. Det är fortfarande 14 poäng upp till play-off strecket men sydkustlaget har två matcher mindre spelade.

Hela 14 matcher kvar för the Saints så helt omöjligt är det inte. Inte med Jason Puncheon och Rickie Lambert i storform i varje fall.

 **********

Och Notts County tycks konstigt nog klara sig ganska bra utan Svennis och Hasse Backe. Igår slog man Macclesfield hemma med 1-0 och ligger kvar på en play-off plats.

 **********

Och Lucas Leiva har sagt att Steven Gerrard är bättre än Kaka. Där ser man.

 **********

I morgon kanske jag tar ut en engelsk vm-trupp som läget ser ut nu. Skulle det vara intressant?

Annons

Annars kan det ju alltid bli en blogg om Neil Ruddock eller Gazzas tid i Italien.

You decide. Let me know.

 **********

Neil Warnock sa tydligen till Crystal Palaces tvångsförvaltare att han inte hade kraften att slutföra fighten mot nedflyttning på Selhurst Park. Ruskigt svagt, i så fall.

 **********

Och till slut: Manchester Citys mittfältare Michael Johnson har blivit arresterad för att ha skallat en Unitedfan på en pub.

Något säger mig att Unitedsupportern inte är helt oskyldig här… Men man vet ju aldrig.

Publicerad 2010-03-03 12:22

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto